Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Breaking News

Ένα διαφορετικό ρόφημα – πως ετοιμάζω ρόφημα ιβίσκου από τα αποξηραμένα άνθη του!

Το ρόφημα ιβίσκου είναι ένα ρόφημα στο χρώμα του ρουμπινιού που ετοιμάζουμε με αποξηραμένα άνθη ιβίσκου.  Με την ξεχωριστή ξινή...
Περισσότερα
Ένα διαφορετικό ρόφημα – πως ετοιμάζω ρόφημα ιβίσκου από τα αποξηραμένα άνθη του!

Απλά αναπνέουμε – το σώμα μας έχει ενσωματωμένο ένα καταπραϋντικό για το στρες, το πνευμονογαστρικό νεύρο ή Vagus nerve

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανακουφιστούμε από το άγχος, όπως η άσκηση,  ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ακόμη και ένα μασάζ. ...
Περισσότερα
Απλά αναπνέουμε – το σώμα μας έχει ενσωματωμένο ένα καταπραϋντικό για το στρες, το πνευμονογαστρικό νεύρο ή Vagus nerve

Βάμματα βοτάνων, τα ιαματικά δώρα της Φύσης

Η ιστορική χρήση των βοτανικών βαμμάτων ως εγγενείς θεραπείες για την προώθηση της υγείας μας και της ευεξίας μας είναι πανάρχαια και αξιοσημείωτη. ...
Περισσότερα
Βάμματα βοτάνων, τα ιαματικά δώρα της Φύσης

Οπούντια: Ένας εντυπωσιακός κάκτος για κήπο και γλάστρα

Ένας από τους πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους κάκτους είναι η οπούντια που ξεχωρίζει με τους ωοειδείς σαρκώδεις βλαστούς που θυμίζουν...
Περισσότερα
Οπούντια: Ένας εντυπωσιακός κάκτος για κήπο και γλάστρα

Πότε φυτεύουμε αμπέλι;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για φύτευση αμπελιού και κληματαριάς;Το αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες στη χώρα μας με...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε αμπέλι;

Τι είναι τα ιονοφόρα και γιατί είναι σημαντικά για την υγεία μας

Το ιονοφόρο είναι μια χημική ένωση η οποία έχει την ικανότητα να μεταφέρει ιόντα κατά μήκος των βιολογικών κυτταρικών μεμβρανών.  Ο...
Περισσότερα
Τι είναι τα ιονοφόρα και γιατί είναι σημαντικά για την υγεία μας

Δουράντα: Το λουλούδι του ουρανού με τα κρεμαστά άνθη

Η δουράντα είναι ένα τροπικό φυτό με μαγευτικά μωβ μπλε λουλούδια που κρέμονται προς τα κάτω δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.Γνωστή...
Περισσότερα
Δουράντα: Το λουλούδι του ουρανού με τα κρεμαστά άνθη

Γείωση – 5 βήματα για να σταματήσουμε άμεσα αγχωτικές και καταθλιπτικές σκέψεις

Όταν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα μας κατακλύζουν και το κεφάλι μας στροβιλίζεται από αγχωτικές και καταθλιπτικές σκέψεις,...
Περισσότερα
Γείωση – 5 βήματα για να σταματήσουμε άμεσα αγχωτικές και καταθλιπτικές σκέψεις

Ναντίνα: Το παραδεισένιο μπαμπού με τους κόκκινους καρπούς

H ναντίνα είναι ένας ανθεκτικός καλλωπιστικός θάμνος που ξεχωρίζει για το όμορφο φύλλωμα και τους διακοσμητικούς καρπούς του.Αν και είναι...
Περισσότερα
Ναντίνα: Το παραδεισένιο μπαμπού με τους κόκκινους καρπούς

Εισπνοή βαλσαμικών ατμών.

Σε όλες τις ασθένειες της αναπνευστικής οδού, η εισπνοή βαλσαμικών ατμών* είναι μια πραγματική θεραπεία. Θα τις συναντήσουμε μέχρι και...
Περισσότερα
Εισπνοή βαλσαμικών ατμών.

Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ

Ζωμός αποτοξίνωσης, ένας ζωμός φυσικά επουλωτικός, καταπραϋντικός και ανακουφιστικός που προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό, στις ανάγκες του καθενός από εμάς, μια πεντανόστιμη σούπα γεμάτη αντιοξειδωτικά. Ο ζωμός αποτοξίνωσης με κουρκούμι είναι και  μια νόστιμη βάση ή ένα “σημείο εκκίνησης” για ένα διαφορετικό πιάτο κάθε φορά που η στιγμή θα το χρειαστεί και η φαντασία θα το επιθυμήσει!  Μπορεί στο τελικό μου πιάτο να προσθέσω  ζυμαρικά, όπως κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι, βοτανολαχανικά, όπως άνηθο, μαϊντανό, σπανάκι ή και σέλινο! Ρεβίθια, ρύζι ή ακόμα, και φασόλια! Όταν προσθέτω στο ζωμό μου κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα προσέχω να είναι η μικρότερη δυνατή ποσότητα για να μην χάσει ο ζωμός μου την ιδιαιτερότητά του και γίνει σούπα. Όταν είναι έτοιμος, ο ζωμός μου είναι πλούσιος και γευστικός και ελαφρώς πικάντικος! Πάντα νιώθω ότι κάνω ένα γευστικό, τονωτικό και απαραίτητο για την ευζωία τους δώρο σε όλους όσους έχω στο τραπέζι μου τη δεδομένη στιγμή. Εκτός των άλλων το πιάτο μου αυτό καταπραΰνει το εντερικό μας σύστημα, καθαρίζει τα ιγμόρεια, μετριάζει την ένταση και καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους και την κούραση και καταπραΰνει ακόμα και τους πονοκεφάλους! Και χρειάζομαι -. ζωμό λαχανικών, τον οποίο έχω ετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα και είναι πάντα ζωμός  από λαχανικά της εποχής! -. ένα μεγάλο σχετικά ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο – κρεμμύδια – Μια μοναδική και πολύτιμη πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών -. μία ρίζα κουρκουμά σε λεπτοκομμένες φέτες – κουρκούμι – Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωσή του αντιστρέφει καθημερινά τον καρκίνο -. ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι σε σκόνη # το κουρκούμι, είτε είναι φρέσκο είτε αλεσμένο, βοηθάει τον οργανισμό μας να ηρεμήσει, να βρει την ισορροπία και να αυτοθεραπευθεί. -. μία ρίζα τζίντζερ σε λεπτοκομμένες φέτες  -. μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη # το τζίντζερ είτε είναι φρέσκο είτε αλεσμένο, είναι ένα αναντικατάστατο τρόφιμο, δεν δίνει στα πιάτα μας μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά βελτιώνει και την υγεία μας, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την γενική ευεξίας του οργανισμού μας -. ένα μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτέ φέτες -. 2 με 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο – σκόρδο, ο πολυτιμότερος βολβός του πλανήτη, με την ισχυρότερη θεραπευτική δύναμη. -. 4 με 5 μεγάλα κλωνάρια μάραθο* και -. ξεκινάω με μία αναλόγου μεγέθους κατσαρόλα – το μέγεθος εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που θα έχω στο τραπέζι μου, όπου σοτάρω πολύ ελαφριά το κρεμμύδι, τις ροδέλες του τζίντζερ, το σκόρδο, το καρότο, τις ροδέλες του κουρκουμιού, -. προσθέτω τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το αλάτι και τον ζωμό λαχανικών και -. αφήνω το φαγητό μου να σιγοβράσει για λίγα λεπτά -. λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτω στη κατσαρόλα μου το ψιλοκομμένο μάραθο* -. αφήνω 5 με 6 λεπτά ακόμα το φαγητό μου να βράσει και -. τραβάω την κατσαρόλα μου από το μάτι της κουζίνας μου -. στύβω ένα μεγάλο λεμόνι και προσθέτω τον πολύτιμο χυμό στην κατσαρόλα μου! -. σερβίρω σε μεγάλα βαθιά πιάτα -. συνοδεύω των ζωμό μου με προζυμένιο στάρινο ψωμί! tips – ο πολύτιμος ζωμός μου, όπως προ-είπα, είναι και μια εξαιρετική βάση για πολλές άλλες δημιουργίες. και ποτέ δεν διστάζω να βάλω σε δοκιμασία τους γευστικούς μου κάλυκες! Ο ζωμός μου δεν είναι μόνο υγιεινός, αλλά ξεχειλίζει και από γεύση. Το τζίντζερ, το σκόρδο, ο μάραθος, το κρεμμύδι, τα καρότα, του χαρίζουν μια αυθεντική πλούσια γεύση.              * φρέσκο μάραθο προσθέτω μόνο όταν είναι η εποχή του και τον οποίο έχω συλλέξει μόνη μου και βέβαια κάθε άνοιξη φροντίζω να βάζω μάραθο στο λάδι για να τον έχω τον χειμώνα από τις συνταγές μου Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia –botanologia.gr

The post Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

αστικοί-μύθοι-και-βιοσυντονισμός…διαφορετική-θέαση…

αστικοί μύθοι και βιοσυντονισμός…διαφορετική θέαση…

Ήταν κάποτε ένας μαθητής κάποιου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, που ο δάσκαλός του, του επέβαλε επί …

Σπιτικό-ζεστό-ρόφημα-για-προστασία-και-ενέργεια-τις-μέρες-του-χειμώνα

Σπιτικό ζεστό ρόφημα για προστασία και ενέργεια τις μέρες του χειμώνα

Η βρογχίτιδα είναι φλεγμονή των βρόγχων. Τα συμπτώματά της διαρκούν αρκετές μέρες έως εβδομάδες που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.