Παρασκευή , 27 Δεκεμβρίου 2024
Breaking News

Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Η μπρουνέρα είναι ένα πανέμορφο που ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό φύλλωμα σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ανθοφορία του.Στο εξωτερικό, η...
Περισσότερα
Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Η χρήση των καρπών της κουφοξυλιάς ως φάρμακου για τη γρίπη χρονολογείται από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή εποχή. Συνήθως,...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ

Ζωμός αποτοξίνωσης, ένας ζωμός φυσικά επουλωτικός, καταπραϋντικός και ανακουφιστικός που προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό, στις ανάγκες του καθενός από εμάς, μια πεντανόστιμη σούπα γεμάτη αντιοξειδωτικά. Ο ζωμός αποτοξίνωσης με κουρκούμι είναι και  μια νόστιμη βάση ή ένα “σημείο εκκίνησης” για ένα διαφορετικό πιάτο κάθε φορά που η στιγμή θα το χρειαστεί και η φαντασία θα το επιθυμήσει!  Μπορεί στο τελικό μου πιάτο να προσθέσω  ζυμαρικά, όπως κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι, βοτανολαχανικά, όπως άνηθο, μαϊντανό, σπανάκι ή και σέλινο! Ρεβίθια, ρύζι ή ακόμα, και φασόλια! Όταν προσθέτω στο ζωμό μου κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα προσέχω να είναι η μικρότερη δυνατή ποσότητα για να μην χάσει ο ζωμός μου την ιδιαιτερότητά του και γίνει σούπα. Όταν είναι έτοιμος, ο ζωμός μου είναι πλούσιος και γευστικός και ελαφρώς πικάντικος! Πάντα νιώθω ότι κάνω ένα γευστικό, τονωτικό και απαραίτητο για την ευζωία τους δώρο σε όλους όσους έχω στο τραπέζι μου τη δεδομένη στιγμή. Εκτός των άλλων το πιάτο μου αυτό καταπραΰνει το εντερικό μας σύστημα, καθαρίζει τα ιγμόρεια, μετριάζει την ένταση και καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους και την κούραση και καταπραΰνει ακόμα και τους πονοκεφάλους! Και χρειάζομαι -. ζωμό λαχανικών, τον οποίο έχω ετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα και είναι πάντα ζωμός  από λαχανικά της εποχής! -. ένα μεγάλο σχετικά ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο – κρεμμύδια – Μια μοναδική και πολύτιμη πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών -. μία ρίζα κουρκουμά σε λεπτοκομμένες φέτες – κουρκούμι – Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωσή του αντιστρέφει καθημερινά τον καρκίνο -. ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι σε σκόνη # το κουρκούμι, είτε είναι φρέσκο είτε αλεσμένο, βοηθάει τον οργανισμό μας να ηρεμήσει, να βρει την ισορροπία και να αυτοθεραπευθεί. -. μία ρίζα τζίντζερ σε λεπτοκομμένες φέτες  -. μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη # το τζίντζερ είτε είναι φρέσκο είτε αλεσμένο, είναι ένα αναντικατάστατο τρόφιμο, δεν δίνει στα πιάτα μας μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά βελτιώνει και την υγεία μας, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την γενική ευεξίας του οργανισμού μας -. ένα μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτέ φέτες -. 2 με 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο – σκόρδο, ο πολυτιμότερος βολβός του πλανήτη, με την ισχυρότερη θεραπευτική δύναμη. -. 4 με 5 μεγάλα κλωνάρια μάραθο* και -. ξεκινάω με μία αναλόγου μεγέθους κατσαρόλα – το μέγεθος εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που θα έχω στο τραπέζι μου, όπου σοτάρω πολύ ελαφριά το κρεμμύδι, τις ροδέλες του τζίντζερ, το σκόρδο, το καρότο, τις ροδέλες του κουρκουμιού, -. προσθέτω τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το αλάτι και τον ζωμό λαχανικών και -. αφήνω το φαγητό μου να σιγοβράσει για λίγα λεπτά -. λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτω στη κατσαρόλα μου το ψιλοκομμένο μάραθο* -. αφήνω 5 με 6 λεπτά ακόμα το φαγητό μου να βράσει και -. τραβάω την κατσαρόλα μου από το μάτι της κουζίνας μου -. στύβω ένα μεγάλο λεμόνι και προσθέτω τον πολύτιμο χυμό στην κατσαρόλα μου! -. σερβίρω σε μεγάλα βαθιά πιάτα -. συνοδεύω των ζωμό μου με προζυμένιο στάρινο ψωμί! tips – ο πολύτιμος ζωμός μου, όπως προ-είπα, είναι και μια εξαιρετική βάση για πολλές άλλες δημιουργίες. και ποτέ δεν διστάζω να βάλω σε δοκιμασία τους γευστικούς μου κάλυκες! Ο ζωμός μου δεν είναι μόνο υγιεινός, αλλά ξεχειλίζει και από γεύση. Το τζίντζερ, το σκόρδο, ο μάραθος, το κρεμμύδι, τα καρότα, του χαρίζουν μια αυθεντική πλούσια γεύση.              * φρέσκο μάραθο προσθέτω μόνο όταν είναι η εποχή του και τον οποίο έχω συλλέξει μόνη μου και βέβαια κάθε άνοιξη φροντίζω να βάζω μάραθο στο λάδι για να τον έχω τον χειμώνα από τις συνταγές μου Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia –botanologia.gr

The post Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Μαϊντανός-και-πως-ετοιμάζω-ένα-γρήγορο-και-αναζωογονητικό-φυσικό-ρόφημα

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του …

Επίφυση-ή-τρίτο-μάτι,-η “έδρα-της-ψυχής”-σύμφωνα-με-τον-rene-descartes.

Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Η επίφυση ή κωνάριο, είναι ενδοκρινής αδένας του σώματός μας. Η επίφυση έχει περίπου το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.