Πως φτιάχνετε το οινόπνευμα

Πως φτιάχνετε το οινόπνευμα
20 Ιανουαρίου 00:00 2017

Η αιθανόλη ονομάζεται επίσης αιθυλική αλκοόλη ή οινόπνευμα. Παρασκευάζετε από ένα μείγμα καλαμποκιού, μαγιάς, ζάχαρης και νερού που έχει υποστεί ζύμωση.
Η προκύπτουσα αλκοόλη είναι 100 έως 200 περιεκτικότητας proof (200 proof είναι καθαρή αλκοόλη).
Εκτός από τη χρήση στο εργαστήριο, η αιθανόλη είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση καυσίμου και πρόσθετου βενζίνης. Επειδή είναι εύφλεκτη, η αιθανόλη είναι απαγορευτικά ακριβή για να μεταφερθεί, έτσι υπάρχει λογική για την δική σας απόσταξη. Καθένας μπορεί να έχει ένα αποστακτήρα, αλλά θα πρέπει να πάρετε μια ειδική άδεια για να κάνετε αλκοόλ.Δυσκολία: Εύκολη
Απαιτούμενος χρόνος: 3-10 ημέρες, μερικές φορές περισσότεροΥλικά κατασκευής οινοπνεύματος:

 • 11.5 κιλά καλαμποκάλευρο ή ολόκληρο το καλαμπόκι
 • 45,5 κιλά ζάχαρη (σακχαρόζη)
 • 378.5 κιλά νερού
 • 170 γραμμάρια μαγιά
 • Παρασκευή αλκοόλ (οινοπνεύματος):
  Εάν ξεκινάτε με ολόκληρο καλαμπόκι, θα πρέπει πρώτα να μετατρέψετε το άμυλο του καλαμποκιού σε ζάχαρη με προβλάστηση του καλαμποκιού. Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα δοχείο, σκεπάστε το με ζεστό νερό και καλύψτε το δοχείο με ένα πανί για να αποφύγετέ τυχόν επιμόλυνση αλλά και για να διατηρήσετε την θερμοκρασία. Στην ιδανική περίπτωση, ο περιέκτης θα έχει μία τρύπα στο κάτω μέρος για αργή αποστράγγιση. Προσθέστε ζεστό νερό από καιρό σε καιρό, όταν η στάθμη του υγρού πέφτει. Διατηρήστε τα για 3 ημέρες ή έως ότου το καλαμπόκι έχει προβλαστήσει περίπου 5 πόντους.Αφήστε το προβλαστημένο καλαμπόκι να ξεραθεί. Στη συνέχεια αλέστε το και κάντε το χοντρό αλεύρι. Εναλλακτικά, ξεκινήστε με καλαμποκάλευρο. Άλλοι σπόροι μπορούν να παρασκευαστούν με τον ίδιο τρόπο (π.χ. πολτός σίκαλης).
  Ο πολτός γίνεται με την προσθήκη βραστού νερού στο χοντροαλεσμένο καλαμπόκι. Ο πολτός διατηρείται ζεστός για να ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης. Η μαγιά προστίθεται, εάν είναι διαθέσιμη (περίπου 250 γραμμάρια ανά 200 κιλά πολτού για παράδειγμα) και η ζάχαρη (αναλόγως τη συνταγή). Με τη μαγιά, η ζύμωση διαρκεί περίπου 3 ημέρες. Χωρίς μαγιά, ίσως η ζύμωση μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από 10 ημέρες. Ο πολτός είναι έτοιμος όταν σταματήσει να βγάζει φυσαλίδες. Ο πολτός έχει μετατραπεί σε ανθρακικό οξύ και αλκοόλη μέσο της διαδικασίας της ζύμωσης. Ονομάζεται «μπύρα» ή «ξινός πολτός».Η μάζα τοποθετείτε στον αποστακτήρα και στους 78° Κελσίου το αλκοόλ αποστάζεται. Το πρώτο υγρό περιέχει πτητικές προσμείξεις λαδιού εκτός από το αλκοόλ. Αυτά τα περισσεύματα στην αρχή της απόσταξης είναι εξαιρετικά τοξικά και για αυτό πετάγονται. Μετά από αυτό, το υγρό συλλέγεται. Οι αρχικές συλλογές είναι υψηλότερες σε ποσοστό αλκοόλ, από αυτές που συλλέγονται καθώς προχωρά η απόσταξη.Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παρασκευή οινοπνεύματος (αλκοόλ)

 • Εάν ζείτε στην Ελλάδα, απαιτείται άδεια προκειμένου να αποστάξετε νόμιμα αιθανόλη (αλκοόλ).
 • Εάν η διαδικασία γίνει με λάθος τρόπο, μπορεί να είναι τοξικό.
 • Σε περίπτωση που το ποσοστό του επιπέδου αλκοόλ είναι υψηλό, μπορεί να είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.
 • Προφυλάξεις
  Ειδικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται για την παρασκευή οινοπνεύματος. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
  Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσηςΔιαβάστε ακόμη:Φτιάχνω αποστακτήρα νερού

    Article "tagged" as:
    Categories:
  view more articles

  About Article Author

  write a comment

  0 Comments

  No Comments Yet!

  You can be the one to start a conversation.

  Add a Comment