Σάββατο , 2 Νοεμβρίου 2024
Breaking News

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Για όλους που ακούν για “ενεργειακή θεραπεία” και αναρωτιούνται τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να...
Περισσότερα
Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του φολικού οξέως/Β9 στον οργανισμό μας...
Περισσότερα
Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Η επίφυση ή κωνάριο, είναι ενδοκρινής αδένας του σώματός μας. Η επίφυση έχει περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, ή...
Περισσότερα
Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Τα βότανα είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων!

“Ένα βότανο είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων” έλεγε τους χρόνους εκείνους ο Charlemagne Και ναι, ο...
Περισσότερα
Τα βότανα είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων!

Διατροφή – μύθοι και προπαγάντα

…μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Michael Pollan “Διατροφή – μύθοι και προπαγάντα” Η ξεχωριστή οικολογία των εντέρων μας βοηθά...
Περισσότερα
Διατροφή – μύθοι και προπαγάντα

Σαρακένια: Ένα σαρκοφάγο φυτό με παγίδες σε σχήμα τρομπέτας

Ένα από τα δημοφιλή σαρκοφάγα φυτά σαρκοφάγα φυτά σε όλο τον κόσμο είναι η σαρακένια.Τα φυτά του γένους σαρακένια (Sarracenia...
Περισσότερα
Σαρακένια: Ένα σαρκοφάγο φυτό με παγίδες σε σχήμα τρομπέτας

Κάσσια: Ένας υπέροχος θάμνος με κίτρινα λουλούδια

Η κάσσια είναι ένας εντυπωσιακός που ξεχωρίζει με την πλούσια κίτρινη ανθοφορία του.Με καταγωγή από τη νότια Αμερική, η κάσσια...
Περισσότερα
Κάσσια: Ένας υπέροχος θάμνος με κίτρινα λουλούδια

Μπατζίνα, άλλη μια περίφημη και απολαυστική “γυμνή πίτα”

Η μπατζίνα είναι ζυμαρόπιτα, δηλαδή πίτα χωρίς φύλλο, της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της περιοχής της Καρδίτσας.  Τα υλικά της είναι...
Περισσότερα
Μπατζίνα, άλλη μια περίφημη και απολαυστική  “γυμνή πίτα”

Βελόνες κωνοφόρων και κουκουνάρια στην παραδοσιακή ιατρική – μια πρώτη γνωριμία

Οι βελόνες tvn κωνοφόρων είναι ένα συμπύκνωμα πολύτιμων βιολογικά ενεργών ουσιών.  Είναι πλούσιες σε χλωροφύλλη, αιθέρια έλαια, φυτοστερόλες, βιταμίνες – περιέχουν πέντε φορές...
Περισσότερα
Βελόνες κωνοφόρων και κουκουνάρια στην παραδοσιακή ιατρική – μια πρώτη γνωριμία

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο -2

Ο μύθος λέει ότι όταν ο Θεός έριξε τα λουλούδια στη γη τους είπε “διαλέξετε το χρώμα που θέλετε να...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο -2

Πως κάνουμε καλύτερους τους σπόρους

Όλοι οι καρποί του μποστανιού γίνονται γλυκοί αν τους μουσκέψουμε μέσα σε μέλι και γάλα και αφού ξεραθούν τους σπείρουμε.

Αν βρέξουμε το σπόρο των καρπών του μποστανιού με χυλό από αμάραντο, το μποστάνι προφυλάσσεται από κάθε βλάβη.

Στο μποστάνι δεν πρέπει να μπαίνει γυναίκα που είναι στην περίοδό της. Γιατί μαραίνει τους καρπούς και όσα φυτρώνουν γίνονται πικρά.Τα καρπούζιαΤα καρπούζια μυρίζουν σαν τριαντάφυλλα αν βάλουμε τον σπόρο τους με ξερά τριαντάφυλλα και κατόπιν τον ανακατέψουμε και τον φυτέψουμε.Τα κολοκύθια και τα αγγούριαΤα κολοκύθια και τα αγγούρια γίνονται άσπρα με τον εξής τρόπο. Όταν βγαίνει η πρώτη κληματσίδα της κολοκυθιάς ή τής αγγουριάς τη χώνουμε στη γη, όπως τη βέργα του κλήματος, για να βγει από το άλλο μέρος μόνο ή άκρη της. Όταν μεγαλώσει, πάλι την ξαναχώνουμε με τον ίδιο τρόπο 3 φορές και κόβουμε τα βλαστάρια που βγήκαν στο μεταξύ αφήνοντας μόνο το τελευταίο. Έτσι θα έχουμε κολοκύθια και αγγούρια χωρίς σπόρο.Επίσης κάνουμε άσπρα αγγούρια και κολοκύθια αν 3 ημέρες πριν φυτέψουμε το σπόρο, τον μουσκέψουμε σε σουσαμόλαδο
Αν θέλουμε να έχουμε άνυδρα αγγούρια, όταν ανοίξουμε το λάκκο όπου πρόκειται να τα φυτέψουμε τον γεμίζουμε ως τη μέση με άχυρα ή με χαμόκλαδα και κατόπιν βάζουμε χώμα από πάνω και φυτεύουμε τα αγγούρια χωρίς να τα ποτίζουμε.Τα αγγούρια γίνονται ευκοίλια με τον έξης τρόπο. Κοπανίζουμε ρίζες από αγριαγγουριά και τις μουσκεύουμε σέ πόσιμο νερό 2 ή 3 ημέρες. Κατόπιν με το νερό αυτό ποτίζουμε τα αγγούρια 5 ήμερες. Και τούτο επαναλαμβάνεται 5 φορές. Ακόμη πιο ευκοίλια γίνονται αν, αφού βλαστήσουν, σκάψουμε γύρω τις ρίζες των και βάλουμε επάνω στα κλωνάρια λίγη σκάρφη. Κατόπιν τα χώνουμε πάλι και τα αφήνουμε. Τα κολοκύθια γίνονται καθαρτικά αν μουσκέψουμε το σπόρο τους ένα μεσονύχτι μέσα σέ μαμουτιά (Η μαμουτιά είναι ρετσίνι από τη σκαμωνία).
Τα αγγούρια και τα κολοκύθια γίνονται μεγάλα αν φυτέψουμε το σπόρο τους ανάποδα.Οι αγκινάρεςΟι αγκινάρες γίνονται εύοσμες αν μουσκέψουμε τον σπόρο τους 3 ημέρες σε χυλό από τριαντάφυλλα ή κρίνα ή δάφνη και κατόπιν τον σπείρουμε.
Γίνονται γλυκές αν μουσκέψουμε τον σπόρο τους με γάλα και μέλι και αφού στεγνώσει τον σπείρουμε.
Οι αγκινάρες γίνονται όμοιες με δάφνη αν τρυπήσουμε τον καρπό της δάφνης και βάλουμε μέσα στον σπόρο της αγκινάρας και έτσι τον φυτέψουμε.
Οι αγκινάρες γίνονται δίχως αγκάθια αν πάρουμε ρίζα από μαρούλι και την καθαρίσουμε και την κόψουμε σε μικρά κομμάτια και σε κάθε κομμάτι μέσα τυλίξουμε τον σπόρο και έτσι τον φυτέψουμε.Οι βολβοίΟι βολβοί γίνονται μεγάλοι αν βάλουμε όπως και στα πράσα κάτω από τις ρίζες τους κρεμμύδια όταν τους φυτεύουμε.Το μαρούλι
Το μαρούλι γίνεται εύοσμο αν ανακατέψουμε με τον σπόρο του και σπόρο από κιτρίο και έτσι το σπείρουμε.Τα ρεπάνιαΤα ρεπάνια γίνονται γλυκά αν μουσκέψουμε το σπόρο τους σε οινομέλι ή σε χυλό από ξερά σταφύλια.Τα πράσαΤα πράσα γίνονται πολύ χοντρά να ανακατέψουμε όταν τα φυτεύουμε άμμο μαζί με το χώμα. Τα πράσα γίνονται μεγάλα αν βάλουμε, όταν τα μεταφυτεύουμε, από κάτω κεραμίδι ή πέτρα πλατιά χωρίς και να τα ποτίσουμε. Επίσης γίνονται μεγάλα αν, όταν τα μεταφυτεύουμε, τρυπήσουμε στη μέση το κεφάλι τού πράσου, όχι όμως με μαχαίρι, αλλά με σαΐτα (από αργαλειό) ή με καλάμι σουβλερό και βάλουμε μέσα σπόρο από πράσα.Ο σπόρος που βάλαμε έτσι ενώνεται με το πράσο και το κάνει να φουσκώσει. Άλλοι βάζουν σπόρο, όχι από πράσα αλλά από γογγύλια, ενώνεται δε και αυτός και μεγαλώνει τα πράσα. Γίνονται δε πάρα πολύ μεγάλα τα πράσα αν τυλίξουμε μέσα σέ πανί παλιό το σπόρο πιάνοντάς τον με τα 3 δάχτυλα. Κατόπιν τον αλείφουμε γύρω με κοπριά,, τον φυτεύουμε και τον ποτίζουμε αμέσως. Έτσι όλοι οι σπόροι ενώνονται και κάνουν ένα μεγάλο πράσο. Το ίδιο γίνεται και στο σέλινο.Τα σέλιναΤα σέλινα γίνονται μεγάλα αν πάρουμε το σπόρο τους με τα 3 δάχτυλα και τον τυλίξουμε μέσα σε πανί.Τα σκόρδαΑν θέλουμε τα σκόρδα να γίνουν γλυκύτερα τα φυτεύουμε τσακισμένα.
Τα σκόρδα γίνονται γλυκύτερα αν βάλουμε μαζί όταν τα φυτεύουμε κουκούτσια από ελιές.Διαβάστε ακόμη:Η καλλιέργεια αμπελιού τα αρχαία χρόνια

About admin

Check Also

Φυτέψτε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που …

Πως να φτιάξω σπορείο – πλήρης οδηγός για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ Γι’ αυτόν που προτίθεται να καλλιεργήσει λαχανικά είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.