Πέμπτη , 30 Μαΐου 2024
Breaking News

Phlomis fruticosa/Φλομίς η θαμνώδης- η γνωστή μας και πανταχού παρούσα ασφάκα

Η ασφάκα – Φλωμίς η θαμνώδης/Phlomis fruticosa, είναι ένα πασίγνωστος θάμνος σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας μας! Το...
Περισσότερα
Phlomis fruticosa/Φλομίς η θαμνώδης- η γνωστή μας και πανταχού παρούσα ασφάκα

Βότανα του Πλανήτη μας – Rudbeckia hirta

Rudbeckia hirta – το κίτρινο coneflower που λικνίζεται στον άνεμο… Rudbeckia hirta και είναι ένα πανέμορφο ανθοφόρο φυτό της οικογένειας Asteraceae,...
Περισσότερα
Βότανα του Πλανήτη μας – Rudbeckia hirta

Βότανα για τη θεραπεία των ουλών

Η υπερτροφική ουλή είναι μια επιπλοκή της επούλωσης του τραύματος και έχει υψηλό ποσοστό υποτροπής που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές...
Περισσότερα
Βότανα για τη θεραπεία των ουλών

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο

Ο μύθος λέει ότι όταν ο Θεός έριξε τα λουλούδια στη γη τους είπε “διαλέξετε το χρώμα που θέλετε να...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο

Η εμπειρία του μήνα του μέλιτος/των χαρούμενων και ευδαιμόνων στιγμών της ζωής μας, είναι το κορυφαίο ελιξίριο ζωής της Φύσης.

…σχεδόν όλοι μπορούμε να θυμηθούν κάποια φορά που είμασταν “τρελά ερωτευμένοι”. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπληκτικής περιόδου της ζωής...
Περισσότερα
Η εμπειρία του μήνα του μέλιτος/των χαρούμενων και ευδαιμόνων στιγμών της ζωής μας, είναι το κορυφαίο ελιξίριο ζωής της Φύσης.

hoʻoponopono, μια αρχαία χαβανέζικη πρακτική θεραπείας.

Είμαστε το άθροισμα των εμπειριών μας, που σημαίνει ότι είμαστε επιβαρυμένοι από το παρελθόν μας.  Όταν βιώνουμε άγχος ή φόβο...
Περισσότερα
hoʻoponopono, μια αρχαία χαβανέζικη πρακτική θεραπείας.

Πώς γίνεται το πότισμα του αμπελιού

Κάθε πότε ποτίζουμε το και ποιο είναι το κατάλληλο σύστημα ποτίσματος;Η απαιτεί αρκετές γνώσεις και εμπειρία από τον αμπελουργό σε...
Περισσότερα
Πώς γίνεται το πότισμα του αμπελιού

όταν με ρώτησαν είπα – Τα βότανα είναι η γέφυρα μεταξύ της φύσης και της δικής μας θεραπείας.

Tα συναντάμε παντού, ακόμα και μέσα στις πολύβουες πόλεις που ζούμε!!! Bρίσκονται κάτω από τα πόδια μας και ξεπετάγονται ακόμα...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα – Τα βότανα είναι η γέφυρα μεταξύ της φύσης και της δικής μας θεραπείας.

όταν με ρώτησαν είπα – “Είναι ένας σπόρος που πέφτει από ψηλά για να τον γαλουχήσει η γη…”

Είσαι ένας σπόρος που πέφτει από ψηλά για να σε γαλουχήσει η Γη και να μεγαλώσεις και να θεριέψεις και...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα – “Είναι ένας σπόρος που πέφτει από ψηλά για να τον γαλουχήσει η γη…”

Ραφιολέπις: Ένας χαμηλός θάμνος με όμορφα λουλούδια

Ένα εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με πυκνό γυαλιστερό φύλλωμα και πανέμορφα λουλούδια που φυτεύεται συχνά σε κήπους και μπαλκόνια είναι η...
Περισσότερα
Ραφιολέπις: Ένας χαμηλός θάμνος με όμορφα λουλούδια

Το θεραπευτικό λάχανο και οι χρήσεις του

Το ανέξοδο φάρμακο του ΠυθαγόραΤο λάχανο το ταπεινό του περιβολιού μας, μπορεί να μας κάνει τα περισσότερα καλά εάν το μεταχειριστούμε όπως πρέπει, παρά πολλά ακριβά φάρμακα. Εγώ τουλάχιστον το μεταχειρίστηκα με αποτελέσματα περίφημα σε πολλές περιπτώσεις. Ας δώσουμε τώρα το λατινικό του όνομα στο φτωχό λάχανο, που οι Ρωμαίοι μεταχειρίζονταν τόσο πολύ και που είναι ένα από τα καθ’ εαυτό ευρωπαϊκά φυτά που δεν μεταφέρουν από πουθενά.
Η Μπράσκιο – ολερασέα λοιπόν, κοινώς λάχανο ωφελεί και ως κατάπλασμα και ως φάρμακο.Το Λάχανο ξεφλογίζει, ανακουφίζει. Το Λάχανο ωφελεί σε κάθε σπυρί, σε κάθε φλόγωση. Τα φύλλα του λάχανου εμποδίζουν την ευλογιά, τα εγκαύματα, καθαρίζουν σημάδια στο πρόσωπο.
Οι Ρωμαίοι, λοιπόν, μαθαίνουμε από παλιά συγγράμματα, μεταχειρίζονταν το λάχανο ως φάρμακο για εξωτερική και εσωτερική τους χρήση. Ο μεγάλος ιατρός του δέκατου ογδόου αιώνος Φρειδερίκος Ρεκαμέ, σύσταινε στους αρρώστους του, για να κατευνάσει τα πρηξίματα και τους πόνους των ρευματικών, το λάχανο ως κατάπλασμα.
Κάθε είδος λάχανου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε φυσική κατάσταση. Δηλαδή παίρνουμε τα φύλλα και τυλίγουμε το πρησμένο και πονεμένο μέρος με αυτά. Πρέπει όμως τα φύλλα να είναι υγιή και με χυμό, να μη είναι μαραμένα ούτε κιτρινισμένα.
Τα φύλλα του λάχανου ωφελούν ακόμα σε πληγές. Φυσικά, τα φύλλα πρέπει να πλένονται καλά και να απολυμαίνωνται. Επίσης να προσέχουμε να μη ρυτιδώνονται πάνω στις πληγές, διότι τότε οι πόνοι είναι αφόρητοι.Ας δούμε τώρα και ας εξετάσουμε λεπτομερώς σε τι πράγματα και σε τι ασθένειες ωφελεί το λάχανο.
Πρώτον πρέπει να γνωρίζομε ότι τα φύλλα του λάχανου έχουν την ιδιότητα, ότι είναι ερεθισμένο, σπυρί η πληγή να το καθαρίζουν. Επίσης σε περιπτώσεις ερισίπελας, εάν θέσουμε στο κόκκινο πρόσωπο του ασθενούς φύλλα από λάχανα, βλέπουμε, ότι μετά λίγες ώρες ο ασθενής χάνει την κοκκινίλα την επίφοβη και αισθάνεται τον εαυτό του ελαφρότερο.
Επίσης στους καλογέρους. Εάν βάλουμε φύλλα απολυμασμένα, πάνω στον καλόγερο που προετοιμάζεται να γίνει, μάλιστα εάν είναι κακοήθης προλαμβάνουμε πολλούς πόνους.
Και η εξήγησης του φαινομένου αυτού είναι απλούστατη. Τα φύλλα του λάχανου έχουν την ιδιότητα να ξεφλογίζουν και να τραβάνε προς τα έξω το πύο και την ακαθαρσία του σώματος.
Έχουν ακόμα την ιδιότητα, τα φύλλα του λάχανου να επιδρούνε πάνω στην επιδερμίδα του σώματος πάντα ευνοϊκά. Και είδα, περιπτώσεις όπου σε άρρωστο από ευλογιά, τα επιθέματα από φύλλα λάχανου να κάνουν ώστε το πρόσωπο του ασθενούς, να μη χαλάσει και να μη κάνει σημάδια.
Βλέπει σε λίγο ο ασθενής και ο ιατρός μετά τα επιθέματα, ότι τα φύλλα ανοίγουν, λες ζωντανεύουν και αφήνουν τον ωφέλιμο χυμό τους, σιγά να απορροφάται από το άρρωστο μέρος του σώματος. Αυτή η θεραπεία είναι τελείως φυσική και δεν φέρνει κανένα κίνδυνο.
Έχω δει πολλές περιπτώσεις ευλογιάς, που μετά τις συμβουλές του πατέρα μου, σημάδια δεν απόμειναν επάνω στο δέρμα.
Στην σκαρλατίνα, στην ιλαρά ακόμα των παιδιών, το λάχανο ξεφλογίζει και ανακουφίζει αν και τον περισσότερο καιρό γιατρεύει. Βλέπουμε λοιπόν, τι ιδιότητες θαυμαστές έχει το φυτό αυτό και πόσο τα φύλλα του μας είναι ωφέλιμα.Μα δεν τελείωσα ακόμα να σάς εξιστορήσω όλα του τα καλά.
Ο μέγας Μπερσελίν ανέλυσε τον χυμό του λάχανου και βρήκε μαζί με τον Σράϊντερ, ότι ο χυμός του περιέχει 0,29 φυτικό αλουμίνιο, 9,25 ρετσίνι, 0,63 νιτράτ ντέ ποτάσιουμ, οξειδώσεις από σίδερο, μαγκανέζιον, άμυλο, πράσινο, και ακόμα βρήκαν πως έχει θειάφι και βιταμίνες πολλές.Μία άλλη κυρία ήλθε από την Γενεύη με το παιδάκι της δύο χρονών να με συμβουλευθεί για το κοριτσάκι της που έπασχε από αδενίτιδα (χελώνια) στον λαιμό. Οι γιατροί της είχαν πει πως χρειάζονταν εγχείρηση στο παιδί η θεραπεία στο σανατόριο με ηλιοθεραπεία κλπ. Τότε εγώ την συμβούλευσα, πριν κάνει την εγχείρηση να κάνει ένα απλό φάρμακο που δεν κόστιζε, ούτε έβλαπτε σε τίποτα. Εάν το παιδί σε δύο η τρεις μήνες δεν γινόταν καλά, τότε ας το πήγαινε στον χειρουργό.
Πρωί βράδυ, ακόμα και τρεις φορές την ημέρα η μητέρα έθετε καταπλάσματα από λάχανο στους εξογκωμένους αδένες του παιδιού. Μετά τρεις μήνες ήρθε ξανά πάλι εδώ στην ερημιά μου, με το κοριτσάκι της να μου το δείξει και να με ευχαριστήσει. Τα χελώνια είχαν γιατρευθεί χωρίς να αφήσουν κανένα σημάδι.Ο Πυθαγόρας και το λάχανο
Σε πλευρίτιδες, βρογχικά, ερυσίπελας, άνθρακα, καλόγερους, κατασκευάσματα από ωμά φύλλα λάχανου (Μάπα) ανακουφίζουν.Ο ιατρός Λέ Μπλά, μου εκμυστηρεύθηκε κατόπιν, ότι ακολουθώντας την θεραπεία αυτή με φύλλα λάχανου, επέτυχε εκατό θεραπείες, σε ασθενείς που χρόνια πολλά υπέφεραν από φοβερούς πονοκεφάλους χωρίς ποτέ οι γιατροί να μπορέσουν να τους γιατρέψουν. Επιθέματα από λάχανα στο μέτωπο επί κάμποσες μέρες και ο ασθενής ανακουφίζεται.
Σε πλευρίτιδες, σε βρογχικά, σε ερυσίπελας, τα καταπλάσματα από λάχανο ξεφλογίζουν, ανακουφίζουν. Για τον άνθρακα, τις φλεγμονές, τα παναρί, τα διάφορα ορτικάρια και καλόγερους, τα φύλλα από λάχανα είναι ένα ασυναγώνιστο φάρμακο.
Επίσης παρατήρησα ότι επιφέρει μία θερμοκρασία φυσιολογική στους πυρετούς. Οι χωρικοί εδώ στις Άλπεις, όταν είναι άρρωστοι πίνουν ζουμί από βρασμένο λάχανο.
Και όλη η θεραπεία, πρέπει να εξηγήσω, έγκειται ότι το λάχανο καθαρίζει εσωτερικώς τα δηλητήρια του οργανισμού. Τραβά προς τα έξω το πύο, τα άλατα, τις ακαθαρσίες του σώματος. Είναι ένα είδος καθαρτικού με όλη τη σημασία της λέξεως.

Τα επιθέματα από φύλλο λάχανο το συσταίνω επίσης στους ασθματικούς. Πολλές φορές είδα ασθενείς που όχι μόνο καλυτέρευσαν την κατάστασή τους με το λάχανο, αλλά και γιατρεύτηκαν τελείως.
Το λάχανο, ο χυμός που χύνει, είναι επίσης απολυμαντικός και αυτό εξηγεί την επίδραση του επί των σπυριών, καλόγερων, άνθρακα, ακόμα και καρκίνου. Η χαρά μου, η έκπληξης μου στις αρχές του σταδίου μου όταν είδα τις θεραπευτικές ιδιότητες του λάχανου, ήταν απερίγραπτη. Τόσο απλό και ταπεινό φυτό, τόσο κοντά μας και να μη το γνωρίζουμε και να το περιφρονούμε!

Στο «Ιατρικό Λεξικό» ο Ντιντερό γράφει για το λάχανο : «Ο Πυθαγόρας έτρωγε λάχανο και το έδινε στους οπαδούς του ως φάρμακο». Βλέπουμε λοιπόν, ότι το μεταχειρίζονταν από τους παλιούς χρόνους ως φάρμακο. Το ζουμί, λοιπόν, από φρέσκο λάχανο είναι ενεργητικό και καθαρίζει τον οργανισμό του ανθρώπου. Όταν μάλιστα γίνεται σαν σιρόπι με μέλι και τρία γραμμάρια από σαφράν, λίγο ζάχαρη (αν δεν έχετε μέλι) ωφελεί για να καθαρίζει τους βρόγχους σας.
Οι άνθρωποι που υποφέρουν τον χειμώνα από διαφόρους κατάρρους των βρόγχων προληπτικά μπορεί να πίνουν αυτό το απλό σιρόπι ώστε να αποφεύγουν τις βρογχίτιδες.
Το ζουμί από λάχανο εθεωρείτο από τους αρχαιοτάτους χρόνους ως αντιφλογιστικό και καλό για τον βήχα των φυματικών.Ο ιατρός Αντώνιος Μποσί στο έργον του «Φυτά και βότανα που γιατρεύουν», γράφει ότι από όλα τα φυτά το βότανο αυτό ωφελεί σε φυματικές και προφυματικές καταστάσεις.Και ως σούπα βραδινή ακόμα ωφελεί τον οργανισμό.
Ο Μοργκάνι αναφέρει ότι επί σειρά ετών έπινε το βράδυ σούπα από λάχανο όπως όλοι οι δικοί του και έτσι στην μεγάλη επιδημία της γρίπης στο 1917, κανείς από το σπίτι του ούτε αυτός έπαθε τίποτα.
Ο πλοίαρχος Κούκ γράφει ο ίδιος στο ημερολόγιό του ότι αν σώθηκε το πλήρωμά του από την φοβερή αρρώστια του σκορβούτου, είναι διότι ο ίδιος όπως και το πλήρωμά του τρέφονταν με λάχανα τα οποία είχε φυτέψει σε κασόνες μέσα στο πλοίο του.
Στην Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο όπου οι κάτοικοι τρέφονται με πολύ λάχανο παρατηρήθηκε ότι οι λαοί είναι οι πλέον υγιείς και οι πλέον δυναμωμένοι.
Το Λάχανο ωφελεί εναντίον των οφθαλμιάσεων. Ωφελεί επίσης στις μητρήτιδες, εμμηνορραγίες. Κάνετε καταπλάσματα από λάχανα ωμά ή κοπανισμένα. Τυλίγεται το άρρωστο μέρος του σώματος με ωμά φύλλα λάχανου και δένετέ το με καθαρό πανί.
Ο δόκτωρ Ντοντές, Ολλανδός, αναφέρει σε ένα παλιό του σύγγραμμα ότι έσωσε τον αυτοκράτορα Μαξιμιλιανό Β’ από πρήξιμο της κοιλιάς με ζουμί από λάχανο. Του έφτιαχνε επίσης σαλάτα βραστή από λάχανο, η οποία γίνεται νοστιμότατη με λίγο λάδι και λεμόνι. Επίσης καθαρίζει τα νεφρά και φέρνει πολλά ουρά.
Εγώ ο ίδιος μαζί με τον πατέρα μου πλέον από σαράντα χρόνια μεταχειριζόμαστε το λάχανο εναντίον όλων των ασθενειών που ανέφερα, με μεγάλη επιτυχία. Χιλιάδες γράμματα έλαβα που με ευχαριστούσαν διότι το λάχανο ως φάρμακο δεν κοστίζει τίποτα σε μας στην Ελβετία, σε όλα τα περιβόλια φυτεύουμε οι ίδιοι τα λάχανά μας και έτσι δεν μας κοστίζουν απολύτως τίποτα.Τα φάρμακα τα καλύτερα, έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, είναι εκείνα που δεν… κοστίζουν. Πάντα και εγώ πίστευα ότι τα βότανα είναι τα καλύτερα αντίδοτα κατά των ασθενειών και προσιτά σε όλο τον κόσμο.
Τα φάρμακα πρέπει να είναι φθηνά και εγώ ο ίδιος είχα κάμει μια αναφορά στην Κυβέρνηση της Ελβετικής Ομοσπονδίας για να φθηνύνουνε τα φάρμακα τα όποια δυστυχώς είναι αρκετά ακριβά εδώ στην Ελβετία.
Αλλά για να επανέλθω στο λάχανο, λέω ότι όποιος μια φορά το δοκιμάσει και δει πόσο ωφελεί, δεν το αφήνει πλέον. Συμβουλεύω επίσης σε όλους να φυτεύουν λάχανα στις αυλές τους. Δεν κοστίζει τίποτα και είναι πάντα χρειαζούμενο σε ώρα ανάγκης.Τώρα ας δούμε λιγάκι για ορισμένες αρρώστιες με τι τρόπο πρέπει να μεταχειριζόμαστε το λάχανο.

Για την ιλαρά πρέπει να βάζουμε τα φύλλα από το λάχανο χλιαρά εις τα άκρα του σώματος. Και μαζί να δίνετε στον άρρωστο ένα ζεστό από τίλιο η βιολέτα.
Εναντίον της οφθαλμιάσεως, επίσης, τα φύλλα από λάχανο ωφελούν, εάν μάλιστα θέσουμε φύλλα κοπανισμένα και απολυμασμένα στα μάτια ως καταπλάσματα την νύχτα μόνο.
Ο πατέρας μου είχε καλυτερεύσει ασθενείς απελπισμένους που έπασχαν από παράλυση των κάτω άκρων. Πρέπει να βάζετε καταπλάσματα από φύλλα λάχανου στα παράλυτα άκρα και να τα αλλάζετε πρωί και βράδυ. Σε λίγο διάστημα, εάν έχετε υπομονή, θα δείτε μία καλυτέρευση στον ασθενή σας.
Για τις νευραλγίες να κάνετε καταπλάσματα από λάχανο εις το μέρος του σώματος που σας πονά.
Για τις πληγές εγκαυμάτων, να θέτετε φύλλα κομμένα σαν λουρίδες και να κάνετε επιδέσμους από τα ίδια φύλλα (απολυμασμένα όπως είπαμε πρώτα). Και όχι μόνο αυτό ωφελεί, αλλά με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τα σημάδια στο καμένο μέρος του σώματος.
Στις μητρήτιδες και τις εμμηνορραγίες, τα καταπλάσματα αυτά από φύλλα λάχανου στα νεφρά, την κάτω κοιλιά, είναι αποτελεσματικότατα ιδίως για τις χρόνιες μητρήτιδες. Καταπραΰνει τους πόνους και για τις εμμηνορραγίες τις τακτοποιεί. Αυτό πρέπει να γίνεται συνεχώς επί πολύ καιρό και να μη διακόπτετε την θεραπεία σας ούτε λίγες μέρες κάθε μηνός. Επίσης για τις πληγές της κεφαλής το απλό αυτό φάρμακο ωφελεί πολύ…

About admin

Check Also

Η πραγματική αλήθεια για την υγεία και την διατροφή

Δύο χρόνια μετά από το μεγαλύτερο συνέδριο για την υγεία και την διατροφή στην Αμερική, …

Βιολογικές μεταβολές

Βιολογικές οργανικές μεταλλαγές-μεταμορφώσεις-μεταστοιχειώσειςΣύμφωνα με μία πρόσφατη θεωρία, η ζωντανή ύλη μπορεί να μεταστοιχειώσει ένα στοιχείο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.