Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024
Breaking News

Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Ξεράθηκε η τριανταφυλλιά; Γιατί εμφανίζουν κίτρινα φύλλα οι τριανταφυλλιές;Αν η μας εμφανίζει σημάδια στα φύλλα, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποιο...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα βότανα για να ετοιμάσουμε πολύτιμα γεύματα! Και ναι, τα...
Περισσότερα
Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

…ἀλλὰ γὰρ αἴτιος ὁ ἐγκέφαλος τούτου τοῦ πάθεος, ὥσπερ καὶ τῶν ἄλλων νοσημάτων τῶν μεγίστων·  ὅτῳ δὲ τρόπῳ καὶ ἐξ...
Περισσότερα
…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

Αχιλλέα

…όπως πολλές φορές έχω πει*, ένα από τα πιο συνηθισμένα άγρια βότανα είναι, η αχιλλέα/Achillea millefolium. Αν παρατηρήσουμε ή ερευνήσουμε...
Περισσότερα
Αχιλλέα

Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Οι επιστήμονες δείχνουν ότι η ανθρώπινη συνείδηση ​​θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια της “εντροπίας” Είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός...
Περισσότερα
Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Περιπατητικός διαλογισμός

-. το μυαλό μου μπορεί να πάει σε χίλιες κατευθύνσεις. -. αλλά υπάρχει ένα όμορφο μονοπάτι, που εδώ περπατώ με...
Περισσότερα
Περιπατητικός διαλογισμός

Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

Όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για την υγεία του και για τη θεραπεία του έχουν προβλεφθεί από τον Θεό και...
Περισσότερα
Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

Το να βάζουν τρία γεύματα την ημέρα στο τραπέζι ήταν ένας αγώνας για εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ το χρόνο που...
Περισσότερα
τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

όταν με ρώτησαν πως αναζωoγονούμε το μυαλό μας σε 5′ λεπτά, είπα πως ο dr. Win Wenger έχει πει…

Ο dr. Win Wenger ήταν πρωτοπόρος στους τομείς της δημιουργικότητας και της δημιουργικής μεθόδου, της επιταχυνόμενης μάθησης, της ανάπτυξης του...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν πως αναζωoγονούμε το μυαλό μας σε 5′ λεπτά, είπα πως ο dr. Win Wenger έχει πει…

Sudarshan Kriya -μια ισχυρή αλλά απλή τεχνική ρυθμικής αναπνοής που ενσωματώνει συγκεκριμένους φυσικούς ρυθμούς της αναπνοής, εναρμονίζοντας το σώμα, το νου και τα συναισθήματα.

Η Sudarshan Kriya είναι μια ισχυρή αλλά απλή τεχνική ρυθμικής αναπνοής που ενσωματώνει συγκεκριμένους φυσικούς ρυθμούς της αναπνοής, εναρμονίζοντας το σώμα...
Περισσότερα
Sudarshan Kriya -μια ισχυρή αλλά απλή τεχνική ρυθμικής αναπνοής που ενσωματώνει συγκεκριμένους φυσικούς ρυθμούς της αναπνοής, εναρμονίζοντας το σώμα, το νου και τα συναισθήματα.

Τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας μπορούν να θεωρηθούν εθιστικές ουσίες με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένα κριτήρια

Οι συγγραφείς αμερικανικής μελέτης, με επικεφαλής την Ashley N. Gearhardt, PhD, ψυχολόγο από το Πανεπιστήμιο που εδρεύει στην πόλη Ann Arbor της πολιτείας  του Michigan, γράφουν ότι η ικανότητα των τροφίμων υψηλής επεξεργασίας  να παρέχουν γρήγορα υψηλές δόσεις εξευγενισμένων υδατανθράκων ή και λιπαρών φαίνεται να είναι το κλειδί για τον εθισμό που προκαλούν. Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας μπορούν να θεωρηθούν εθιστικές ουσίες με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένα κριτήρια”. Εν τω μεταξύ, άλλα δεδομένα, που αναφέρθηκαν από τους ερευνητές στο συνέδριο Diabetes Professional Care (DPC) 2022 που έγινε το Νοέμβριο στο Λονδίνο, προσθέτουν επίσης υποστήριξη στην κλινική αναγνώριση του εθισμού στα τρόφιμα. Η κλινική ψυχολόγος Jen Unwin, PhD, από το Southport του Ηνωμένου Βασιλείου, έδειξε ότι ένα τρίμηνο διαδικτυακό πρόγραμμα διατροφής χαμηλών υδατανθράκων σε συνδυασμό με ψυχοεκπαιδευτική υποστήριξη, μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα εθισμού στα τρόφιμα σε μια ποικίλη ομάδα ατόμων, τα οποία δεν ήταν όλα υπέρβαρα ή είχαν παχυσαρκία. Η Jen Unwin δήλωσε ότι τα νέα δεδομένα της, αντιπροσωπεύουν τον πρώτο ευρείας κλίμακας κλινικό έλεγχο του είδους του, εκτός από μια προηγούμενη αναφορά τριών ασθενών με εθισμό στο φαγητό, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς με κετογονική δίαιτα. “Ο εθισμός στα τρόφιμα εξηγεί πολλά από αυτά που βλέπουμε στην κλινική πρακτική, όπου οι ευφυείς άνθρωποι καταλαβαίνουν αυτά που τους λέμε για τη φυσιολογία που σχετίζεται με μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και την ακολουθούν για λίγο, αλλά στη συνέχεια υποτροπιάζουν”, δήλωσε η Unwin, εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει περίπου το 20% των ασθενών της που θεωρείται ότι έχουν εθισμό στα τρόφιμα. Εν τω μεταξύ, οι συγγραφείς της αμερικανικής μελέτης, με επικεφαλής την Ashley N. Gearhardt, PhD, ψυχολόγο από το Πανεπιστήμιο που εδρεύει στην πόλη Ann Arbor της πολιτείας  του Michigan,, γράφουν ότι “η ικανότητα των τροφίμων υψηλής επεξεργασίας να παρέχουν γρήγορα υψηλές δόσεις εξευγενισμένων υδατανθράκων ή/και λιπαρών φαίνεται να είναι το κλειδί για τη δυνατότητα εθισμού τους. Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας μπορούν να θεωρηθούν εθιστικές ουσίες με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένα κριτήρια”. Υποστηρίζουν ότι  μπορούν να αποφευχθούν πολλοί θάνατοι από μια διατροφή στην οποία κυριαρχούν τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας και η οποία είναι συγκρίσιμη με εκείνη των προϊόντων καπνού και ως εκ τούτου, όπως και η Jen Unwin, οι συγγραφείς επιδιώκουν την κλινική αναγνώριση και ένα πιο επίσημο πρωτόκολλο για τη διαχείριση του εθισμού στα τρόφιμα. “Η κατανόηση του κατά πόσον ο εθισμός συμβάλλει στην πρόσληψη όλο και περισσότερων τροφίμων υψηλής επεξεργασίας, μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες, καθώς η προκαταρκτική έρευνα διαπιστώνει ότι οι συμπεριφορικές και φαρμακολογικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στους εθιστικούς μηχανισμούς μπορούν να μειώσουν την καταναγκαστική πρόσληψη τροφίμων υψηλής επεξεργασίας”, αναφέρουν Η μελέτη με επικεφαλής την Ashley N. Gearhardt, δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα στο περιοδικό Addiction, ενώ η μελέτη με επικεφαλής την Jen Unwin δημοσιεύθηκε επίσης πρόσφατα στο Frontiers in Psychiatry. Κριτήρια εθισμού παρόμοια με του καπνού Τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας μπορούν να συσχετιστούν με έναν διατροφικό φαινότυπο “που αντανακλά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εθισμού”, λένε η Ashley N. Gearhardt και οι συν-συγγραφείς- συνήθως απώλεια ελέγχου της πρόσληψης, έντονη επιθυμία, αδυναμία μείωσης και συνεχής χρήση παρά τις αρνητικές συνέπειες. Η μελέτη: https://www.medscape.com/viewarticle/984600?src=wnl_tp10_daily_221128_MSCPEDIT&uac=101389ST&impID=4922362 μετάφραση και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

The post Τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας μπορούν να θεωρηθούν εθιστικές ουσίες με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένα κριτήρια appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

τα-παιδιά-που-βιώνουν επισιτιστική-ανασφάλεια-είναι-πιθανό-να-εμφανίσουν-αρνητικά-αποτελέσματα-στην-υγεία-τους-αργότερα-στη-ζωή-τους.

τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

Το να βάζουν τρία γεύματα την ημέρα στο τραπέζι ήταν ένας αγώνας για εκατομμύρια ανθρώπους …

όταν-με-ρώτησαν-πως-αναζωoγονούμε-το-μυαλό-μας-σε-5′-λεπτά,-είπα-πως-ο-dr.-win-wenger-έχει-πει…

όταν με ρώτησαν πως αναζωoγονούμε το μυαλό μας σε 5′ λεπτά, είπα πως ο dr. Win Wenger έχει πει…

Ο dr. Win Wenger ήταν πρωτοπόρος στους τομείς της δημιουργικότητας και της δημιουργικής μεθόδου, της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.