Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024
Breaking News

Alzheimer και βότανα

Alzheimer Το Alzheimer είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση που πλήττει σχεδόν αποκλειστικά την τρίτη ηλικία, αλλά παρόλο που πολλοί το πιστεύουν,...
Περισσότερα
Alzheimer και βότανα

6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Τα έντομα στον λαχανόκηπο αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς δημιουργούν σοβαρές ζημιές στο φύλλωμα των κηπευτικών, στην ανθοφορία και στην...
Περισσότερα
6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Ξεράθηκε η τριανταφυλλιά; Γιατί εμφανίζουν κίτρινα φύλλα οι τριανταφυλλιές;Αν η μας εμφανίζει σημάδια στα φύλλα, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποιο...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα βότανα για να ετοιμάσουμε πολύτιμα γεύματα! Και ναι, τα...
Περισσότερα
Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

…ἀλλὰ γὰρ αἴτιος ὁ ἐγκέφαλος τούτου τοῦ πάθεος, ὥσπερ καὶ τῶν ἄλλων νοσημάτων τῶν μεγίστων·  ὅτῳ δὲ τρόπῳ καὶ ἐξ...
Περισσότερα
…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

Αχιλλέα

…όπως πολλές φορές έχω πει*, ένα από τα πιο συνηθισμένα άγρια βότανα είναι, η αχιλλέα/Achillea millefolium. Αν παρατηρήσουμε ή ερευνήσουμε...
Περισσότερα
Αχιλλέα

Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Οι επιστήμονες δείχνουν ότι η ανθρώπινη συνείδηση ​​θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια της “εντροπίας” Είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός...
Περισσότερα
Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Περιπατητικός διαλογισμός

-. το μυαλό μου μπορεί να πάει σε χίλιες κατευθύνσεις. -. αλλά υπάρχει ένα όμορφο μονοπάτι, που εδώ περπατώ με...
Περισσότερα
Περιπατητικός διαλογισμός

Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

Όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για την υγεία του και για τη θεραπεία του έχουν προβλεφθεί από τον Θεό και...
Περισσότερα
Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

Το να βάζουν τρία γεύματα την ημέρα στο τραπέζι ήταν ένας αγώνας για εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ το χρόνο που...
Περισσότερα
τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

30 φυτά εξωτερικού χώρου που ομορφαίνουν τον κήπο μας

Φυτά εξωτερικού χώρου, μία μεγάλη κατηγορία που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα φυτά που χρησιμοποιούμε για να διαμορφώσουμε τον κήπο και να ομορφύνουμε την αυλή μας. Βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο εξωτερικό χώρο στο σπίτι μας, είναι η επιλογή των κατάλληλων φυτών που ταιριάζουν στις ιδιαιτερότητες του χώρου και στις προσωπικές μας προτιμήσεις. Κατά τον σχεδιασμό ενός κήπου, χρησιμοποιούμε διαφορετικά φυτά αν θέλουμε λουλούδια με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας, αν χρειαζόμαστε φυτά για τη δημιουργία φράχτη, φυτά που θέλουν λίγο νερό ή υπέροχα λουλούδια με έντονο άρωμα. Σε κάθε περίπτωση, είτε φυτεύουμε απευθείας στο χώμα, είτε σε γλάστρα, τα φυτά εξωτερικού χώρου χρειάζονται την ανάλογη περιποίηση, πότισμα και φροντίδα για την προστασία τους από έντομα και ασθένειες. Ας δούμε τα πιο όμορφα φυτά εξωτερικού χώρου που γεμίζουν με χρώμα και ζωντάνια τον κήπο και την αυλή μας. Φυτά εξωτερικού χώρου για λουλούδια και χρώμα όλο τον χρόνο Αν χρειαζόμαστε λουλούδια για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας, επιλέγουμε καλλωπιστικά φυτά με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας, καθώς και ποικιλία χρωμάτων όπως η λαντάνα, η γκαζάνια και το γεράνι. Από τα αναρριχώμενα καλλωπιστικά φυτά μπορούμε να επιλέξουμε τη διπλαδένια, το γιασεμί και τη βουκαμβίλια. Αν θέλουμε να έχουμε ανθισμένα φυτά όλο τον χρόνο στον κήπο μας ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι, μπορούμε να συνδιάσουμε τα παραπάνω φυτά που ανθίζουν από την άνοιξη ως το φθινόπωρο, με καλλωπιστικά φυτά εξωτερικού χώορυ που ανθίζουν μέσα στο χειμώνα όπως το κυκλάμινο, το χρυσάνθεμο, ο χειμωνανθός και το κίτρινο γιασεμί. 

Συμβουλές φροντίδας για το κίτρινο γιασεμί του χειμώνα
Συμβουλές φροντίδας για το κίτρινο γιασεμί του χειμώνα


 Φυτά εξωτερικού χώρου για ένα υπέροχο φυτικό φράχτη Μία όμορφη φυσική περίφραξη στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού δίνει μία μοναδική αίσθηση πρασίνου και αποτελεί μία πρακτική λύση για να διαχωρήσουμε τον χώρο μας από τους υπόλοιπους. Για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού χαμηλού φράκτη μπορούμε να επιλέξουμε καλλωπιστικούς θάμνους όπως η αγγελική και το λιγούστρο με το γυαλιστερο καταπράσινο φύλλωμα τους, καθώς και τη φωτίνια με τα εντυπωσιακά κοκκινωπά φύλλα. Για ένα ψηλότερο φράκτη που δεν χάνει τα φύλλα του την περίοδο του χειμώνα, προτιμούμε διάφορα κυπαρισσοειδή που διαθέτουν γρήγορη ανάπτυξη όπως η τούγια, το λέιλαντ και το γκολντ-κρεστ. Κι αν θέλουμε ο φράκτης μας να έχει πλούσια ανθοφορία, μπορούμε να φυτέψουμε ρυγχόσπερμο με τα πολυάριθμα λευκά λουλούδια και το απαλό άρωμα, μπιγκόνια και καπένσια με τα εντυπωσιακά λουλούδια τους. 

Γκολντ κρεστ (λεμονοκυπάρισσο)
Γκολντ κρεστ (λεμονοκυπάρισσο) για δημιουργία φράχτη


 Φυτά εξωτερικού χώρου για κήπο με έντονο ήλιο Αν θέλουμε φυτά εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στην ξηρασία και σε υψηλές θερμοκρασίες για να φυτέψουμε σε φωτεινό σημείο του κήπου που δέχεται συνεχώς τις απευθείας ακτίνες του ήλιου, εξαιρετική επιλογή αποτελούν πολλοί κάκτοι και τα παχύφυτα όπως η κρασούλα, η αλόη και η ευφόρμπια. Τα αρωματικά φυτά είναι επίσης κατάλληλα, και μπορούμε να επιλέξουμε διάφορα υπέροχα βότανα όπως η λεβάντα, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, ο δίκταμος και η μέντα. Υπάρχουν, επίσης, αρκετά θαμνώδη καλλωπιστικά φυτά για φύτευση σε εξωτερικό χώρο όπως η έρπουσα διμορφοθήκη και το πολυγάλα. 

4 μυστικά για την φροντίδα της κρασούλας
4 μυστικά για την φροντίδα της κρασούλας


 Κάθε πότε ποτίζουμε τα φυτά εξωτερικού χώρου; Αρχικά, για το σωστό πότισμα των φυτών εξωτερικού χώρου θα ήταν χρήσιμη η εγκατάσταση ενός αυτόματου ποτίσματος με προγραμματιστή και σύστημα άρδευσης με σταγόνες που εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και οικονομία στο νερό. Σε γενικές γραμμές, τα φυτά εξωτερικού χώρου χρειάζονται πότισμα 1-2 φορές τη βδομάδα κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου ανάλογα τα φυτά που διαθέτουμε και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού θα χρειαστούμε συχνότερα ποτίσματα ειδικά σε συνθήκες καύσωνα. Βέβαια, κάθε φυτό έχει τις δικές του ανάγκες σε νερό και χρειάζεται προσοχή. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα των φύλλων εως και πτώση τους, καθώς και μάρανση και πτώση των λουλουδιών. Ποτίζουμε τα φυτά εξωτερικού χώρου κατά τις πρωινές ώρες για την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμούμε να ποτίζουμε κατά το σούρουπο. 


Τι λίπασμα χρησιμοποιούμε για τα φυτά εξωτερικού χώρου; Τα φυτά εξωτερικού χώρου έχουν σημαντικές απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία για να μας χαρίσουν πλούσια βλάστηση και παρατεταμένη ανθοφορία. Χρησιμοποιούμε πλήρη κοκκώδη λιπάσματα που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια δράσης, καθώς και υγρά ή υδατοδιαλυτά λιπάσματα που έχουν πιο άμεση απόρρόφηση από τα φυτά. Σε γενικές γραμμές, προσθέτουμε λίπασμα μία φορά το μήνα από την άνοιξη ως το φθινόπωρο, αποφεύγοντας τη λίπανση κατά την περίοδο του Αυγούστου που επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στρεσάρονται τα φυτα. Η συμπληρωματική λίπανση στις αρχές της άνοιξης και του φθινοπώρου με σίδηρο, και ιδιαίτερα σε μορφή χηλικού σιδήρου βοηθάει, στο πρασίνισμα και στη ζωντάνια των φυτών μας. Πώς προστατεύουμε τα φυτά εξωτερικού χώρου από έντομα και ασθένειες; Τα φυτά εξωτερικού χώρου είναι εκτεθειμένα στον φυσικό αέρα κι ως αποτέλεσμα προσβάλλονται από διάφορα έντομα και ασθένειες στο φύλλωμα, στους βλαστούς και στα λουλούδια τους. Για την αντιμετώπιση εντόμων όπως ο αλευρώδης, η μελίγκρα, η βρωμούσα, τα κοκκοειδή και η βαμβακάδα ψεκάζουμε προληπτικά κάθε 2 βδομάδες χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιες συνταγές με σπιτικά φυσικά υλικά όπως τριμμένο πράσινο σαπούνι, μαγειρική σόδα και ξύδι. Για την αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών που αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας, ζέστης και κακού αερισμού, όπως το ωίδιο, η σκωρίαση και η μελανή κηλίδωση, ψέκαζουμε προληπτικά με οικολογικά σκευάσματα χαλκού και θειαφιού. 

Πώς χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα στα φυτά του κήπου μας
Πώς χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα στα φυτά του κήπου μας


 Κι ένα μυστικό για τα φυτά εξωτερικού χώρου Το κλάδεμα φρεσκάρει και αναζωογονεί τα φυτά. Η εποχή που κλαδεύουμε τα περισσότερα φυτά εξωτερικού χώρου είναι στις αρχές της άνοιξης, αφού περάσουν οι παγωνιές του χειμώνα. Βέβαια, στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου μπορούμε να κάνουμε ένα δεύτερο ελαφρύ κλάδεμα και καθάρισμα των φυτών από ξερούς βλαστούς και μαραμένα άνθη για να τονώσουμε την βλάστηση τους και να παρατείνουμε την ανθοφορία τους. 

About admin

Check Also

Πυράκανθος, ένας ανθεκτικός καλλωπιστικός θάμνος με μικρούς καρπούς

Πυράκανθος, ένας από τους πιο ανθεκτικούς καλλωπιστικούς θάμνους που ξεχωρίζει την εποχή του χειμώνα με …

Λοροπέταλο, ένας χαμηλός θάμνος με κόκκινα φύλλα

Λοροπέταλο, ένας αειθαλής θάμνος με χαρακτηριστικά λουλούδια που μοιάζουν με λεπτές κορδέλες. Με καταγωγή από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.