Σάββατο , 18 Οκτωβρίου 2025
Breaking News

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

…όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου η διατροφική  αξία του μαϊντανού  είναι μάλλον υποτιμημένη και πολλοί από εμάς νομίζουν ότι...
Περισσότερα
Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Τον χειμώνα απολαμβάνουμε στην οικογένεια τις πευκοβελόνες ως ένα αρωματικό και ζεστό χειμωνιάτικο ρόφημα. Το απολαμβάνουμε και ταιριάζει υπέροχα, με...
Περισσότερα
Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

“Maʻi na loko” είναι μια χαβανέζικη φράση που σημαίνει  “αρρώστια εσωτερική ή αρρώστια από μέσα” και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη...
Περισσότερα
Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ρίγανη… μμμμμ.. μυρίζει καλοκαίρι, πέτρα και θύμηση, μια υπέροχη, εύγευστη προσφορά των βουνών μας! των ελληνικών βουνών μας! Greek Oregano...
Περισσότερα
σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Ο Πατέρας της Ιατρικής! Ο πιο διαδεδομένος του χαρακτηρισμός. Ο Ιπποκράτης απελευθέρωσε την ιατρική από τον μύθο και τη μαγεία,...
Περισσότερα
Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Τις περισσότερες φορές αποδίδουμε έναν πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη στους κουρασμένους μας μύες ή στις δύσκαμπτες αρθρώσεις μας....
Περισσότερα
Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

     #. Πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε κάτι εκπληκτικό που κρύβεται στο πιάτο με τα λαχανικά μας και σε όλα τα...
Περισσότερα
Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Ένα απλό ποδόλουτρο μπορεί να είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ! Η έρευνα και η λαϊκή...
Περισσότερα
Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Πως κάνουμε καλύτερους τους σπόρους

Όλοι οι καρποί του μποστανιού γίνονται γλυκοί αν τους μουσκέψουμε μέσα σε μέλι και γάλα και αφού ξεραθούν τους σπείρουμε.

Αν βρέξουμε το σπόρο των καρπών του μποστανιού με χυλό από αμάραντο, το μποστάνι προφυλάσσεται από κάθε βλάβη.

Στο μποστάνι δεν πρέπει να μπαίνει γυναίκα που είναι στην περίοδό της. Γιατί μαραίνει τους καρπούς και όσα φυτρώνουν γίνονται πικρά.Τα καρπούζιαΤα καρπούζια μυρίζουν σαν τριαντάφυλλα αν βάλουμε τον σπόρο τους με ξερά τριαντάφυλλα και κατόπιν τον ανακατέψουμε και τον φυτέψουμε.Τα κολοκύθια και τα αγγούριαΤα κολοκύθια και τα αγγούρια γίνονται άσπρα με τον εξής τρόπο. Όταν βγαίνει η πρώτη κληματσίδα της κολοκυθιάς ή τής αγγουριάς τη χώνουμε στη γη, όπως τη βέργα του κλήματος, για να βγει από το άλλο μέρος μόνο ή άκρη της. Όταν μεγαλώσει, πάλι την ξαναχώνουμε με τον ίδιο τρόπο 3 φορές και κόβουμε τα βλαστάρια που βγήκαν στο μεταξύ αφήνοντας μόνο το τελευταίο. Έτσι θα έχουμε κολοκύθια και αγγούρια χωρίς σπόρο.Επίσης κάνουμε άσπρα αγγούρια και κολοκύθια αν 3 ημέρες πριν φυτέψουμε το σπόρο, τον μουσκέψουμε σε σουσαμόλαδο
Αν θέλουμε να έχουμε άνυδρα αγγούρια, όταν ανοίξουμε το λάκκο όπου πρόκειται να τα φυτέψουμε τον γεμίζουμε ως τη μέση με άχυρα ή με χαμόκλαδα και κατόπιν βάζουμε χώμα από πάνω και φυτεύουμε τα αγγούρια χωρίς να τα ποτίζουμε.Τα αγγούρια γίνονται ευκοίλια με τον έξης τρόπο. Κοπανίζουμε ρίζες από αγριαγγουριά και τις μουσκεύουμε σέ πόσιμο νερό 2 ή 3 ημέρες. Κατόπιν με το νερό αυτό ποτίζουμε τα αγγούρια 5 ήμερες. Και τούτο επαναλαμβάνεται 5 φορές. Ακόμη πιο ευκοίλια γίνονται αν, αφού βλαστήσουν, σκάψουμε γύρω τις ρίζες των και βάλουμε επάνω στα κλωνάρια λίγη σκάρφη. Κατόπιν τα χώνουμε πάλι και τα αφήνουμε. Τα κολοκύθια γίνονται καθαρτικά αν μουσκέψουμε το σπόρο τους ένα μεσονύχτι μέσα σέ μαμουτιά (Η μαμουτιά είναι ρετσίνι από τη σκαμωνία).
Τα αγγούρια και τα κολοκύθια γίνονται μεγάλα αν φυτέψουμε το σπόρο τους ανάποδα.Οι αγκινάρεςΟι αγκινάρες γίνονται εύοσμες αν μουσκέψουμε τον σπόρο τους 3 ημέρες σε χυλό από τριαντάφυλλα ή κρίνα ή δάφνη και κατόπιν τον σπείρουμε.
Γίνονται γλυκές αν μουσκέψουμε τον σπόρο τους με γάλα και μέλι και αφού στεγνώσει τον σπείρουμε.
Οι αγκινάρες γίνονται όμοιες με δάφνη αν τρυπήσουμε τον καρπό της δάφνης και βάλουμε μέσα στον σπόρο της αγκινάρας και έτσι τον φυτέψουμε.
Οι αγκινάρες γίνονται δίχως αγκάθια αν πάρουμε ρίζα από μαρούλι και την καθαρίσουμε και την κόψουμε σε μικρά κομμάτια και σε κάθε κομμάτι μέσα τυλίξουμε τον σπόρο και έτσι τον φυτέψουμε.Οι βολβοίΟι βολβοί γίνονται μεγάλοι αν βάλουμε όπως και στα πράσα κάτω από τις ρίζες τους κρεμμύδια όταν τους φυτεύουμε.Το μαρούλι
Το μαρούλι γίνεται εύοσμο αν ανακατέψουμε με τον σπόρο του και σπόρο από κιτρίο και έτσι το σπείρουμε.Τα ρεπάνιαΤα ρεπάνια γίνονται γλυκά αν μουσκέψουμε το σπόρο τους σε οινομέλι ή σε χυλό από ξερά σταφύλια.Τα πράσαΤα πράσα γίνονται πολύ χοντρά να ανακατέψουμε όταν τα φυτεύουμε άμμο μαζί με το χώμα. Τα πράσα γίνονται μεγάλα αν βάλουμε, όταν τα μεταφυτεύουμε, από κάτω κεραμίδι ή πέτρα πλατιά χωρίς και να τα ποτίσουμε. Επίσης γίνονται μεγάλα αν, όταν τα μεταφυτεύουμε, τρυπήσουμε στη μέση το κεφάλι τού πράσου, όχι όμως με μαχαίρι, αλλά με σαΐτα (από αργαλειό) ή με καλάμι σουβλερό και βάλουμε μέσα σπόρο από πράσα.Ο σπόρος που βάλαμε έτσι ενώνεται με το πράσο και το κάνει να φουσκώσει. Άλλοι βάζουν σπόρο, όχι από πράσα αλλά από γογγύλια, ενώνεται δε και αυτός και μεγαλώνει τα πράσα. Γίνονται δε πάρα πολύ μεγάλα τα πράσα αν τυλίξουμε μέσα σέ πανί παλιό το σπόρο πιάνοντάς τον με τα 3 δάχτυλα. Κατόπιν τον αλείφουμε γύρω με κοπριά,, τον φυτεύουμε και τον ποτίζουμε αμέσως. Έτσι όλοι οι σπόροι ενώνονται και κάνουν ένα μεγάλο πράσο. Το ίδιο γίνεται και στο σέλινο.Τα σέλιναΤα σέλινα γίνονται μεγάλα αν πάρουμε το σπόρο τους με τα 3 δάχτυλα και τον τυλίξουμε μέσα σε πανί.Τα σκόρδαΑν θέλουμε τα σκόρδα να γίνουν γλυκύτερα τα φυτεύουμε τσακισμένα.
Τα σκόρδα γίνονται γλυκύτερα αν βάλουμε μαζί όταν τα φυτεύουμε κουκούτσια από ελιές.Διαβάστε ακόμη:Η καλλιέργεια αμπελιού τα αρχαία χρόνια

About admin

Check Also

Φυτέψτε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που …

Πως να φτιάξω σπορείο – πλήρης οδηγός για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ Γι’ αυτόν που προτίθεται να καλλιεργήσει λαχανικά είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.