Ραπανάκια: φαρμακευτικές ιδιότητες

Ραπανάκια: φαρμακευτικές ιδιότητες
25 Φεβρουαρίου 00:00 2015

Όταν ο άνθρωπος έχει δυσουρίαΌταν πιαστεί το κάτουρο του ανθρώπου, πάρε ρεπάνι μαύρο και ξύσε λεπτά τη φλούδα του με μαχαίρι και βάλε τα σε γυάλινο δοχείο, βάλε τα ξύσματα και γέμισέ το άσπρο κρασί να μείνει μία νύχτα και το πρωί στράγγισέ το και δώστου να πιεί. Και θέλει λυθεί ο δεσμός του ούρου και δεν είναι άλλη γιατριά καλύτερη από αυτή.
Και να το κάνει και μία και δύο και τρεις φορές και θα γιατρευτεί τόσο που δεν θα του ξαναέρθει ποτέ αυτή η ασθένεια.Του ραπανιού το ζουμίΕίναι ωφέλιμο στην πέτρα και στο πουρί με το να το πίνει ο ασθενής το πρωί και αργά.Για το ραπάνιΤο ραπάνι να το βράσεις με νερό είναι καλό να το τρώει για το στομάχι.
Ακόμη τα φύλλα να τα βράσεις και να τρώγει σε κάθε φαγητό. Είναι καλό για το κάτουρο.
Ακόμη τον σπόρο να τον κοπανίσεις, να πίνει, είναι καλό για το στομάχι και για το φαρμάκι.Για δυσουρία δηλαδή φιάγκοΠάρε 2 ουγγιές ζουμί ρεπανιού και άλλο τόσο λεμονόζουμο και μια ουγγιά ρακή. Ανακάτωσέ τα και πίνε τα τρία πρωινά.Το ρεπάνι είναι κατά πολύ ωφέλιμο για τον βήχα και για τα φλέγματα του στήθουςΡαπάνια – Τα χρησιμοποιούν για φάρμακο

 • Στους πόνους της κοιλιάς: Μερικά ραπάνια χωρίς φύλλα, τα κάνουν πολτό, τα ανακατεύουν με φρέσκο βούτυρο και βάζουν χλιαρό αυτό τον πολτό στην κοιλιά για να πάψουν οι πόνοι.
 • Όσοι έχουν πόνο στο στόμα, βράζουν 3-4 ραπάνια, ρίχνουν στο ζουμί τους 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και λίγο αλάτι, τα ανακατεύουν και κάνουν χλιαρές γαργάρες.
 • Στον κοκίτη κόβουν ραπάνια σε ψιλές φέτες, βάζουν στο τρυπητό μία στρώση από τις φέτες αυτές, ρίχνουν πάνω ζάχαρη, βάζουν ύστερα με τον ίδιο τρόπο άλλες 3-4 στρώσεις ραπάνια και αφήνουν να στάζει το ζουμί των ραπανιών, μέσα σε ένα δοχείο επί ένα βράδυ. Την άλλη μέρα δίνουν στο παιδί από μια κουταλιά του γλυκού από το ραπανοζούμι αυτό κάθε ώρα.
 • Ρόφημα από ραπάνια και με μέλι, γιατρεύει το βήχα, αλλά βλάπτει τα δόντια.
 • Για το ραπανάκι

 • Είναι θερμό και κινητικό και χωνευτικό όταν το φας ύστερα από τα άλλα φαγητά. Αλλά αν το φας πριν όμως αργεί την χώνευση και σε βλάπτει.
 • Να κοπανίσεις την φλούδα του να της βάλεις σαν έμπλαστρο, ωφελεί τους υδρωπικούς και σπληνιάρους. Ομοίως και οι ραπανίδες έχουν την ίδια φύση.
 • Ωφελούν στη δυσουρία, να πίνεις το ζωμό τους, που φθείρει την πέτρα.
 • Και είναι και στα μανιτάρια αντιφάρμακο.
 • Οι άγριες έχουν περισσότερη ενέργεια από τις ήμερες και βλάπτουν το συκώτι. Για αυτό να μην τις τρως ωμές ούτε υπέρμετρα.
 • Ραπανάκια και χολολιθίασηΕίναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι οι περιπτώσεις γυναικών που παρουσιάζουν χολολιθίαση είναι περισσότερες από αυτές των αντρών. Τα συμπτώματα είναι ναυτία, εμετοί και οξείς πόνοι που σουβλίζουν τη δεξιά θωρακίκή κοιλότητα προς την καρδιά. Αφού υπάρχουν τόσες πολλές θεραπείες στο φαρμακείο του Θεού, δε χρειάζεται πάντα να καταλήγουμε στην εγχείρηση.

  Η διάρκειας 6 εβδομάδων αγωγή με χυμό από ραπάνι βοηθάει πάντα, εκτός κι αν πρόκειται για τη σπάνια περίπτωση που οι πείρες δε διαλύονται. Σ’ αυτή την περίπτωση, η εγχείρηση είναι απαραίτητη.

  Βάζουμε τα ραπάνια στον αποχυμωτή. Αρχίζουμε με 100 γρ. και σταδιακά φτάνουμε τα 400 γρ. στις 3 εβδομάδες. Έπειτα, μειώνουμε σταδιακά τη δόση μέχρι τα 100 γρ. τις επόμενες 3 εβδομάδες. Μην παίρνετε χυμό από ραπάνι αν τα στομαχικά ή τα εντερικά τοιχώματα έχουν κάποια φλεγμονή.Προφυλάξεις
  Μερικοί άνθρωποι ίσως να υποφέρουν από δυσπεψία αφού καταναλώσουν ραπανάκια ή το χυμό τους. Τα ραπανάκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα που υποφέρουν από γαστρίτιδα, πεπτικά έλκη ή παθήσεις του θυρεοειδή και δεν πρέπει να λαμβάνονται για περισσότερες από 3-4 εβδομάδες την κάθε φορά.
  Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
  Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

  view more articles

  About Article Author

  write a comment

  0 Comments

  No Comments Yet!

  You can be the one to start a conversation.

  Add a Comment