Παρασκευή , 24 Μαρτίου 2023
Breaking News

Ένα αέρινο επιδόρπιο – μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες

Απλά, νόστιμα και υγιεινά: μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες Η μους σοκολάτας είναι ένα από εκείνα τα επιδόρπια που...
Περισσότερα
Ένα αέρινο επιδόρπιο – μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το πότισμα με σταγόνες

Είναι καιρός να αναβαθμίσουμε τον τρόπο που ποτίζουμε τα φυτά μας και να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα ποτίσματος με σταγόνες.Το πότισμα...
Περισσότερα
Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το πότισμα με σταγόνες

Η βιθάνια προάγει την ορμονική ισορροπία και βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία στους ηλικιωμένους άνδρες

Βιθάνια/Withania somnifera L, γνωστή και ως ashwagandha/χειμερινό κεράσι. Πρόλογος Τι κάνει λοιπόν η ashwagandha; Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να...
Περισσότερα
Η βιθάνια προάγει την ορμονική ισορροπία και βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία στους ηλικιωμένους άνδρες

Η τσουκνίδα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο της αρθρίτιδας.

Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται ως φάρμακο εδώ και χιλιάδες χρόνια, κυρίως λόγω της επίδρασής της στην ανακούφιση των αλλεργιών και των...
Περισσότερα
Η τσουκνίδα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο της αρθρίτιδας.

Rumex crispus/λάπατο, ένα παραγνωρισμένο πολύτιμο βότανο, ένα νόστιμο βρώσιμο λαχανικό.

Διωνυμικό όνομα: Rumex crispus, ανήκει στην οικογένεια: Polygonaceae και είναι το λάπατο ή αγριολάπατο Πολυετές ποώδες φυτό που κατάγεται από...
Περισσότερα
Rumex crispus/λάπατο, ένα παραγνωρισμένο πολύτιμο βότανο, ένα νόστιμο βρώσιμο λαχανικό.

Πιλέα, ένα μοντέρνο φυτό εσωτερικού χώρου

Η πιλέα είναι ένα από τα δημοφιλή και νεανικά που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν… ινσταγκραμικό.Το πιο...
Περισσότερα
Πιλέα, ένα μοντέρνο φυτό εσωτερικού χώρου

Πως ετοιμάζω ρόφημα από βότανα με βάση το αρπαγόφυτο

Αρπαγόφυτο: Το βότανο με την πανίσχυρη αναλγητική  και αντιφλεγμονώδη δράση Το Αρπαγόφυτο είναι ένα από τα πολυτιμότερα φαρμακευτικά βότανα στον...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω  ρόφημα από βότανα με βάση το αρπαγόφυτο

Μουσμουλιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

H μουσμουλιά είναι ένα αγαπημένο αειθαλές που δίνει πρώτo καρπούς σε μία εποχή που οι επιλογές σε φρέσκα φρούτα είναι...
Περισσότερα
Μουσμουλιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

“συνεχείς εργασίες και καθόλου ανεξάρτητο παιχνίδι” είναι η αιτία της φθίνουσας ψυχικής υγείας των παιδιών

Μια νέα μελέτη επισημαίνει ότι η αύξηση των διαταραχών της ψυχικής υγείας στα παιδιά και στους εφήβους αποδίδεται στη μείωση,...
Περισσότερα
“συνεχείς εργασίες και καθόλου ανεξάρτητο παιχνίδι” είναι η αιτία της φθίνουσας ψυχικής υγείας των παιδιών

Το ραδίκι, το αγαπημένο και το πάγκρεας

Το ραδίκι μας, το αγριοράδικο ή όπως έχουμε μάθει να το λέμε τα τελευταία χρόνια, το περίφημο ταραξάκο!!! Αυτό το...
Περισσότερα
Το ραδίκι, το αγαπημένο και το πάγκρεας

Φτιάχνω σπιτικό λικέρ Grande Marnier

Υλικά

  • 250 ml πρώτης ποιότητας μπράντι
  • ένα μεγάλο βιολογικό πορτοκάλι
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • ένα ψηλό γυάλινο βάζο χωρητικότητας 1 ½ ή 2 λίτρων με μεταλλικό βιδωτό καπάκι. Κάνετε 4 τρύπες στο μεταλλικό καπάκι έτσι ώστε ένας ψιλός σπάγκος να μπορεί να περάσει μέσα από αυτό.
  • λίγος σπάγκος
  • 4 οδοντογλυφίδες
  • Τρόπος παρασκευής λικέρ Grande Marnier

  • Ρίξτε το κονιάκ μέσα στο βάζο.
  • Ρίξτε τη ζάχαρη μέσα στο κονιάκ – Μην ανακατεύστε αυτό το μείγμα.
  • Σπρώξτε τις οδοντογλυφίδες μέσα στο πορτοκάλι, κάθε μία στις τέσσερις πλευρές του. Εγώ προτιμάω ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια που τα περνάω σε σχήμα σταυρού στη μέση του πορτοκαλιού και τα κόβω εκεί που χρειάζεται.
  • Προσαρμόστε το σπάγκο στις οδοντογλυφίδες και δέστε τον στο καπάκι, έτσι ώστε όταν το καπάκι τοποθετείται πάνω στο βάζο, το πορτοκάλι να απέχει 2 – 4 πόντους πάνω από την επιφάνεια του κονιάκ.
  • Απαλά (έτσι ώστε να μην αναταράξετε το μείγμα κονιάκ / ζάχαρης) χαμηλώστε το πορτοκάλι, που κρατιέται με το σπάγκο στις οδοντογλυφίδες μέσα στο βάζο και σφίξτε το καπάκι.
  • Τοποθετείστε το σε μέρος που θα μείνει εντελώς ανενόχλητο για τις επόμενες 10 ημέρες.
  • Μία φορά την ημέρα, ωστόσο, χωρίς να σηκώσετε το βάζο, περιστρέψτε το ένα πλήρη κύκλο. (Αυτό είναι το άγγιγμα μαγείας του Marnier: Εκτελέστε το με κατάλληλη εσωτερική διάθεση, ενώ κρατάτε μια βαθιά αναπνοή). Σε οποιοδήποτε σημείο μην σπρώξετε ή ανακινήστε το μείγμα κονιάκ / ζάχαρης. Το οινόπνευμα θα εξατμιστεί αργά. Αυτό το ατμώδης διαλυτικό θα εξατμιστεί και θα συγκεντρωθεί στην φλούδα του πορτοκαλιού. Καθώς προσκολλάται στο φλοιό, θα εξαγάγει τα πτητικά έλαια του πορτοκαλιού και θα στάξει πίσω μέσα στο γλυκό μπράντι, για να δημιουργήσει ένα από τα πιο διακριτικά συγκλονιστικά φυτικά εκχυλίσματα που θα συναντήσετε ποτέ.
  • Την εντεκάτη ημέρα, αφαιρέστε το πορτοκάλι και ανακατεύστε το μίγμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Πιείτε μερικές γουλιές Grande Marnier.
  • Εμφιαλώστε το και αποθηκεύστε το για να πίνετε σε όλες τις ειδικές περιπτώσεις.
  • Την επόμενη φορά που θα προετοιμάσετε αυτό το ελιξίριο, μπορείτε να το τροποποιήσετε κάνοντας τα πράγματα λίγο διαφορετικά:
    καρφώστε μερικούς κόκκους καφέ ή καρφιά γαρίφαλου στη φλούδα του πορτοκαλιού, ή χρησιμοποιήσετε ένα μανταρίνι αντί πορτοκαλιού ή χρησιμοποιήσετε ένα-δυο βότανα, ή χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό κονιάκ ή μια διαφορετική ζάχαρη, ή όλα τα παραπάνω, ή ότι συνδυασμό θέλετε.Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω λικέρ: Elixir de Garus

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω Ουίσκι

    Υλικά Λαμβάνουμε: Πνεύμα: λίτρα 5 Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10 Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10 Παρασκευή ουισκιού Αποστάζουμε και …

    Φτιάχνω λικέρ: Elixir de Garus

    Θα μπορούσα να κατατάξω αυτή την συνταγή στην ενότητα με τα άρθρα «φτιάχνω τα δικά …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.