Δευτέρα , 14 Ιουλίου 2025
Breaking News

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Η μακαντέμια είναι ένα τροπικό δέντρο με καταγωγή από την Αυστραλία, γνωστό για τους θρεπτικούς καρπούς που παράγει, τους ξηρούς...
Περισσότερα
Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

“Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως του ήλιου βοηθάει τον οργανισμό μας να συνθέσει την πολύτιμη βιταμίνη D, η οποία, μεταξύ...
Περισσότερα
Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Σπονδή στα κόκκινα!

Τα πολύτιμα κόκκινα! Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους τεράστια! Υποστηρίζουμε τον οργανισμό μας  με φυσικό τρόπο! Έτσι έχουμε- λαμπερό...
Περισσότερα
Σπονδή στα κόκκινα!

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Κάθε μέρα, όταν ετοιμάζουμε το φαγητό μας να θυμόμαστε τη ρήση του μεγάλου σοφού, του Ιπποκράτη και να φροντίζουμε ώστε...
Περισσότερα
Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε βόλτες μας στους αγρούς, σε...
Περισσότερα
Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Για όσους ψάχνουν ένα εντυπωσιακό φυτό που ξεχωρίζει για το σαλόνι ή τον επαγγελματικό χώρο, η μπουκαρνέα σίγουρα αποτελεί μία...
Περισσότερα
Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Πως ετοιμάζω παστίλιες για το βήχα με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ.

Σπιτικές παστίλιες, που μας βοηθούν να περνάμε ανώδυνα τα κρυολογήματα*, τη ρινική συμφόρηση, την καταρροή, τον πονόλαιμο και το βήχα  που το συνοδεύουν. Οι παστίλιες είναι πολύ απλές στην παρασκευή και απαιτούν μόνο τρία ισχυρά συστατικά: μέλι, λεμόνι και τζίντζερ. Θα χρειαστώ***** 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζάνι μέλι 1/4 φλιτζάνι βιολογικό άμυλο ταπιόκας**, ώστε να με βοηθήσει στο πλάσιμο της παστίλιας Πως εργάζομαι -. σε μία μικρή κατσαρολίτσα ρίχνω το τριμμένο τζίντζερ, προσθέτω ελάχιστο νερό και αρχίζω να το ζεσταίνω, -. μόλις έρθει στο σημείο του βρασμού, σκεπάζω την κατσαρόλα μου και συνεχίζω, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, το βράσιμο για μισή ώρα- όση ώρα βράζω το τζίντζερ έχω ελεγχόμενη την θερμοκρασία, για να αποφύγω να μου κολλήσει. -. μόλις δω την πιπερόριζα να έχει γίνει ένας παχύρευστο μείγμα, τραβάω αμέσως από τη φωτιά, ανακατεύω γρήγορα και το αφήνω να πέσει η θερμοκρασία, ώστε να μπορώ να προσθέσω το χυμό του λεμονιού και το μέλι μου**** -. μόλις έρθει σε θερμοκρασία περίπου 35° με 40°C προσθέτουμε το μέλι και το χυμό του λεμονιού, -. ανακατεύω πολύ, πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου και -. αφήνω για ένα με δύο λεπτά για να πυκνώσουν*** -. με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω την αντίστοιχη ποσότητα από το μείγμα μου και το ρίχνω σε φόρμα σιλικόνης για καραμέλες. -. το αφήνω στην άκρη για 20 λεπτά, να κρυώσει και να σκληρύνει εντελώς. -. για να μην κολλήσει σκονίζω ελαφρά σε φόρμα σιλικόνης με το άμυλο της ταπιόκας, -. όταν οι παστίλιες μου είναι έτοιμες τις μεταφέρω σε αεροστεγές δοχείο και τις φυλάω σε ξηρό και δροσερό μέρος. -. όταν φυλάσσονται σωστά,  διαρκούν για περίπου ένα μήνα. -. αφήνουμε την καραμέλα μας να λιώσει στο στόμα μας -. μπορούμε να πάρουμε και τρεις και τέσσερις καραμέλες την ημέρα *Το κοινό κρυολόγημα, γνωστό και ως ρινοφαρυγγίτιδα, οξεία ρινοφαρυγγίτιδα ή απλώς κρυολόγημα, είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία προσβάλλει κυρίως τη μύτη. Ο αριθμός των ιών που μπορούν να προκαλέσουν κοινό κρυολόγημα υπερβαίνει τους διακόσιους, με πιο συχνό τον ρινοϊό. Τα συμπτώματα του κρυολογήματος εμφανίζονται σε 1 έως 3 ημέρες από τη στιγμή που ένας ιός εισέρχεται στο σώμα. Τα κυριότερα είναι: ρινική καταρροή, μπούκωμα, φτέρνισμα, αποδυναμωμένη αίσθηση γεύσης και όσφρησης, πονόλαιμος, βήχας. Τα βρέφη και μικρά παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους ενηλίκους και τους έφηβους να αναπτύξουν και πυρετό. Στους καπνιστές τα συμπτώματα είναι συνήθως πιο σοβαρά από τους μη καπνιστές. Τα συμπτώματα υποχωρούν συνήθως μέσα σε 7-10 ημέρες, ορισμένα, ωστόσο, μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 3 εβδομάδες. **η ταπιόκα είναι ένα άμυλο το οποίο εξάγεται από τη ρίζα του φυτού Manihot esculenta. Το είδος αυτό είναι ιθαγενές στη Βόρεια Περιοχή της Βραζιλίας και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική. Το φυτό μεταφέρθηκε από τους Πορτογάλους και Ισπανούς εξερευνητές στο μεγαλύτερο τμήμα των Δυτικών Ινδιών και τις ηπείρους της Αφρικής και Ασίας, συμπεριλαμβάνοντας τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν. Σήμερα, καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι βασική τροφή σε πολλές περιοχές του κόσμου, και εκτός των άλλων χρησιμοποιείται ως πυκνωτικός παράγων σε διάφορα τρόφιμα. Η ταπιόκα είναι μια από τις πιο αγνές μορφές του αμύλου τροφίμων  ***στο πύκνωμα, καθοριστικό ρόλο παίζει το μέλι, την πρώτη φορά πειραματίστηκα, διότι τα μέλια δεν έχουν την ίδια πυκνότητα. Αν για κάποιο λόγο δεν “πετύχω” την πυκνότητα, δεν πετάω το πολύτιμο μείγμα μου, απλά το χρησιμοποιώ σαν τύπου παχύρευστο σιρόπι, όπως ακριβώς τρώμε το μέλι ****δεν βράζω το μέλι και το λεμόνι, διότι καταστρέφονται όλα τα θρεπτικά και θεραπευτικά τους στοιχεία *****οι ποσότητες είναι πρότυπες, μπορούμε, τηρουμένων των αναλογιών, να ετοιμάσουμε όσες παστίλιες θέλουμε Σημειώσεις: Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ βότανα ή αιθέρια έλαια, στα οποία έχουμε αλλεργία To botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα. Το περιεχόμενο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα να ζητάμε τη συμβουλή του γιατρού μας ή άλλου ειδικευμένου γιατρού, για ιατρικά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν. Δεν παραβλέπουμε ποτέ επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Αν σε κάποιο προϊόν είμαστε αλλεργικοί δεν το χρησιμοποιούμε, επίσης δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα και συστατικά που δεν ανέχεται το δέρμα μας Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο γιατρό, ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια. Εάν έχουμε ή υποψιαζόμαστε ότι έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, επικοινωνούμε αμέσως με το γιατρό μας. Δεν παραβλέπουμε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή την καθυστέρηση στην αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής, επειδή γνωρίζουμε κάτι σχετικό. Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr wikipedia

The post Πως ετοιμάζω παστίλιες για το βήχα με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ. appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

maurice-messegue-–-o-θρυλικός-Γάλλος-βοτανολόγος-ο-επονομαζόμενος-και-“πάπας-των-βοτάνων”

Maurice Mességué – o θρυλικός Γάλλος βοτανολόγος ο επονομαζόμενος και “πάπας των βοτάνων”

Ο Maurice Mességué  ήταν Γάλλος βοτανολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τα βότανα, για τη …

Πως-ετοιμάζω-αφέψημα-φύλλων-ελιάς,-ώστε-να-αξιοποιήσω-στο-έπακρο-την-πολύτιμη-oleuropein

Πως ετοιμάζω αφέψημα φύλλων ελιάς, ώστε να αξιοποιήσω στο έπακρο την πολύτιμη oleuropein

Το δέντρο της ελιάς, το πολύτιμο και “αθάνατο” αυτό δέντρο, που μπορεί να ζήσει για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.