Σάββατο , 12 Ιουλίου 2025
Breaking News

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Η μακαντέμια είναι ένα τροπικό δέντρο με καταγωγή από την Αυστραλία, γνωστό για τους θρεπτικούς καρπούς που παράγει, τους ξηρούς...
Περισσότερα
Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

“Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως του ήλιου βοηθάει τον οργανισμό μας να συνθέσει την πολύτιμη βιταμίνη D, η οποία, μεταξύ...
Περισσότερα
Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Σπονδή στα κόκκινα!

Τα πολύτιμα κόκκινα! Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους τεράστια! Υποστηρίζουμε τον οργανισμό μας  με φυσικό τρόπο! Έτσι έχουμε- λαμπερό...
Περισσότερα
Σπονδή στα κόκκινα!

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Κάθε μέρα, όταν ετοιμάζουμε το φαγητό μας να θυμόμαστε τη ρήση του μεγάλου σοφού, του Ιπποκράτη και να φροντίζουμε ώστε...
Περισσότερα
Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε βόλτες μας στους αγρούς, σε...
Περισσότερα
Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Για όσους ψάχνουν ένα εντυπωσιακό φυτό που ξεχωρίζει για το σαλόνι ή τον επαγγελματικό χώρο, η μπουκαρνέα σίγουρα αποτελεί μία...
Περισσότερα
Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

…σε χαιρετίζω αγαπημένο μου λουλούδι* του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, που ήρθες εδώ στον κόσμο μας γεμάτο αγάπη για να σταματήσεις το...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

Φτιάχνω σπιτικό λικέρ Grande Marnier

Υλικά

  • 250 ml πρώτης ποιότητας μπράντι
  • ένα μεγάλο βιολογικό πορτοκάλι
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • ένα ψηλό γυάλινο βάζο χωρητικότητας 1 ½ ή 2 λίτρων με μεταλλικό βιδωτό καπάκι. Κάνετε 4 τρύπες στο μεταλλικό καπάκι έτσι ώστε ένας ψιλός σπάγκος να μπορεί να περάσει μέσα από αυτό.
  • λίγος σπάγκος
  • 4 οδοντογλυφίδες
  • Τρόπος παρασκευής λικέρ Grande Marnier

  • Ρίξτε το κονιάκ μέσα στο βάζο.
  • Ρίξτε τη ζάχαρη μέσα στο κονιάκ – Μην ανακατεύστε αυτό το μείγμα.
  • Σπρώξτε τις οδοντογλυφίδες μέσα στο πορτοκάλι, κάθε μία στις τέσσερις πλευρές του. Εγώ προτιμάω ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια που τα περνάω σε σχήμα σταυρού στη μέση του πορτοκαλιού και τα κόβω εκεί που χρειάζεται.
  • Προσαρμόστε το σπάγκο στις οδοντογλυφίδες και δέστε τον στο καπάκι, έτσι ώστε όταν το καπάκι τοποθετείται πάνω στο βάζο, το πορτοκάλι να απέχει 2 – 4 πόντους πάνω από την επιφάνεια του κονιάκ.
  • Απαλά (έτσι ώστε να μην αναταράξετε το μείγμα κονιάκ / ζάχαρης) χαμηλώστε το πορτοκάλι, που κρατιέται με το σπάγκο στις οδοντογλυφίδες μέσα στο βάζο και σφίξτε το καπάκι.
  • Τοποθετείστε το σε μέρος που θα μείνει εντελώς ανενόχλητο για τις επόμενες 10 ημέρες.
  • Μία φορά την ημέρα, ωστόσο, χωρίς να σηκώσετε το βάζο, περιστρέψτε το ένα πλήρη κύκλο. (Αυτό είναι το άγγιγμα μαγείας του Marnier: Εκτελέστε το με κατάλληλη εσωτερική διάθεση, ενώ κρατάτε μια βαθιά αναπνοή). Σε οποιοδήποτε σημείο μην σπρώξετε ή ανακινήστε το μείγμα κονιάκ / ζάχαρης. Το οινόπνευμα θα εξατμιστεί αργά. Αυτό το ατμώδης διαλυτικό θα εξατμιστεί και θα συγκεντρωθεί στην φλούδα του πορτοκαλιού. Καθώς προσκολλάται στο φλοιό, θα εξαγάγει τα πτητικά έλαια του πορτοκαλιού και θα στάξει πίσω μέσα στο γλυκό μπράντι, για να δημιουργήσει ένα από τα πιο διακριτικά συγκλονιστικά φυτικά εκχυλίσματα που θα συναντήσετε ποτέ.
  • Την εντεκάτη ημέρα, αφαιρέστε το πορτοκάλι και ανακατεύστε το μίγμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Πιείτε μερικές γουλιές Grande Marnier.
  • Εμφιαλώστε το και αποθηκεύστε το για να πίνετε σε όλες τις ειδικές περιπτώσεις.
  • Την επόμενη φορά που θα προετοιμάσετε αυτό το ελιξίριο, μπορείτε να το τροποποιήσετε κάνοντας τα πράγματα λίγο διαφορετικά:
    καρφώστε μερικούς κόκκους καφέ ή καρφιά γαρίφαλου στη φλούδα του πορτοκαλιού, ή χρησιμοποιήσετε ένα μανταρίνι αντί πορτοκαλιού ή χρησιμοποιήσετε ένα-δυο βότανα, ή χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό κονιάκ ή μια διαφορετική ζάχαρη, ή όλα τα παραπάνω, ή ότι συνδυασμό θέλετε.Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω λικέρ: Elixir de Garus

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω Ουίσκι

    Υλικά Λαμβάνουμε: Πνεύμα: λίτρα 5 Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10 Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10 Παρασκευή ουισκιού Αποστάζουμε και …

    Φτιάχνω λικέρ: Elixir de Garus

    Θα μπορούσα να κατατάξω αυτή την συνταγή στην ενότητα με τα άρθρα «φτιάχνω τα δικά …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.