Πως ετοιμάζω σιρόπι με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι!
Σιρόπι τζίντζερ, μελιού και λεμονιού! Ένα σιρόπι πανάκεια για κρυολογήματα, βήχα, βακτηριακές λοιμώξεις, πονόλαιμο. ναυτία… Είναι ένα σπιτικό ίαμα, πλούσιο σε ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας που εκτός των άλλων ενισχύει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα! Και βέβαια δεν είχαν άδικο όλοι όσοι αιώνες τώρα χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα για την πρόληψη ή τη θεραπεία παθήσεων. Αλήθεια ποιος δεν θυμάται κάποια μαμά ή γιαγιά να προσθέτει ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο γάλα κάθε φορά που κρυολογούσαμε ή πονούσε ο λαιμός ή είχαμε βήχα. Και το χαμήμηλο; Και το τσάι του βουνού; Και το φασκόμηλο; Και το κρεμμύδι; Και το λεμόνι; Και το σκόρδο; Σήμερα όμως οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των ιαμάτων-γιατί περί ιαμάτων πρόκειται. Λεμόνι λοιπόν, με τζίντζερ και μέλι σε ένα ιδανικό συνδυασμό για ένα πολύτιμο σιρόπι!!! Το λεμόνι*, ελπίζω οι περισσότεροι να το έχουν εμπεδώσει, είναι πλούσιο σε φυτοθεραπευτικά στοιχεία όπως η βιταμίνη C με ισχυρότατες αντιμικροβιακές ιδιότητες, το τζίντζερ** και το μέλι είναι εξαιρετικά αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά, με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Με λίγα λόγια, τα τρία αυτά προϊόντα μας δίνουν ένα μείγμα που κάλλιστα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε πανάκεια! Το ετοιμάζω πανεύκολα Ας δούμε πως- θα χρειαστώ: 2 λεμόνια μέτρια 1 ρίζα τζίντζερ περίπου 80 με 100 γρ μέλι – όσο πάρει το βάζο μου 1 γυάλινο βάζο των 50ml πλένω πολύ προσεκτικά τα λεμόνια μου και τα κόβω σε φέτες… καθαρίζω τη ρίζα τζίντζερ και την κόβω σε λεπτές φέτες… τοποθετώ σε στρώσεις στο βάζο μου, εναλλάσσοντας τις φέτες λεμονιού, το τζίντζερ και το μέλι… φροντίζω να μην έχω φυσαλίδες αέρα στο βάζο μου, ολοκληρώνω καλύπτοντας πάλι με μέλι, κλείνω το βάζο μου και το τοποθετώ στο ψυγείο… αφήνω το σιρόπι μου να “ξεκουραστεί” για μερικές ημέρες πριν το χρησιμοποιήσω… το σιρόπι μου λόγω και της πηκτίνης που περιέχεται στο λεμόνι, θα είναι σαν ζελέ! το χρησιμοποιώ -. σαν ίαμα σε περιπτώσεις εξάντλησης, βήχα, ναυτίας, κρυολογημάτων – ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε πρωί και ένα κουταλάκι στο ενδιάμεσο της ημέρας, -. διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό, σαν δυναμωτικό ρόφημα, -. στις σαλάτες μου και στις σούπες μου, -. σε ψητά λαχανικά και σε λαχανικά φούρνου και -. σε πολλούς χυμούς μας!!! *Γιατί το λεμόνι είναι τροφή και γιατρικό; Ας δούμε: -. Καταστάσεις που προλαμβάνει ή θεραπεύει το λεμόνι είτε ως χυμός, είτε ως ρόφημα, είτε ως αιθέριο έλαιο είναι: ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι πέτρες στη χολή, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD) οι καούρες, η υψηλή χοληστερόλη, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD) το μεταβολικό σύνδρομο, η παχυσαρκία, τα πεπτικά έλκη, η αιμορραγία των ούλων…read more:Λεμόνι, o πολύτιμοw “ιατρικόw καρπόw” των Αρχαίων γιατρών. **Το τζίντζερ στην κουζίνα μας και στην καθημερινότητά μας Πως ετοιμάζω ισχυρότατη πάστα για το βήχα με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ Σημείωση: Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ βότανα ή αιθέρια έλαια, στα οποία έχουμε αλλεργία To botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα. Το περιεχόμενο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα να ζητάμε τη συμβουλή του γιατρού μας ή άλλου ειδικευμένου γιατρού, για ιατρικά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν. Δεν παραβλέπουμε ποτέ επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Αν σε κάποιο προϊόν είμαστε αλλεργικοί δεν το χρησιμοποιούμε, επίσης δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα και συστατικά που δεν ανέχεται το δέρμα μας Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας
The post Πως ετοιμάζω σιρόπι με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι! appeared first on Βοτανολογία.