Παρασκευή , 7 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

     Η επιστήμη κάθε μέρα αποδεικνύει ότι η μακροζωία δεν είναι μόνο στα γονίδιά μας, είναι και στο πιάτο...
Περισσότερα
Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Το μέλι ως θεμέλιο της ζωής – Ένα από τα πολυτιμότερα ζωικά προϊόντα του πλανήτη μας! …η όμορφη νύμφη Μέλισσα,...
Περισσότερα
“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Συνταγή: Ποτό και σιρόπι αψιθιάς

Συνταγή: Άψινθος ΕλβετίαςΛαμβάνουμε:

  • Οινόπνευμα οίνου 80° βαθμών λίτ. 4
  • Νερό 1.150 λίτ.
  • Μικρή αψιθιά 0,25 γρ.
  • Μεγάλη αψιθιά 0,40 »
  • Γλυκάνισο λευκό 0,80 »
  • Ύσωπο (hysope) 0,25 »
  • Μάραθο (Fenouil) 0.40 »
  • Τα βάζουμε όλα αυτά και τ’ αφήνουμε να σταθούν μέσα στο οινόπνευμα επί 2 ημέρες, ώστε να μουσκέψουν, κατόπιν δε με προσοχή τα αποκατασταλάζουμε με το κατάλληλο αγγείο και τα χρωματίζουμε με οινόπνευμα, μέσα στο οποίο μουσκέψαμε τον ύσωπο επί 8 ημέρες.Συνταγή: Άψινθος ΝευσατέληςΛαμβάνουμε:
    Μεγάλη αψιθιά ξεφλουδισμένη 3 χιλιόγρ.
    Μάραθο Φλωρεντίας 2.500 γραμμ.
    Γλυκάνισο πράσινο πλυμένο και κοσκινισμένο 3 χιλιόγρ.
    Κόλιανδρο 0,500 γραμμ.
    Ύσωπο 0,500 γραμ.
    Μίνθη πιπερίτη (menthe poivree) 0,500 γραμ.
    Μελισσόφυλλο 0,500 γραμ.
    Γλυκόριζα ξύλου 0,250 γραμ.
    Οινόπνευμα οίνου 86° βαθμών 40 λίτραΤα αφήνουμε να μουσκέψουν επί 8 ημέρες. Τα διυλίζουμε όπως στην προηγουμένη παράγραφο με 10 λίτρα νερό και μεταχειριζόμαστε το ινδικό και την καραμέλα για τον χρωματισμό.Τα αψίνθια ποτέ δεν ζακχαροποιοΰνται. Ο χρωματισμός των αψινθίων είναι εκείνος, τον οποίο περιγράψαμε διά της εμβρέξεως του υσώπου εντός του οινοπνεύματος. Επίσης μπορούμε να χρωματίσουμε τα αψίνθια με ινδικό πρασινισμένο διά της προσθέσεως της κροκοβαφίας ή της καραμέλας, οπότε βάζουμε και λίγη στύψη για να στερεώσουμε τον χρωματισμό.Συνταγή: Σιρόπι αψιθιάςΑυτό γίνεται όπως και το ποτό, με την διαφορά ότι βάζουμε και τις φλούδες ενός λεμονιού. Κατόπιν προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης και νερό μέχρις ότου να φθάσει στους 28° βαθμούς περίπου οινοπνεύματος.Σιρόπι κρύο διά εκπιεσμάτων (essences)Λαμβάνουμε εκπίεσμα (essences):
    Μεγάλης αψινθιάς 1 ½ γραμ.
    Γλυκάνισου 4 γραμ.
    Μάραθου 1 γραμ.
    Λεμονιού 1 ½ γραμ.
    Σιρόπι ζάχαρης 10 λίτρ.
    Οινόπνευμα 4 ½ λίτρ.
    Νερό 3 ½ λίτρ.»Βάζουμε κατ’ αρχάς το νερό και το σιρόπι και τα ανακατώνουμε καλά, έπειτα τα εκπιέσματα και τέλος βάζουμε και το οινόπνευμα. Τα αφήνουμε να κατασταλάξουν και τα περνούμε κατόπιν από ένα χωνί από ύφασμα, το οποίο πρέπει να μεταχειριζόμαστε ειδικώς για αυτό το ποτό.

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω Ουίσκι

    Υλικά Λαμβάνουμε: Πνεύμα: λίτρα 5 Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10 Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10 Παρασκευή ουισκιού Αποστάζουμε και …

    Φτιάχνω λικέρ: Elixir de Garus

    Θα μπορούσα να κατατάξω αυτή την συνταγή στην ενότητα με τα άρθρα «φτιάχνω τα δικά …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.