Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023
Breaking News

Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να κάνουμε όσο χρονών κι αν είμαστε!

Μεταφέρω εδώ την κεντρική ιδέα μιας συζήτησης που είχαμε με αγαπημένους φίλους πριν λίγο καιρό! Όταν πρόκειται για πράγματα που...
Περισσότερα
Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να κάνουμε όσο χρονών κι αν είμαστε!

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο!!! αχιλλέα ή χιλιόφυλλο ή αγριαψιθιά/Achillea millefolium, της ομάδας των πολύτιμων βοτάνων Ο Διοσκουρίδης...
Περισσότερα
Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Φυτά σαν “ζωντανές πέτρες”, πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η φροντίδα τους;Οι λίθοπες είναι χαμηλής ανάπτυξης που όπως υποδηλώνει και...
Περισσότερα
Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Πως φτιάχνετε το οινόπνευμα

Η αιθανόλη ονομάζεται επίσης αιθυλική αλκοόλη ή οινόπνευμα. Παρασκευάζετε από ένα μείγμα καλαμποκιού, μαγιάς, ζάχαρης και νερού που έχει υποστεί ζύμωση.
Η προκύπτουσα αλκοόλη είναι 100 έως 200 περιεκτικότητας proof (200 proof είναι καθαρή αλκοόλη).
Εκτός από τη χρήση στο εργαστήριο, η αιθανόλη είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση καυσίμου και πρόσθετου βενζίνης. Επειδή είναι εύφλεκτη, η αιθανόλη είναι απαγορευτικά ακριβή για να μεταφερθεί, έτσι υπάρχει λογική για την δική σας απόσταξη. Καθένας μπορεί να έχει ένα αποστακτήρα, αλλά θα πρέπει να πάρετε μια ειδική άδεια για να κάνετε αλκοόλ.Δυσκολία: Εύκολη
Απαιτούμενος χρόνος: 3-10 ημέρες, μερικές φορές περισσότεροΥλικά κατασκευής οινοπνεύματος:

  • 11.5 κιλά καλαμποκάλευρο ή ολόκληρο το καλαμπόκι
  • 45,5 κιλά ζάχαρη (σακχαρόζη)
  • 378.5 κιλά νερού
  • 170 γραμμάρια μαγιά
  • Παρασκευή αλκοόλ (οινοπνεύματος):
    Εάν ξεκινάτε με ολόκληρο καλαμπόκι, θα πρέπει πρώτα να μετατρέψετε το άμυλο του καλαμποκιού σε ζάχαρη με προβλάστηση του καλαμποκιού. Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα δοχείο, σκεπάστε το με ζεστό νερό και καλύψτε το δοχείο με ένα πανί για να αποφύγετέ τυχόν επιμόλυνση αλλά και για να διατηρήσετε την θερμοκρασία. Στην ιδανική περίπτωση, ο περιέκτης θα έχει μία τρύπα στο κάτω μέρος για αργή αποστράγγιση. Προσθέστε ζεστό νερό από καιρό σε καιρό, όταν η στάθμη του υγρού πέφτει. Διατηρήστε τα για 3 ημέρες ή έως ότου το καλαμπόκι έχει προβλαστήσει περίπου 5 πόντους.Αφήστε το προβλαστημένο καλαμπόκι να ξεραθεί. Στη συνέχεια αλέστε το και κάντε το χοντρό αλεύρι. Εναλλακτικά, ξεκινήστε με καλαμποκάλευρο. Άλλοι σπόροι μπορούν να παρασκευαστούν με τον ίδιο τρόπο (π.χ. πολτός σίκαλης).
    Ο πολτός γίνεται με την προσθήκη βραστού νερού στο χοντροαλεσμένο καλαμπόκι. Ο πολτός διατηρείται ζεστός για να ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης. Η μαγιά προστίθεται, εάν είναι διαθέσιμη (περίπου 250 γραμμάρια ανά 200 κιλά πολτού για παράδειγμα) και η ζάχαρη (αναλόγως τη συνταγή). Με τη μαγιά, η ζύμωση διαρκεί περίπου 3 ημέρες. Χωρίς μαγιά, ίσως η ζύμωση μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από 10 ημέρες. Ο πολτός είναι έτοιμος όταν σταματήσει να βγάζει φυσαλίδες. Ο πολτός έχει μετατραπεί σε ανθρακικό οξύ και αλκοόλη μέσο της διαδικασίας της ζύμωσης. Ονομάζεται «μπύρα» ή «ξινός πολτός».Η μάζα τοποθετείτε στον αποστακτήρα και στους 78° Κελσίου το αλκοόλ αποστάζεται. Το πρώτο υγρό περιέχει πτητικές προσμείξεις λαδιού εκτός από το αλκοόλ. Αυτά τα περισσεύματα στην αρχή της απόσταξης είναι εξαιρετικά τοξικά και για αυτό πετάγονται. Μετά από αυτό, το υγρό συλλέγεται. Οι αρχικές συλλογές είναι υψηλότερες σε ποσοστό αλκοόλ, από αυτές που συλλέγονται καθώς προχωρά η απόσταξη.Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παρασκευή οινοπνεύματος (αλκοόλ)

  • Εάν ζείτε στην Ελλάδα, απαιτείται άδεια προκειμένου να αποστάξετε νόμιμα αιθανόλη (αλκοόλ).
  • Εάν η διαδικασία γίνει με λάθος τρόπο, μπορεί να είναι τοξικό.
  • Σε περίπτωση που το ποσοστό του επιπέδου αλκοόλ είναι υψηλό, μπορεί να είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.
  • Προφυλάξεις
    Ειδικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται για την παρασκευή οινοπνεύματος. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
    Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσηςΔιαβάστε ακόμη:Φτιάχνω αποστακτήρα νερού

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω πρόχειρο τσιμέντο

    Σε μισό λίτρο γάλα προσθέστε μία ίδια ποσότητα ξυδιού με σκοπό να το πήξετε. Μετά …

    Το Ελληνικό τσιμέντο, η εξαφανισμένη Ελληνική Χυμεία και τα χαμένα βιβλία

    Έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν ελάχιστες και υπολείποντο …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.