Κυριακή , 13 Ιουλίου 2025
Breaking News

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Η μακαντέμια είναι ένα τροπικό δέντρο με καταγωγή από την Αυστραλία, γνωστό για τους θρεπτικούς καρπούς που παράγει, τους ξηρούς...
Περισσότερα
Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

“Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως του ήλιου βοηθάει τον οργανισμό μας να συνθέσει την πολύτιμη βιταμίνη D, η οποία, μεταξύ...
Περισσότερα
Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Σπονδή στα κόκκινα!

Τα πολύτιμα κόκκινα! Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους τεράστια! Υποστηρίζουμε τον οργανισμό μας  με φυσικό τρόπο! Έτσι έχουμε- λαμπερό...
Περισσότερα
Σπονδή στα κόκκινα!

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Κάθε μέρα, όταν ετοιμάζουμε το φαγητό μας να θυμόμαστε τη ρήση του μεγάλου σοφού, του Ιπποκράτη και να φροντίζουμε ώστε...
Περισσότερα
Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε βόλτες μας στους αγρούς, σε...
Περισσότερα
Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Για όσους ψάχνουν ένα εντυπωσιακό φυτό που ξεχωρίζει για το σαλόνι ή τον επαγγελματικό χώρο, η μπουκαρνέα σίγουρα αποτελεί μία...
Περισσότερα
Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

…σε χαιρετίζω αγαπημένο μου λουλούδι* του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, που ήρθες εδώ στον κόσμο μας γεμάτο αγάπη για να σταματήσεις το...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι από εμένα για όλους και ιδιαίτερα για τους εορτάζοντες, αλλά και για όλους όσους με διαβάζουν…

Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι από εμένα για όλους και ιδιαίτερα για τους εορτάζοντες, αλλά και για όλους όσους με διαβάζουν, συνοδευόμενο από τις ευχές μου για υγεία και ευζωία – όλοι μπορούμε και πρέπει να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι!!! Νοστιμότατο κέικ με ταχίνι και σταγόνες σοκολάτας Λόγω των ημερών και επειδή όλων ο οργανισμός ζητούσε γλυκάκι, αποφάσισα να κλειστώ για λίγο και να ετοιμάσω ένα απλό αλλά νοστιμότατο κέικ με ταχίνι.        Η συνταγή είναι παραλλαγή μιας συνταγής της Χρύσας Παραδείση * Η Χρύσα Παραδείση, αγαπημένη και της δικιάς μου μαμάς, ήταν μια γυναίκα μύθος για τις Ελληνίδες μαγείρισσες της γενιάς της. Οι συνταγές της την έκαναν διάσημη. Γεννήθηκε στην Σμύρνη και καταγόταν από προσφυγική οικογένεια. Ήταν κόρη του Δημητρίου Καλλιάκου και παντρεύτηκε το δημοσιογράφο του “Έθνους”, Αλέξανδρο Παραδείση. Η Χρύσα Παραδείση ξεκίνησε την συγγραφική της σταδιοδρομία σε εφημερίδα, αλλά κατέκτησε το ελληνικό κοινό και έγινε διάσημη με την πολυετή συνεργασία της στο περιοδικό Γυναίκα που εξέδιδε ο Ευάγγελος Τερζόπουλος, έως ότου αποτραβήχτηκε από την ενεργό δημοσιογραφία. Μια από τις πιο αγαπητές στήλες στο περιοδικό ήταν Το Μενού του 15νθημέρου, που έλυνε το πρόβλημα της νοικοκυράς “τί θα φάμε σήμερα” Ήταν η πρώτη που δημιούργησε ραδιοφωνική εκπομπή γαστρονομικού ενδιαφέροντος και έγραψε πάμπολλες συνταγές σε εμπορικά έντυπα. Τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Απεβίωσε το 1987. Το κέικ μας αυτό είναι ένα κέικ νοστιμότατο, ελαφρύ και θρεπτικότατο. Θα χρειαστώ: 1 κούπα ταχίνι – 240g ½ κούπα νερό, χλιαρό -120m ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού -120m 1 κούπα ζάχαρη ζαχαροκάλαμου μαύρη ρευστή – 230g* 2¾ κούπας αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις -345g 5 κ.γλ. baking powder -20g 1 κ.γλ. αλάτι ½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα-60g 100g σταγόνες μαύρης σοκολάτας 85% κακάο 75g ξανθή σταφίδα 60g μαύρη σταφίδα και προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C , στις αντιστάσεις, και λαδώνω ένα ορθογώνιο ταψί 25×35 εκατοστά ή λίγο μικρότερο. το αλευρώνω, το αναποδογυρίζω και το χτυπάω, για να πέσει το περίσσιο αλεύρι. χτυπάω το ταχίνι και προσθέτω σταδιακά το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. προσθέτω τα καρύδια, τις σταγόνες σοκολάτας, τις σταφίδες  ρίχνω το μείγμα αλευριού στο μείγμα από ταχίνι, ενώ το ανακατεύω ελαφρά. βάζω το μείγμα της ταχινόπιτας στο ταψί – λίγο προσοχή εδώ, το μείγμα μου είναι πολύ παχύρευστο και χρειάζεται να το απλώσω με μια λαδωμένη σπάτουλα – και το ψήνω στο φούρνο για 30 με 45 -ανάλογα το φούρνο – λεπτά ή μέχρι να ροδίσει  αφήν  την ταχινόπιτά μου να κρυώσει στο ταψί. τη σερβίρω με λιωμένη σοκολάτα  Σημειώσεις: -η ταχινόπιτά ου είναι σχετικά άγλυκη, η πολύ ζάχαρη δεν χρειάζεται -πολλές φορές στην επιφάνεια του βάζου με το ταχίνι συσσωρεύεται λάδι, για αυτό χρειάζεται καλό ανακάτεμα για να ομογενοποιηθεί το ταχίνι μας πριν το  χρησιμοποιήσουμε. *η πρωτότυπη συνταγή, που πιο παλιά είχα διαβάσει στο kouzinista.gr  και είχα κρατήσει στο αρχείο μου, έχει -1 κούπα+2 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (225g) , αντι για τη μαύρη που χρησιμοποίησα εγώ, μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε!  Η συνταγή είναι παραλλαγή μιας συνταγής της Χρύσας Παραδείση

The post Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι από εμένα για όλους και ιδιαίτερα για τους εορτάζοντες, αλλά και για όλους όσους με διαβάζουν… appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Βότανα-που-μπορούμε-να-συλλέξουμε-στη-χώρα-μας

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε …

Σαν-ποίημα,-σαν-μύθος-–-ένας-χαιρετισμός-σε-ένα-αγαπημένο-μου-λουλούδι…

Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

…σε χαιρετίζω αγαπημένο μου λουλούδι* του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, που ήρθες εδώ στον κόσμο μας γεμάτο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.