Πέμπτη , 21 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Υπάρχουν που βοηθούν τα φυτά όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που δημιουργούν προβλήματα.Την περίοδο του καλοκαιριού, τα...
Περισσότερα
Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Ο στύφνος είναι ένα αγριόχορτο που συναντάμε σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ανάμεσα στα φυτά του λαχανόκηπου, αλλά και στην ύπαιθρο.Γνωστός επίσης...
Περισσότερα
Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Φτιάχνω λαχανικά τουρσί

Πως φτιάχνω λάχανο τουρσίΑφού χωριστούν τα εξωτερικά φύλλα των λάχανων (κραμβών), κόβονται σε στενές φέτες με πέλεκυ και τοποθετούνται σε κυλινδρικά βαρέλια, που περιείχαν πριν κρασί, ξίδι ή οινόπνευμα. Στο πυθμένα του βαρελιού τίθεται ένα στρώμα αλατιού και μία στρώση λάχανου πάχους 4 έως 6 δακτύλων, η οποία πασπαλίζεται με μία χούφτα αλάτι. Έπειτα, τοποθετείται άλλη στιβάδα αλατιού και λάχανων με αρωματικά μέχρι να γεμίσει το δοχείο. Από την 3η στιβάδα και μετά πρέπει να πιέζεται με χοντρό ξύλο δυνατά.Μία οκά (= 1.280 γραμ.) αλατιού αναλογεί προς 50 οκάδες (= 64 κιλά) λάχανου. Σκεπάζεται η τελευταία στρώση αλατιού με μεγάλα πράσινα φύλλα, στα οποία απλώνεται υγρό πανί και καλύπτεται όλο με το σκέπασμα του βαρελιού και σανίδας. Τοποθετείται από πάνω βάρος 40-50 οκάδων (= 51,2-64 κιλά) και αφήνεται να γίνει η ζύμωση.Μετά από ορισμένο χρόνο το λάχανο πλέει σε όξινο θολό υγρό με δυσάρεστη οσμή, που εξάγεται από βρύση στο κάτω μέρος του βαρελιού και αντικαθίσταται με άλμη (1 μέρος αλάτι 8 μέρη νερού), ανανεώνεται δε και αυτή μετά από μερικές ημέρες και συνεχίζεται αυτή η διαδικασία έτσι ώστε το υγρό να μη μυρίζει. Αυτό γίνεται μετά από 12 έως 18 ημέρες, ανάλογα με τον καιρού.
Όταν παρασκευαστεί φυλάγεται σε δροσερό μέρος και μπορεί να διατηρηθεί για ένα χρόνο. Έχει γεύση δριμεία και όξινη και γίνεται ωραία σαλάτα. Από αυτή κάνουν ωραία φαγητά στην Γερμανία, όπου γίνεται και μεγάλη κατανάλωση αυτής.Παρασκευή τουρσιών από λαχανικάΚατασκευάζονται διάφορα τουρσιά λαχανικών, των οποίων συνηθέστερα είναι τα λεγόμενα achards και τα pots-pourris.
Το πρώτο είδος είναι μείγμα όξινων χλωρών καρπών, σπερμάτων, λαχανικών, που μουσκεύονται σε δυνατό ξίδι από κρασί αφού ζεματιστούν με βραστό νερό και στα οποία προστίθενται, αλάτι, πιπέρι και άλλες αρωματικές ουσίες, λ.χ. αναμιγνύονται αγγουράκια, τομάτες πράσινες, χλωρά φασολάκια, πιπεριές, λευκά κρεμμύδια, κάρδαμο, ρίζες και φύλλα σέλινου, πάτοι αγκινάρων, κοκκινογούλια, κεφάλια σπαραγγιών, άγουρα πορτοκάλια και κίτρα πράσινα, κόκκοι σιναπιού, σκελίδες σκόρδου, γαρύφαλλα, κανέλα, πιπέρι, ζιγγίβερι, άτριφτα φύλλα δενδρολίβανου, δάφνης κλπ. Τα pots-pourris είναι μείγμα μπιζελιών, καρότων, κουνουπιδιών, μικρών αγγουριών και κάππαρης.Αγγουράκι τουρσί
Κόβονται από το φυτό στο μέγεθος δακτύλου. Διαλέγονται τα καλά, τρίβονται στην επιφάνεια ή κεντιούνται με χοντρές καρφίδες και τοποθετούνται σε καλό ξίδι με αλάτι ή αλατίζονται πρώτα και μετά από 48 ώρες τίθενται στο ξίδι. Τα μεγάλα αγγούρια γίνονται και άλμη χωρίς ξίδι εάν τοποθετηθούν σε άλμης που έχει προστεθεί και λίγο προζύμι. Αλλά τότε δεν διατηρούνται για πολύ.Πιπεριές τουρσί
Μαζεύονται με ξερό καιρό, κόβεται η ουρά τους, οι χοντρές και μεσαίες χαράζονται στα τέσσερα, οι δε μικρές ακέραιες και διατηρούνται σε ξίδι για πολλά χρόνια.Κάπαρη τουρσί
Κόκκοι κάπαρης που συλλέγεται πριν την άνθηση εμβάλλονται σε καλό ξίδι με λίγο αλάτι, διατηρούνται δε αυτά για πολλά χρόνια. Όλες αυτές οι οξάλμες φυλάσσονται σε γυάλινα κλεισμένα δοχεία με καλό φελλό.

About admin

Check Also

Φτιάχνω σπιτική μορταδέλα

Πως φτιάχνω σπιτική μορταδέλα: συνταγή Παίρνεις 3 οκάδες ψαχνό από μπούτι χοιρινό, το ξεκοκκαλίζεις, βγάζεις …

Παρασκευή φύτρων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.