Πέμπτη , 13 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Αναλυτικός Οδηγός Γνωρίζατε ότι το σκόρδο μέλι λεμόνι αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδυασμούς της φύσης; Έρευνες έχουν δείξει...
Περισσότερα
Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

…κάθε αναπαράσταση μιας κίνησης αφυπνίζει σε κάποιο βαθμό, την πραγματική κίνηση… Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο...
Περισσότερα
Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Το φυτό/βότανο της αναγέννησης και της ανάστασης, το σύμβολο της αντοχής και της αναγέννησης της φύσης. Στις πιο σκληρές ερήμους,...
Περισσότερα
ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

     Η επιστήμη κάθε μέρα αποδεικνύει ότι η μακροζωία δεν είναι μόνο στα γονίδιά μας, είναι και στο πιάτο...
Περισσότερα
Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

Ποιο είναι το κατάλληλο ph για κάθε καλλιέργεια ; Ποια pH είναι κατάλληλα ανά είδος;

cf84ceb9cebcceadcf82-ph

Το pH είναι η συγκέντρωση των υδρογόνων στο εδαφικό διάλυμα. Το pH είναι μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους, που καθορίζει την καταλληλότητα του εδάφους για τις καλλιέργειες.

Τα περισσότερα φυτά ευδοκιμούν σε εδάφη που έχουν pH κοντά στο 7 (ουδέτερα). Έτσι σε πολλές περιπτώσεις, όπου το pH του εδάφους δεν είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη ορισμένου είδους φυτού, προστίθενται στο έδαφος κατάλληλα παρασκευάσματα που αποσκοπούν στη διόρθωση (ή αλλιώς ρύθμιση) της τιμής του pH.

Εκτός όμως από τις καλλιέργειες που ευδοκιμούν σε pH κοντά στο 7, υπάρχουν και φυτά που καλλιεργούνται σε χώμα με όξινο pH όπως των δασικών εδαφών (καστανόχωμα, μαυρόχωμα κ.τ.λ.).

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι ενδεικτικές τιμές pH, που αναπτύσσονται κάποια από τα σημαντικότερα καλλιεργούμενα είδη.

Μονοετείς Καλλιέργειες
Πατάτα 4,5-6,0
Γλυκοπατάτα 5,4
Αγγούρια 5,5
Δεντρολίβανο 5,0-6,0
Μάραθο 5,0-6,0
Ραδίκι 5,0-6,5
Μαϊντανός 5,0-7,0
Φράουλα 5,0-7,5
Μπανάνα 5,5 – 6,5
Κιχώρι 5,5-5,9
Ρεπάνι 5,5-5,9
Ηλίανθος 5,5-5,9
Βασιλικός 5,5-6,5
Καρπούζι 5,5-6,5
Πεπόνι 5,5-6,5
Φασκόμηλο 5,5-6,5
Θυμάρι 5,5-7,0
Κολοκυθάκι 5,5-7,0
Πιπεριά 5,5-7,0
Φακή 5,5-7,0
Δυόσμος 5,5-7,5
Καλαμπόκι 5,5-7,5
Καρότο 5,5-7,5
κουνουπίδι 5,5-7,5
Σκόρδο 5,5-7,5
Ντομάτα 6,0 – 6,5
Άνηθος 6,0 – 6,9
Μπάμιες 6,0 – 6,9
Κρεμμύδι 6,0-7,0
Λεμονιά 6,0-7,0
Μαρούλι 6,0-7,0
Ραπανάκι 6,0-7,0
Σέλινο 6,0-7,0
Λάχανο 6,0-7,5
Μέντα 6,0-7,5
Μπιζέλι 6,0-7,5
Μπρόκολο 6,0-7,5
Παντζάρι 6,0-7,5
Σπανάκι 6,0-7,5
Φασόλια 6,0-7,5
Μαντζουράνα 6,0-8,0
Πράσο 6,0-8,0
Σπαράγγια 6,0-8,0
Αγκινάρα 6,5-7,5
Δενδρώδεις Καλλιέργειες
Μύρτιλο 3,8-4,2
Μηλιά 5,0-6,5
Αρώνια 5,5-5,9
Ελιά 5,5-6,5
Πορτοκαλιά 5,5-7,5
Φραγκοστάφυλλο 6,0 – 6,9
Αμπέλι 6,0-7,0
Βερικοκιά 6,0-7,0
Αχλαδιά 6,0-7,5
Δαμασκηνιά 6,0-7,5
Κερασιά 6,0-7,5
Κυδωνιά 6,0-7,5
Νεκταρινιά 6,0-7,5
Ροδακινιά 6,0-7,5
Φουντούκι 6,0-7,5
Γκότζι Μπέρι 7,1 – 8
Ροδιά 7,1 – 8
Σμέουρο 5,4

About admin

Check Also

Καολίνης, πώς χρησιμοποιείται στα φυτά και τις καλλιέργειες

Ο καολίνης είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα οικολογικά υλικά που χρησιμοποιείται στη συμβατική και …

Γιατί κολλάνε τα φύλλα των φυτών

Τι σημαίνει όταν εμφανίζεται κάτι σαν κόλλα πάνω στα φύλλα ενός φυτού και κατά πόσο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.