Σπορά λαχανικών βάση βέλτιστης θερμοκρασίας

Σπορά λαχανικών βάση βέλτιστης θερμοκρασίας
25 Απριλίου 00:00 2012

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το ποσοστό φυτρωτικότητας οποιουδήποτε σπόρου είναι, το ανώτατο όριο κατά τη βέλτιστη θερμοκρασία για το είδος αυτό. Καθώς η θερμοκρασία μειώνεται ή αυξάνει από τη βέλτιστη θερμοκρασία, δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Ενώ το ποσοστό των σπόρων που φυτρώνουν μειώνεται, ο αριθμός των ημερών για τη βλάστηση αυξάνεται. Αυτή είναι η βασική σχέση μεταξύ της βλάστησης και της θερμοκρασίας.Ποσοστά από σπορόφυτα λαχανικών που φυτρώνουν σε διαφορετικές θερμοκρασίεςΟι αριθμοί στην παρένθεση ( ) είναι η ημέρα εμφάνισης του φυτού, δηλαδή που βγαίνει στην επιφάνεια.
Οι αριθμοί σε κόκκινο είναι η βέλτιστη ημερήσια θερμοκρασία του εδάφους, για τη μέγιστη παραγωγή στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Καλλιέργειες

0 ºC

5 ºC

10 ºC

15 ºC

20 ºC

25 ºC

30 ºC

35 ºC

40 ºC

Σπαράγγια

0

0

61 (53)

80 (24)

88 (15)

95 (10)

79 (12)

37 (19)

0

Φασόλια, lima

0

0

1

52 (31)

82 (18)

90 (7)

88 (7)

2

0

Φασόλια, snap

0

0

1

97 (16)

90 (11)

97 (8)

47 (6)

39 (6)

0

Τεύτλα

0

53 (42)

72 (17)

88 (10)

90 (6)

97 (5)

89 (5)

35 (5)

0

Λάχανο

0

27

78 (15)

93 (9)

0 (6)

99 (5)

0 (4)

0

0

Καρότα

0

48 (51)

93 (17)

95 (10)

96 (7)

96 (6)

95 (6)

74 (9)

0

Κουνουπίδι

0

0

58 (20)

60 (10)

0 (6)

63 (5)

45 (5)

0

0

Σέλινο

0

72 (41)

70 (16)

40 (12)

97 (7)

65

0

0

0

Αγγούρι

0

0

0

95 (13)

99 (6)

99 (4)

99 (3)

99 (3)

49

Μελιτζάνα

0

0

0

0

21 (13)

53 (8)

60 (5)

0

0

Μαρούλι

98 (49)

98 (15)

98 (7)

99 (4)

99 (3)

99 (2)

12 (3)

0

0

Πεπόνια

0

0

0

0

38 (8)

94 (4)

90 (3)

0

0

Μπάμιες

0

0

0

74 (27)

89 (17)

92 (13)

88 (7)

85 (6)

35 (7)

Κρεμμύδια

90 (136)

98 (31)

98 (13)

98 (7)

99 (5)

97 (4)

91 (4)

73 (13)

2

Μαϊντανός

0

0

63 (29)

0 (17)

69 (14)

64 (13)

50 (12)

0

0

Παστινάκη

82 (172)

87 (57)

79 (27)

85 (19)

89 (14)

77 (15)

51 (32)

1

0

Μπιζέλια

0

89 (36)

94 (14)

93 (9)

93 (8)

94 (6)

86 (6)

0

0

Πιπεριές

0

0

1

70 (25)

96 (13)

98 (8)

95 (8)

70 (9)

0

Ραπανάκι

0

42 (29)

76 (11)

97 (6)

95 (4)

97 (4)

95 (3)

0

0

Σπανάκι

83 (63)

96 (23)

91 (12)

82 (7)

52 (6)

28 (5)

32 (6)

0

0

Γλυκό καλαμπόκι

0

0

47 (22)

97 (12)

97 (7)

98 (4)

91 (4)

88 (3)

10

Ντομάτες

0

0

82 (43)

98 (14)

98 (8)

97 (6)

83 (6)

46 (9)

0

Γογγύλια

1

14

79 (5)

98 (3)

99 (2)

100 (1)

99 (1)

99 (1)

88 (3)

Καρπούζι

0

0

0

17

94 (12)

90 (5)

92 (4)

96 (3)

0

  Article "tagged" as:
  Categories:
view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment