Τετάρτη , 27 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο!!! αχιλλέα ή χιλιόφυλλο ή αγριαψιθιά/Achillea millefolium, της ομάδας των πολύτιμων βοτάνων Ο Διοσκουρίδης...
Περισσότερα
Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Φυτά σαν “ζωντανές πέτρες”, πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η φροντίδα τους;Οι λίθοπες είναι χαμηλής ανάπτυξης που όπως υποδηλώνει και...
Περισσότερα
Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Σπιτική κονσέρβα τόνου

Υλικά συνταγής: Τόνος ψάρι, αλάτι χοντρό, λάδι
Αγόρασα 2 τονάκια περίπου 2,5 κιλά. Τα καθάρισα και τα ζύγισα, ήταν 2,2 κιλά.
Τα έπλυνα καλά και τα άφησα στο νερό λίγη ώρα μέχρι να φύγει το πολύ αίμα.
Τα έβρασα με χοντρό αλάτι 10% του συνολικού καθαρού κιλούΤα στράγγισα και τα ξεψάχνισα καλά, με προσοχή να καθαρίσω όλα τα αγκάθια.
Έπλυνα και αποστείρωσα 2 μεγάλα βάζα και άρχισα να τα γεμίζω, πιέζοντας μαλακά για να μην μένουν κενά.
Αφού γέμισαν τα βάζα, πρόσθεσα λάδι έως το χείλος του βάζου. Παρατήρησα ότι ο τόνος απορροφούσε το λάδι και συνέχιζα να προσθέτω λάδι, μέχρι να δω ότι το λάδι μου καλύπτει όλη την επιφάνεια του ψαριού.
Σφράγισα με καθαρά καπάκια και αποθήκευσα στο ψυγείο. Την επομένη ημέρα κοίταξα πάλι το λάδι και συμπλήρωσα λίγο ακόμη. Αυτό το κάνουμε καθημερινά (να ελέγχουμε το λάδι μας).Από την ίδια ημέρα έκανα τονοσαλάτα.
Τα 2 βάζα των 800 γρ. μου στοίχισαν 10 ευρω. Το αλάτι μου φάνηκε λίγο, την άλλη φορά θα βάλω λίγο παραπάνω.Την συνταγή μου την έδωσε μία φίλη που κάνει κάθε χρόνο πάνω από 20-30 βάζα,με τη διαφορά ότι ο άντρας της ψαρεύει τον τόνο και τον κάνει κονσερβοποίηση, δηλαδή μετά που κλείνει τα καπάκια τα βράζει σε κατσαρόλα για να σφραγίσουν τα καπάκια,και τα διατηρεί στο ψυγείο.
Θέλει λίγο υπομονή αλλά αν σκεφτούμε πόσο ακριβός είναι ο έτοιμος ο τόνος και πόσα συντηρητικά έχει θα το τολμήσουμε. Καλή επιτυχία!

About admin

Check Also

Φτιάχνω σπιτική μορταδέλα

Πως φτιάχνω σπιτική μορταδέλα: συνταγή Παίρνεις 3 οκάδες ψαχνό από μπούτι χοιρινό, το ξεκοκκαλίζεις, βγάζεις …

Παρασκευή φύτρων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.