Παρασκευή , 29 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο!!! αχιλλέα ή χιλιόφυλλο ή αγριαψιθιά/Achillea millefolium, της ομάδας των πολύτιμων βοτάνων Ο Διοσκουρίδης...
Περισσότερα
Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Φυτά σαν “ζωντανές πέτρες”, πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η φροντίδα τους;Οι λίθοπες είναι χαμηλής ανάπτυξης που όπως υποδηλώνει και...
Περισσότερα
Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Πως ετοιμάζω σιρόπι με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι!

Σιρόπι τζίντζερ, μελιού και λεμονιού! Ένα σιρόπι πανάκεια για κρυολογήματα, βήχα, βακτηριακές λοιμώξεις, πονόλαιμο. ναυτία… Είναι ένα σπιτικό ίαμα, πλούσιο σε ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας που εκτός των άλλων ενισχύει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα! Και βέβαια δεν είχαν άδικο όλοι όσοι αιώνες τώρα χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα για την πρόληψη ή τη θεραπεία παθήσεων. Αλήθεια ποιος δεν θυμάται κάποια μαμά ή γιαγιά να προσθέτει ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο γάλα κάθε φορά που κρυολογούσαμε ή πονούσε ο λαιμός ή είχαμε βήχα. Και το χαμήμηλο; Και το τσάι του βουνού; Και το φασκόμηλο; Και το κρεμμύδι; Και το λεμόνι; Και το σκόρδο; Σήμερα όμως οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των ιαμάτων-γιατί περί ιαμάτων πρόκειται. Λεμόνι λοιπόν, με τζίντζερ και μέλι σε ένα ιδανικό συνδυασμό για ένα πολύτιμο σιρόπι!!! Το λεμόνι*, ελπίζω οι  περισσότεροι να το έχουν εμπεδώσει, είναι πλούσιο σε φυτοθεραπευτικά στοιχεία όπως η βιταμίνη C με ισχυρότατες αντιμικροβιακές ιδιότητες, το τζίντζερ** και το μέλι είναι εξαιρετικά αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά, με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Με λίγα λόγια, τα τρία αυτά προϊόντα μας δίνουν ένα μείγμα που κάλλιστα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε πανάκεια! Το ετοιμάζω πανεύκολα Ας δούμε πως- θα χρειαστώ: 2 λεμόνια μέτρια 1 ρίζα τζίντζερ περίπου 80 με 100 γρ μέλι – όσο  πάρει το βάζο μου 1 γυάλινο βάζο των 50ml πλένω πολύ προσεκτικά τα λεμόνια μου και τα κόβω σε φέτες… καθαρίζω τη ρίζα τζίντζερ και την κόβω σε λεπτές φέτες… τοποθετώ σε στρώσεις στο βάζο μου, εναλλάσσοντας τις φέτες λεμονιού, το τζίντζερ και το μέλι… φροντίζω να μην έχω φυσαλίδες αέρα στο βάζο μου, ολοκληρώνω καλύπτοντας πάλι με μέλι, κλείνω το βάζο μου και το τοποθετώ στο ψυγείο… αφήνω το σιρόπι μου να “ξεκουραστεί” για μερικές ημέρες πριν το χρησιμοποιήσω… το σιρόπι μου λόγω και της πηκτίνης που περιέχεται στο λεμόνι, θα είναι σαν ζελέ! το χρησιμοποιώ -. σαν ίαμα σε περιπτώσεις εξάντλησης, βήχα, ναυτίας, κρυολογημάτων – ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε πρωί και ένα κουταλάκι στο ενδιάμεσο της ημέρας, -. διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό,  σαν δυναμωτικό ρόφημα, -. στις σαλάτες μου και στις σούπες μου, -. σε ψητά λαχανικά και σε λαχανικά φούρνου και -. σε πολλούς χυμούς μας!!!  *Γιατί το λεμόνι είναι τροφή και γιατρικό; Ας δούμε: -. Καταστάσεις που προλαμβάνει ή θεραπεύει το λεμόνι είτε ως χυμός, είτε ως ρόφημα, είτε ως αιθέριο έλαιο είναι: ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι πέτρες στη χολή, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD) οι καούρες, η υψηλή χοληστερόλη, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD) το μεταβολικό σύνδρομο, η παχυσαρκία, τα πεπτικά έλκη, η αιμορραγία των ούλων…read more:Λεμόνι, o πολύτιμοw “ιατρικόw καρπόw” των Αρχαίων γιατρών. **Το τζίντζερ στην κουζίνα μας και στην καθημερινότητά μας Πως ετοιμάζω ισχυρότατη πάστα για το βήχα με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ Σημείωση: Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ βότανα ή αιθέρια έλαια, στα οποία έχουμε αλλεργία To botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα. Το περιεχόμενο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα να ζητάμε τη συμβουλή του γιατρού μας ή άλλου ειδικευμένου γιατρού, για ιατρικά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν. Δεν παραβλέπουμε ποτέ επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Αν σε κάποιο προϊόν είμαστε αλλεργικοί δεν το χρησιμοποιούμε, επίσης δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα και συστατικά που δεν ανέχεται το δέρμα μας Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας

The post Πως ετοιμάζω σιρόπι με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι! appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Πως-συλλέγω,-πως-αποξηραίνω-και-πως-αποθηκεύω-τα-φύλλα-της-συκιάς

Πως συλλέγω, πως αποξηραίνω και πως αποθηκεύω τα φύλλα της συκιάς

Τη συκιά την γνωρίζουμε όλοι μας – είναι φυλλοβόλο δέντρο, γνωστή από τους προϊστορικούς χρόνους. …

Εσείς-τρώτε-τα-φύλλα-της-συκιάς;

Εσείς τρώτε τα φύλλα της συκιάς;

Αλήθεια – τι γνωρίζετε για τα φύλλα της συκιάς; Τι σας έρχεστε στο νου όταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.