Φτιάχνω σπιτικό κέικ σοκολάτας

Φτιάχνω σπιτικό κέικ σοκολάτας
27 Απριλίου 00:00 2017 Print This Article

Υλικά

  • 185 γραμμάρια μαλακωμένο βιτάμ
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 βανίλιες μικρές ή ένα φακελλάκι
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο, κοσκινισμένη
  • 1 ¼ φλιτζάνι γάλα
  • Παρασκευή κέικ σοκολάτας

  • Ρίχνω το βιτάμ την ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέτω τα αυγά χτυπώντας καλά.
  • Κοσκινίζω σε ένα σκεύος τα αλεύρια και το κακάο ανακατεύοντας καλά και το ρίχνω μέσα στο μίγμα βουτύρου εναλλάξ με το γάλα.
  • Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι των 20 εκατοστών και ψήνω για 55 λεπτά στους 190 βαθμούς.
    Αφήνω το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψάκι και κόβουμε σε 6-8 μερίδες.
    Περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.
  • Παρασκευή σάλτσας σοκολάταςΥλικά σάλτσας σοκολάτας>

  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλιτζάνι κοσκινισμένη σκόνη κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας βιτάμ
  • Ρίχνω τη ζάχαρη, το κακάο, την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ σε ένα σκεύος και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    Ανεβάζω λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράσει η σάλτσα.
    Χαμηλώνω και πάλι την φωτιά και σιγοβράζω για 5 λεπτά μέχρι να πήξη ελαφρά η σάλτσα.
    Περιχύνω το σοκολατένιο κέικ με την ζεστή σάλτσα σοκολάτας και το αφήνω να κρυώσει.

    Print Friendly, PDF & Email
      Article "tagged" as:
      Categories:
    view more articles

    About Article Author

    write a comment

    0 Comments

    No Comments Yet!

    You can be the one to start a conversation.

    Add a Comment