Τρίτη , 3 Δεκεμβρίου 2024
Breaking News

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Για όλους που ακούν για “ενεργειακή θεραπεία” και αναρωτιούνται τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να...
Περισσότερα
Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του φολικού οξέως/Β9 στον οργανισμό μας...
Περισσότερα
Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι από εμένα για όλους και ιδιαίτερα για τους εορτάζοντες, αλλά και για όλους όσους με διαβάζουν…

Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι από εμένα για όλους και ιδιαίτερα για τους εορτάζοντες, αλλά και για όλους όσους με διαβάζουν, συνοδευόμενο από τις ευχές μου για υγεία και ευζωία – όλοι μπορούμε και πρέπει να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι!!! Νοστιμότατο κέικ με ταχίνι και σταγόνες σοκολάτας Λόγω των ημερών και επειδή όλων ο οργανισμός ζητούσε γλυκάκι, αποφάσισα να κλειστώ για λίγο και να ετοιμάσω ένα απλό αλλά νοστιμότατο κέικ με ταχίνι.        Η συνταγή είναι παραλλαγή μιας συνταγής της Χρύσας Παραδείση * Η Χρύσα Παραδείση, αγαπημένη και της δικιάς μου μαμάς, ήταν μια γυναίκα μύθος για τις Ελληνίδες μαγείρισσες της γενιάς της. Οι συνταγές της την έκαναν διάσημη. Γεννήθηκε στην Σμύρνη και καταγόταν από προσφυγική οικογένεια. Ήταν κόρη του Δημητρίου Καλλιάκου και παντρεύτηκε το δημοσιογράφο του “Έθνους”, Αλέξανδρο Παραδείση. Η Χρύσα Παραδείση ξεκίνησε την συγγραφική της σταδιοδρομία σε εφημερίδα, αλλά κατέκτησε το ελληνικό κοινό και έγινε διάσημη με την πολυετή συνεργασία της στο περιοδικό Γυναίκα που εξέδιδε ο Ευάγγελος Τερζόπουλος, έως ότου αποτραβήχτηκε από την ενεργό δημοσιογραφία. Μια από τις πιο αγαπητές στήλες στο περιοδικό ήταν Το Μενού του 15νθημέρου, που έλυνε το πρόβλημα της νοικοκυράς “τί θα φάμε σήμερα” Ήταν η πρώτη που δημιούργησε ραδιοφωνική εκπομπή γαστρονομικού ενδιαφέροντος και έγραψε πάμπολλες συνταγές σε εμπορικά έντυπα. Τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Απεβίωσε το 1987. Το κέικ μας αυτό είναι ένα κέικ νοστιμότατο, ελαφρύ και θρεπτικότατο. Θα χρειαστώ: 1 κούπα ταχίνι – 240g ½ κούπα νερό, χλιαρό -120m ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού -120m 1 κούπα ζάχαρη ζαχαροκάλαμου μαύρη ρευστή – 230g* 2¾ κούπας αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις -345g 5 κ.γλ. baking powder -20g 1 κ.γλ. αλάτι ½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα-60g 100g σταγόνες μαύρης σοκολάτας 85% κακάο 75g ξανθή σταφίδα 60g μαύρη σταφίδα και προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C , στις αντιστάσεις, και λαδώνω ένα ορθογώνιο ταψί 25×35 εκατοστά ή λίγο μικρότερο. το αλευρώνω, το αναποδογυρίζω και το χτυπάω, για να πέσει το περίσσιο αλεύρι. χτυπάω το ταχίνι και προσθέτω σταδιακά το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. προσθέτω τα καρύδια, τις σταγόνες σοκολάτας, τις σταφίδες  ρίχνω το μείγμα αλευριού στο μείγμα από ταχίνι, ενώ το ανακατεύω ελαφρά. βάζω το μείγμα της ταχινόπιτας στο ταψί – λίγο προσοχή εδώ, το μείγμα μου είναι πολύ παχύρευστο και χρειάζεται να το απλώσω με μια λαδωμένη σπάτουλα – και το ψήνω στο φούρνο για 30 με 45 -ανάλογα το φούρνο – λεπτά ή μέχρι να ροδίσει  αφήν  την ταχινόπιτά μου να κρυώσει στο ταψί. τη σερβίρω με λιωμένη σοκολάτα  Σημειώσεις: -η ταχινόπιτά ου είναι σχετικά άγλυκη, η πολύ ζάχαρη δεν χρειάζεται -πολλές φορές στην επιφάνεια του βάζου με το ταχίνι συσσωρεύεται λάδι, για αυτό χρειάζεται καλό ανακάτεμα για να ομογενοποιηθεί το ταχίνι μας πριν το  χρησιμοποιήσουμε. *η πρωτότυπη συνταγή, που πιο παλιά είχα διαβάσει στο kouzinista.gr  και είχα κρατήσει στο αρχείο μου, έχει -1 κούπα+2 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (225g) , αντι για τη μαύρη που χρησιμοποίησα εγώ, μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε!  Η συνταγή είναι παραλλαγή μιας συνταγής της Χρύσας Παραδείση

The post Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι από εμένα για όλους και ιδιαίτερα για τους εορτάζοντες, αλλά και για όλους όσους με διαβάζουν… appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Επίφυση-ή-τρίτο-μάτι,-η “έδρα-της-ψυχής”-σύμφωνα-με-τον-rene-descartes.

Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Η επίφυση ή κωνάριο, είναι ενδοκρινής αδένας του σώματός μας. Η επίφυση έχει περίπου το …

Τα-βότανα-είναι-ο-φίλος-των-γιατρών-και-ο-έπαινος-των-μαγείρων!

Τα βότανα είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων!

“Ένα βότανο είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων” έλεγε τους χρόνους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.