Φυσική θεραπεία της αυπνίας με υδροθεραπεία

Φυσική θεραπεία της αυπνίας με υδροθεραπεία
30 Μαΐου 00:00 2017 Print This Article

Ο Dr. Max Bircher-Benner’s ένας από τους μεγαλύτερους ιατρούς του αιώνα μας, όταν σπούδαζε σε νεαρή ηλικία, έχασε τον πατέρα του και λόγο οικονομικών προβλημάτων δεν είχε την δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του και να θρέψει την οικογένεια του με αποτέλεσμα να χάσει τον ύπνο του.
Όλη την νύχτα έμενε άγρυπνος γυρνώντας από πλευρό σε πλευρό, την στιγμή που τόσο χρειαζόταν τον ύπνο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα πολλαπλά καθήκοντα που είχε αναλάβει. Η «δύναμη τής ζωής» του, είχε υπερφορτωθεί.Ο οικογενειακός γιατρός, του έγραψε κατά σειρά όλα τα γνωστά υπνωτικά φάρμακα της εποχής. Όταν δεν είδε καμιά βελτίωση του είπε: «Δεν υπάρχει κανένα άλλο φάρμακο για να δοκιμάσεις. Πήγαινε, καλλίτερα, στην μπυραρία, πιες 6 μεγάλα ποτήρια μπύρα απόψε και ίσως κοιμηθείς. Ο νέος υπάκουσε, αλλά ο ύπνος δεν ήρθε. Αντίθετα πέρασε μια φριχτή νύχτα. Τότε άρχισε να απελπίζεται και ατελείωτες νύχτες τις πέρναγε χωρίς να κλείνει μάτι.Όταν τον είδε σε αυτά τα χάλια ο φίλος και δάσκαλος της ιππασίας του, τον ρώτησε: Bircher, φαίνεσαι άρρωστος. Τι σου συμβαίνει;

Ο Max του εξήγησε την κατάστασή του, ότι επί εβδομάδες δεν μπορούσε να κοιμηθεί λόγο των προβλημάτων που είχε και τότε ο φίλος του, του συνέστησε και του εξήγησε τις αρχές της μεθόδου Briessnitz – πως δηλαδή κρύα, υγρά επιθέματα δημιουργούν υγρό και θερμό περιβάλλον με επακόλουθο την χαλάρωση και ύπνο.Ο Max ακολούθησε τις οδηγίες. Μούσκεψε τα σεντόνια του σε νερό τα έστυψε καλά-καλά, τα άπλωσε στην κουβέρτα και τυλίχτηκε, με αυτά. Μετά την πρώτη ανατριχίλα που ένιωσε όταν τυλίχτηκε στο κρύο σεντόνι, ένοιωσε σε λίγο μία ζεστασιά και χαλάρωση και αμέσως μετά τον πήρε ο ύπνος. Έτσι ξαναγύρισε ο ύπνος του.

Η πρωτόγνωρη αυτή υδροθεραπεία, που έμελλε να παίξει τόσο σπουδαίο ρόλο στην Ιατρική του σταδιοδρομία, μπήκε στην ζωή του.

Print Friendly, PDF & Email
  Article "tagged" as:
  Categories:
view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment