Γιατί τα βιολογικά τρόφιμα είναι καλύτερα
Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα
Πάνω από ½ δισεκατομμύριο κιλά φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων ψεκάζονται μόνο στις καλλιέργειες των ΗΠΑ κάθε χρόνο. Ναι, είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι εσείς καταναλώνεται αυτές τις πιθανές τοξίνες.
Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην έκθεση των φυτοφαρμάκων και των ζιζανιοκτόνων είναι ασαφής, αλλά μια τρομακτική εικόνα αρχίζει να αναδύεται. Πληθυσμιακές μελέτες σε ενήλικες δείχνουν μια σύνδεση με ορισμένους τύπους καρκίνων και νευρολογικών ασθενειών.
Ως γονείς και γιατροί, δεν θέλουμε να περιμένουμε μέχρι “απόλυτες” επιστημονικές αποδείξεις, να συνδέσουν αυτές τις χημικές ουσίες με διάφορες ασθένειες. Φυτοφάρμακα που είχαν θεωρηθεί ασφαλή και χρησιμοποιήθηκαν για δεκαετίες, τώρα έχουν απαγορευτεί και καταργηθεί ως επικίνδυνα για την υγεία. Για παράδειγμα, το μεθυλο-παραθείο, ένας τύπος οργανοφωσφορικών, απαγορεύτηκε για τον ψεκασμό των μήλων.Τα τρόφιμα είναι ένα από τις λίγες περιβαλλοντικές ουσίες που μπορούμε συγκεκριμένα να ελέγξουμε σε σχέση με την υγεία μας. Είναι δύσκολο να ελέγξουμε τον αέρα που αναπνέουμε σε εξωτερικούς χώρους, εκτός εάν μετακινηθούμε σε μια «καθαρή» περιοχή. Αλλά μπορούμε να ελέγξουμε την ασφάλεια των τροφίμων μας σε κάποιο βαθμό και αυτό ξεκινά όταν τρώμε βιολογικά τρόφιμα.
Οργανικά σημαίνει τρόφιμα που δεν έχουν ψεκαστεί με συνθετικές χημικές ουσίες και έχουν αναπτυχθεί σε ασφαλές έδαφος. Αναζητήστε τρόφιμα που φέρουν σήμανση “πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας“Τα βιολογικά τρόφιμα μπορεί να μην είναι εντελώς χωρίς φυτοφάρμακα, λόγω της διασταυρούμενης μόλυνσης από άλλες καλλιέργειες και άλλες μη ελεγχόμενες περιστάσεις. Μια έκθεση μελέτης καταναλωτών το 1997 σε πενήντα κιλά οργανικής και μη οργανικής τροφής (τυχαία επιλεγμένα από καταστήματα σε όλη τη χώρα), διαπίστωσε ότι το 25% των οργανικών δειγμάτων είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων, ενώ 77% είχαν των μη οργανικών τροφίμων.
Ναι, τα βιολογικά τρόφιμα κοστίζουν περισσότερο, αλλά η υγεία σας αξίζει τον κόπο.Να είστε επιφυλακτικοί με τα ακόλουθα φρούτα και λαχανικά, λόγο του ότι περιέχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσά τοξικών φυτοφαρμάκων:
Ροδάκινα, μήλα, αχλάδια, χειμωνιάτικες κολοκύθες, πράσινα φασολάκια, σταφύλια, φράουλες, σμέουρα, σπανάκι, πατάτες.Παιδικές τροφές είναι επίσης μολυσμένες με φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες. Ευτυχώς, γνωστές εταιρίες παιδικών τροφίμων τώρα πωλούν βιολογικά. Το επόμενο καλύτερο πράγμα για την αγορά πιστοποιημένων τα βιολογικά τρόφιμα είναι να αγοράζουν φρούτα και λαχανικά σε τοπικές αγορές αγρότη. Να γνωρίσουν τοπικούς αγρότες οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα στις καλλιέργειες τους. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα πουλερικά και προϊόντα κρέατος από κοτόπουλα, πρόβατα και βοοειδή που καταναλώνουν βιολογικές ζωοτροφές χωρίς και είναι απαλλαγμένα από ορμόνες και αντιβιοτικά.
Βιολογικό γάλα είναι τώρα διαθέσιμο επίσης.Τα βιολογικά είναι πιο θρεπτικά από άλλα τρόφιμα
Μία μελέτη συνέκρινε τα ποσά των υγιεινών και τα ποσά των τοξικών μετάλλων σε βιολογικά και συμβατικά τρόφιμα. Ακολούθως είναι τα αποτελέσματα, τα οποία ευνοούν ιδιαίτερα τα τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας.Υγιεινά οργανικά μεταλλικά στοιχεία
Τοξικά μέταλλα
Αλουμίνιο 40% υψηλότερη σε συμβατικά
Κάδμιο 5% υψηλότερη σε βιολογικής καλλιέργειας
Μόλυβδο-29% υψηλότερη σε συμβατικά
Υδράργυρο 25% υψηλότερη σε συμβατικάΚαθαρίστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας
Όλα τα τρόφιμα, είτε οργανικά είτε όχι, θα πρέπει να πλένονται και να καθαρίζονται επιμελώς από τα βακτήρια, όπως επίσης και τα φυτοφάρμακα. Το πρόβλημα με τις μαλακές τροφές, όπως τα αχλάδια, είναι ότι το φυτοφάρμακο διαποτίζει μέσα μέχρι τον πυρήνα του καρπού. Σας συνιστούμε για το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών να χρησιμοποιείται ειδικά σαπούνια που διαλύουν τα φυτοφάρμακα.