Πέμπτη , 21 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Υπάρχουν που βοηθούν τα φυτά όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που δημιουργούν προβλήματα.Την περίοδο του καλοκαιριού, τα...
Περισσότερα
Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Ο στύφνος είναι ένα αγριόχορτο που συναντάμε σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ανάμεσα στα φυτά του λαχανόκηπου, αλλά και στην ύπαιθρο.Γνωστός επίσης...
Περισσότερα
Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Τεχνητή γονιμοποίηση φυτών

Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι απλούστατη εργασία· αρκεί να πάρει κάποιος τη γύρη με το άκρο χρωστήρα και να την αποθέσει στο στίγμα. Μετά από λίγο βλέπουμε το όργανο να καλύπτεται από τη γονιμοποιό σκόνη, η οποία μπορεί να μείνει προσκολλημένη εκεί για πολύ χρόνο· απαιτείται δε γι’ αυτό ελάχιστη γύρη.Επειδή κάθε στίγμα πολλές φορές παρουσιάζει πολλούς λοβούς, πρέπει τα διάφορα μέρη του να αγγίζονται με τον χρωστήρα γιατί το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει ιδιαίτερο όργανο και σε πολλά άνθη η προσκόλληση των στιγμάτων δεν επιτυγχάνει την πλήρη ένωσή τους.Όταν το στίγμα εξέχει μπορεί να εναποτεθεί η γύρη με οποιοδήποτε είδος χρωστήρα, αλλά όταν είναι εσωτερικό, πρέπει να έχουμε πολύ μικρούς χρωστήρες, οι οποίοι να εισχωρούν εύκολα στο εσωτερικού του άνθους για να φθάνει εύκολα το στίγμα. Συμβαίνει κάποιες φορές το θηλυκό όργανο να είναι έτσι κλεισμένο, ή τοποθετημένο τόσο χαμηλά ώστε να μην μπορούμε να το φτάσουμε, οπότε οποιαδήποτε γονιμοποίηση θα ήταν αδύνατη εάν δεν καταφεύγαμε σε αληθινές εγχειρήσεις, οι οποίες στην περίπτωση αυτή συνίσταται στο να σκίζουμε τη στεφάνη – που συμβαίνει πολλές φορές – για να αφαιρεθούν τα αρσενικά όργανα (οι στήμονες) και να επιτεθεί η γύρη. Έτσι και γονιμοποιηθεί μια φορά το στίγμα από ξένη γύρη, η κύρια γύρη του συγκεκριμένου άνθους δεν έχει καμία επίδραση πλέον.Σε όλη αυτή την εργασία πρέπει όσο είναι δυνατόν να μιμηθούμε τη φύση και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότατα μυστήρια αυτής.
Για να αποθέσουμε λοιπόν τη γύρη επάνω στα στίγματα πρέπει να περιμένουμε την τακτική ώρα του ανοίγματος των ανθέων. Στα περισσότερα από αυτά το πρωί είναι η στιγμή κατά την οποία το στίγμα είναι επιδεκτικό να δεχτεί τη γύρη, η οποία συγκρατείται εύκολα από το γλοιώδες ρευστό που έχει εκρεύσει κατά τη νύχτα και έχει καλύψει την επιφάνεια του στίγματος και το οποίο ο ήλιος δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποξηράνει.Πως γίνεται η τεχνητή γονιμοποίηση των λουλουδιώνΤο πρωί λοιπόν, πριν από τις 9:00 πρέπει να εκτελούμε τη γονιμοποίηση· όταν τα άνθη διαρκούν πολλές ημέρες είναι συνετό να επαναλαμβάνουμε αυτή την εργασία κάθε πρωινό για να είμαστε βέβαιοι ότι πετύχαμε την κατάλληλη στιγμή, κατά την οποία το στίγμα είναι έτοιμο να δεχτεί τη γονιμοποίηση.

Μπορούμε ωστόσο να κάνουμε τη γονιμοποίηση με γυάλινο σωλήνα. Βάζουμε το σωλήνα επάνω στο άνθος από το οποίο θέλουμε να πάρουμε τη γύρη, εισπνέουμε από το στόμα με τρόπο ώστε αυτή να μπει στο σωλήνα, έπειτα επιθέτουμε τον σωλήνα στο άνθος που θέλουμε να γονιμοποιήσουμε, φυσάμε και η εργασία έχει εκτελεστεί. Αυτή η μέθοδος γίνεται με μεγάλη επιτυχία κυρίως στην Ιταλία, στο Βέλγιο και προπάντων στην Αγγλία όπου με τη γονιμοποίηση κατάφεραν να επιτύχουν άριστες ποικιλίες ανθέων.Τεχνητή γονιμοποίηση καλαμποκιού για τη διατήρηση καθαρής ποικιλίαςΤεχνητή γονιμοποίηση κολοκυθιών

About admin

Check Also

Φυτέψτε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που …

Πως να φτιάξω σπορείο – πλήρης οδηγός για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ Γι’ αυτόν που προτίθεται να καλλιεργήσει λαχανικά είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.