Πέμπτη , 21 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Υπάρχουν που βοηθούν τα φυτά όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που δημιουργούν προβλήματα.Την περίοδο του καλοκαιριού, τα...
Περισσότερα
Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Ο στύφνος είναι ένα αγριόχορτο που συναντάμε σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ανάμεσα στα φυτά του λαχανόκηπου, αλλά και στην ύπαιθρο.Γνωστός επίσης...
Περισσότερα
Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά σαν φάρμακα

ΜυζήθραΤη μυζήθρα πού γίνεται από το τυρόγαλο (το νερό πού στραγγίζει από το φροσκοπηγμένο τυρί) την έχουν για φάρμακο όσοι υποφέρουν από τη χολή τους, τρώγοντας κάθε μέρα μετά το φαγητό τους από 25-50 δρ. μυζήθρα, αλλά δεν πρέπει η μυζήθρα να είναι παχιά.Ξυνόγαλο (Οξύγαλα)Το ξυνόγαλο, που γίνεται από το κοπανισμένο γάλα όταν το αποβουτυρώνουν, το έχουν για το καλύτερο απολυμαντικό φάρμακο του εντερικού συστήματος, οπότε δίνουν στον άρρωστο να πιεί 2-3 ποτήρια του νερού ξυνόγαλο την ημέρα και από το ξυνόγαλο και το στομάχι απολυμαίνεται και τα αέρια φεύγουν.
Το ξυνόγαλο ωφελεί στις ζαλάδες, τους πονοκεφάλους, και τη χρυσή (ίκτερο). Το πολύ όμως ξυνόγαλο φέρνει ευκοιλιότητα.ΒούτυροΤο φρέσκο και ανάλατο βούτυρο το χρησιμοποιούν στην αλλαγή των πληγών από σπυριά ή από εγκαύματα και ιδιαίτερα στον πυοφήτη (στα σπυριά πού βγάζουν τα μικρά παιδιά στο κεφάλι τους και τρέχουν πύο), οπότε βάζουν επάνω στις πληγές ή στα σπυριά βούτυρο, το σκεπάζουν με λαχανόφυλλο ή κισσόφυλλο και το αλλάζουν κάθε 4-5 ώρες. Το βούτυρο που βγαίνει από το τηγανισμένο χλωρό τυρί, το μεταχειρίζονται σαν αλοιφή στα λιοκάματα (εγκαύματα από τον ήλιο) και στις λειχήνες.Γάλα

  • Στους πόνους των ματιών ή των αυτιών των μικρών παιδιών, η μητέρα τους βάζει τη θηλιά (ρόγα) του μαστού της επάνου από το μάτι ή το αυτί του μωρού, πιέζει τη θηλιά και στάζει μέσα στο μάτι ή το αυτί 2-3 σταγόνες γάλα και αυτό γίνεται πρωί και βράδυ επί 2-3 ημέρες.
  • Στους μεθυσμένους δίνουν να πιουν ένα ποτήρι γάλα κρύο για να ξεμεθύσουν.
  • Στις δηλητηριάσεις δίνουν γάλα κρύο για αντίδοτο.
  • Στους φθισικούς και ατούς αναιμικούς δίνουν γάλα γαϊδουρίσιο (όνου) για δυναμωτικό.
  • Στα καψίματα (εγκαύματα) μεταχειρίζονται το κρύο γάλα για αποτελεσματικό φάρμακο κατά τον έξης τρόπο. Βουτούν το καμένο μέρος μέσα σε ένα δοχείο με γάλα κρύο και το αφήνουν επί 4-5 λεπτά της ώρας. ‘Ύστερα αλλάζουν το γάλα αυτό με άλλο κρύο κατά τον αυτόν τρόπον επί μίαν έως δύο ώρες και το έγκαυμα δεν προχωρεί άλλο ο δε άρρωστος ανακουφίζεται από τούς πόνους. Και φουσκάλες να έχει το έγκαυμα, με το κρύο γάλα χάνονται και οψιάζει το μέρος πού κάηκε. Πρέπει όμως ή θεραπεία μας με το γάλα να γίνει πριν περάσουν δυο ώρες το πολύ από την ώρα πού κάηκε ό άνθρωπος. Αν το έγκαυμα είναι σε μέρος του σώματος που δεν μπορεί να βουτηχτή το μέρος αυτό σε γάλα, τότε βουτούν μέσα σε κρύο γάλα ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι ή ένα πανί βαμβακερό στο γάλα και βάζουν επιθέματα στα εγκαύματα, αλείφοντας αυτό κάθε 3- 5 λεπτά της ώρας ώσπου να καταπραΰνουν οι πόνοι. Το γάλα το κρύο είναι το καλύτερο φάρμακο για τα εγκαύματα και ιδιαίτερα το άβραστο γάλα.
  • Γιαούρτη (Οξύγαλα πεπηγμένο)Αλείφουν τα εγκαύματα με γιαούρτη τρεις τέσσαρες φορές την ημέρα για να τραβήξει τη φλόγα και δροσιστεί το καμένο μέρος.
    Όταν ο άρρωστος έχει πίεση (υπέρταση) κόβει τη γιαούρτη (που είναι πηγμένη σε δοχείο) σε κομμάτια και την αφήνει στο δοχείο αυτό το βράδυ ως το πρωί και το πρωί πίνει ο άρρωστος νηστικός, από το νερό που έβγαλε η γιαούρτι ένα ποτήρι του κρασιού. Αυτό γίνεται τακτικά ώσπου να πέσει η πίεση.Τυρόγαλο (Υγρό εκ του αποστάγματος του τυροπήγματος)Τυρόγαλο λέγεται το υγρό (νερό) πού βγαίνει από το φρέσκο τυρί όταν το βάζουν στις τσαντήλες για να στραγγίσει και αυτό.

  • το πίνουν φθισικοί (τρία ποτήρια του νερού την ημέρα προ του φαγητού), γιατί παραδέχονται πώς από τα πολλά χόρτα πού τρώγουν τα ζώα, θα βρίσκεται και το χορτάρι πού θεραπεύει τη φθίση αφού όλα τα φάρμακα γίνονται σχεδόν από χόρτα.
  • τυρόγαλο δίνουν και στους μεθυσμένους να πιουν για να ξεμεθύσουν γρήγορα.
  • About admin

    Check Also

    Φτιάχνω τυρί ροκφόρ

    Αυτό το τυρί κατατάσσεται στην κατηγορία των τυριών που το εσωτερικό τους διαθέτει φλέβες χρώματος …

    Φτιάχνω τυρί γραβιέρα

    Το τυρί γραβιέρα είναι ο εκλεκτότερος τύπος των εγχωρίων σκληρών τυριών, όταν δε παρασκευαστεί μετά …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.