Σάββατο , 23 Νοεμβρίου 2024
Breaking News

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Για όλους που ακούν για “ενεργειακή θεραπεία” και αναρωτιούνται τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να...
Περισσότερα
Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του φολικού οξέως/Β9 στον οργανισμό μας...
Περισσότερα
Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Η επίφυση ή κωνάριο, είναι ενδοκρινής αδένας του σώματός μας. Η επίφυση έχει περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, ή...
Περισσότερα
Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Τα βότανα είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων!

“Ένα βότανο είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων” έλεγε τους χρόνους εκείνους ο Charlemagne Και ναι, ο...
Περισσότερα
Τα βότανα είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων!

Πως ετοιμάζω παστίλιες για το βήχα με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ.

Σπιτικές παστίλιες, που μας βοηθούν να περνάμε ανώδυνα τα κρυολογήματα*, τη ρινική συμφόρηση, την καταρροή, τον πονόλαιμο και το βήχα  που το συνοδεύουν. Οι παστίλιες είναι πολύ απλές στην παρασκευή και απαιτούν μόνο τρία ισχυρά συστατικά: μέλι, λεμόνι και τζίντζερ. Θα χρειαστώ***** 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζάνι μέλι 1/4 φλιτζάνι βιολογικό άμυλο ταπιόκας**, ώστε να με βοηθήσει στο πλάσιμο της παστίλιας Πως εργάζομαι -. σε μία μικρή κατσαρολίτσα ρίχνω το τριμμένο τζίντζερ, προσθέτω ελάχιστο νερό και αρχίζω να το ζεσταίνω, -. μόλις έρθει στο σημείο του βρασμού, σκεπάζω την κατσαρόλα μου και συνεχίζω, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, το βράσιμο για μισή ώρα- όση ώρα βράζω το τζίντζερ έχω ελεγχόμενη την θερμοκρασία, για να αποφύγω να μου κολλήσει. -. μόλις δω την πιπερόριζα να έχει γίνει ένας παχύρευστο μείγμα, τραβάω αμέσως από τη φωτιά, ανακατεύω γρήγορα και το αφήνω να πέσει η θερμοκρασία, ώστε να μπορώ να προσθέσω το χυμό του λεμονιού και το μέλι μου**** -. μόλις έρθει σε θερμοκρασία περίπου 35° με 40°C προσθέτουμε το μέλι και το χυμό του λεμονιού, -. ανακατεύω πολύ, πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου και -. αφήνω για ένα με δύο λεπτά για να πυκνώσουν*** -. με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω την αντίστοιχη ποσότητα από το μείγμα μου και το ρίχνω σε φόρμα σιλικόνης για καραμέλες. -. το αφήνω στην άκρη για 20 λεπτά, να κρυώσει και να σκληρύνει εντελώς. -. για να μην κολλήσει σκονίζω ελαφρά σε φόρμα σιλικόνης με το άμυλο της ταπιόκας, -. όταν οι παστίλιες μου είναι έτοιμες τις μεταφέρω σε αεροστεγές δοχείο και τις φυλάω σε ξηρό και δροσερό μέρος. -. όταν φυλάσσονται σωστά,  διαρκούν για περίπου ένα μήνα. -. αφήνουμε την καραμέλα μας να λιώσει στο στόμα μας -. μπορούμε να πάρουμε και τρεις και τέσσερις καραμέλες την ημέρα *Το κοινό κρυολόγημα, γνωστό και ως ρινοφαρυγγίτιδα, οξεία ρινοφαρυγγίτιδα ή απλώς κρυολόγημα, είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία προσβάλλει κυρίως τη μύτη. Ο αριθμός των ιών που μπορούν να προκαλέσουν κοινό κρυολόγημα υπερβαίνει τους διακόσιους, με πιο συχνό τον ρινοϊό. Τα συμπτώματα του κρυολογήματος εμφανίζονται σε 1 έως 3 ημέρες από τη στιγμή που ένας ιός εισέρχεται στο σώμα. Τα κυριότερα είναι: ρινική καταρροή, μπούκωμα, φτέρνισμα, αποδυναμωμένη αίσθηση γεύσης και όσφρησης, πονόλαιμος, βήχας. Τα βρέφη και μικρά παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους ενηλίκους και τους έφηβους να αναπτύξουν και πυρετό. Στους καπνιστές τα συμπτώματα είναι συνήθως πιο σοβαρά από τους μη καπνιστές. Τα συμπτώματα υποχωρούν συνήθως μέσα σε 7-10 ημέρες, ορισμένα, ωστόσο, μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 3 εβδομάδες. **η ταπιόκα είναι ένα άμυλο το οποίο εξάγεται από τη ρίζα του φυτού Manihot esculenta. Το είδος αυτό είναι ιθαγενές στη Βόρεια Περιοχή της Βραζιλίας και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική. Το φυτό μεταφέρθηκε από τους Πορτογάλους και Ισπανούς εξερευνητές στο μεγαλύτερο τμήμα των Δυτικών Ινδιών και τις ηπείρους της Αφρικής και Ασίας, συμπεριλαμβάνοντας τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν. Σήμερα, καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι βασική τροφή σε πολλές περιοχές του κόσμου, και εκτός των άλλων χρησιμοποιείται ως πυκνωτικός παράγων σε διάφορα τρόφιμα. Η ταπιόκα είναι μια από τις πιο αγνές μορφές του αμύλου τροφίμων  ***στο πύκνωμα, καθοριστικό ρόλο παίζει το μέλι, την πρώτη φορά πειραματίστηκα, διότι τα μέλια δεν έχουν την ίδια πυκνότητα. Αν για κάποιο λόγο δεν “πετύχω” την πυκνότητα, δεν πετάω το πολύτιμο μείγμα μου, απλά το χρησιμοποιώ σαν τύπου παχύρευστο σιρόπι, όπως ακριβώς τρώμε το μέλι ****δεν βράζω το μέλι και το λεμόνι, διότι καταστρέφονται όλα τα θρεπτικά και θεραπευτικά τους στοιχεία *****οι ποσότητες είναι πρότυπες, μπορούμε, τηρουμένων των αναλογιών, να ετοιμάσουμε όσες παστίλιες θέλουμε Σημειώσεις: Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ βότανα ή αιθέρια έλαια, στα οποία έχουμε αλλεργία To botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα. Το περιεχόμενο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα να ζητάμε τη συμβουλή του γιατρού μας ή άλλου ειδικευμένου γιατρού, για ιατρικά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν. Δεν παραβλέπουμε ποτέ επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Αν σε κάποιο προϊόν είμαστε αλλεργικοί δεν το χρησιμοποιούμε, επίσης δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα και συστατικά που δεν ανέχεται το δέρμα μας Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο γιατρό, ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια. Εάν έχουμε ή υποψιαζόμαστε ότι έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, επικοινωνούμε αμέσως με το γιατρό μας. Δεν παραβλέπουμε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή την καθυστέρηση στην αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής, επειδή γνωρίζουμε κάτι σχετικό. Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr wikipedia

The post Πως ετοιμάζω παστίλιες για το βήχα με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ. appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

maurice-messegue-–-o-θρυλικός-Γάλλος-βοτανολόγος-ο-επονομαζόμενος-και-“πάπας-των-βοτάνων”

Maurice Mességué – o θρυλικός Γάλλος βοτανολόγος ο επονομαζόμενος και “πάπας των βοτάνων”

Ο Maurice Mességué  ήταν Γάλλος βοτανολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τα βότανα, για τη …

Πως-ετοιμάζω-αφέψημα-φύλλων-ελιάς,-ώστε-να-αξιοποιήσω-στο-έπακρο-την-πολύτιμη-oleuropein

Πως ετοιμάζω αφέψημα φύλλων ελιάς, ώστε να αξιοποιήσω στο έπακρο την πολύτιμη oleuropein

Το δέντρο της ελιάς, το πολύτιμο και “αθάνατο” αυτό δέντρο, που μπορεί να ζήσει για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.