Σάββατο , 15 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

και τι μας συμβουλεύουν τα βότανα ντίνα; – θα είχες κάτι ακόμα να μας πεις για την κανέλα;

…ναι βέβαια – και είναι μια γυναικεία, αποκλειστικά, υπόθεση:  “η κανέλα μειώνει και την ένταση της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας”  …αυτό το...
Περισσότερα
και τι μας συμβουλεύουν τα βότανα ντίνα; – θα είχες κάτι ακόμα να μας πεις για την κανέλα;

Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Αναλυτικός Οδηγός Γνωρίζατε ότι το σκόρδο μέλι λεμόνι αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδυασμούς της φύσης; Έρευνες έχουν δείξει...
Περισσότερα
Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

…κάθε αναπαράσταση μιας κίνησης αφυπνίζει σε κάποιο βαθμό, την πραγματική κίνηση… Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο...
Περισσότερα
Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Το φυτό/βότανο της αναγέννησης και της ανάστασης, το σύμβολο της αντοχής και της αναγέννησης της φύσης. Στις πιο σκληρές ερήμους,...
Περισσότερα
ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Πως κάνουμε καλύτερους τους σπόρους

Όλοι οι καρποί του μποστανιού γίνονται γλυκοί αν τους μουσκέψουμε μέσα σε μέλι και γάλα και αφού ξεραθούν τους σπείρουμε.

Αν βρέξουμε το σπόρο των καρπών του μποστανιού με χυλό από αμάραντο, το μποστάνι προφυλάσσεται από κάθε βλάβη.

Στο μποστάνι δεν πρέπει να μπαίνει γυναίκα που είναι στην περίοδό της. Γιατί μαραίνει τους καρπούς και όσα φυτρώνουν γίνονται πικρά.Τα καρπούζιαΤα καρπούζια μυρίζουν σαν τριαντάφυλλα αν βάλουμε τον σπόρο τους με ξερά τριαντάφυλλα και κατόπιν τον ανακατέψουμε και τον φυτέψουμε.Τα κολοκύθια και τα αγγούριαΤα κολοκύθια και τα αγγούρια γίνονται άσπρα με τον εξής τρόπο. Όταν βγαίνει η πρώτη κληματσίδα της κολοκυθιάς ή τής αγγουριάς τη χώνουμε στη γη, όπως τη βέργα του κλήματος, για να βγει από το άλλο μέρος μόνο ή άκρη της. Όταν μεγαλώσει, πάλι την ξαναχώνουμε με τον ίδιο τρόπο 3 φορές και κόβουμε τα βλαστάρια που βγήκαν στο μεταξύ αφήνοντας μόνο το τελευταίο. Έτσι θα έχουμε κολοκύθια και αγγούρια χωρίς σπόρο.Επίσης κάνουμε άσπρα αγγούρια και κολοκύθια αν 3 ημέρες πριν φυτέψουμε το σπόρο, τον μουσκέψουμε σε σουσαμόλαδο
Αν θέλουμε να έχουμε άνυδρα αγγούρια, όταν ανοίξουμε το λάκκο όπου πρόκειται να τα φυτέψουμε τον γεμίζουμε ως τη μέση με άχυρα ή με χαμόκλαδα και κατόπιν βάζουμε χώμα από πάνω και φυτεύουμε τα αγγούρια χωρίς να τα ποτίζουμε.Τα αγγούρια γίνονται ευκοίλια με τον έξης τρόπο. Κοπανίζουμε ρίζες από αγριαγγουριά και τις μουσκεύουμε σέ πόσιμο νερό 2 ή 3 ημέρες. Κατόπιν με το νερό αυτό ποτίζουμε τα αγγούρια 5 ήμερες. Και τούτο επαναλαμβάνεται 5 φορές. Ακόμη πιο ευκοίλια γίνονται αν, αφού βλαστήσουν, σκάψουμε γύρω τις ρίζες των και βάλουμε επάνω στα κλωνάρια λίγη σκάρφη. Κατόπιν τα χώνουμε πάλι και τα αφήνουμε. Τα κολοκύθια γίνονται καθαρτικά αν μουσκέψουμε το σπόρο τους ένα μεσονύχτι μέσα σέ μαμουτιά (Η μαμουτιά είναι ρετσίνι από τη σκαμωνία).
Τα αγγούρια και τα κολοκύθια γίνονται μεγάλα αν φυτέψουμε το σπόρο τους ανάποδα.Οι αγκινάρεςΟι αγκινάρες γίνονται εύοσμες αν μουσκέψουμε τον σπόρο τους 3 ημέρες σε χυλό από τριαντάφυλλα ή κρίνα ή δάφνη και κατόπιν τον σπείρουμε.
Γίνονται γλυκές αν μουσκέψουμε τον σπόρο τους με γάλα και μέλι και αφού στεγνώσει τον σπείρουμε.
Οι αγκινάρες γίνονται όμοιες με δάφνη αν τρυπήσουμε τον καρπό της δάφνης και βάλουμε μέσα στον σπόρο της αγκινάρας και έτσι τον φυτέψουμε.
Οι αγκινάρες γίνονται δίχως αγκάθια αν πάρουμε ρίζα από μαρούλι και την καθαρίσουμε και την κόψουμε σε μικρά κομμάτια και σε κάθε κομμάτι μέσα τυλίξουμε τον σπόρο και έτσι τον φυτέψουμε.Οι βολβοίΟι βολβοί γίνονται μεγάλοι αν βάλουμε όπως και στα πράσα κάτω από τις ρίζες τους κρεμμύδια όταν τους φυτεύουμε.Το μαρούλι
Το μαρούλι γίνεται εύοσμο αν ανακατέψουμε με τον σπόρο του και σπόρο από κιτρίο και έτσι το σπείρουμε.Τα ρεπάνιαΤα ρεπάνια γίνονται γλυκά αν μουσκέψουμε το σπόρο τους σε οινομέλι ή σε χυλό από ξερά σταφύλια.Τα πράσαΤα πράσα γίνονται πολύ χοντρά να ανακατέψουμε όταν τα φυτεύουμε άμμο μαζί με το χώμα. Τα πράσα γίνονται μεγάλα αν βάλουμε, όταν τα μεταφυτεύουμε, από κάτω κεραμίδι ή πέτρα πλατιά χωρίς και να τα ποτίσουμε. Επίσης γίνονται μεγάλα αν, όταν τα μεταφυτεύουμε, τρυπήσουμε στη μέση το κεφάλι τού πράσου, όχι όμως με μαχαίρι, αλλά με σαΐτα (από αργαλειό) ή με καλάμι σουβλερό και βάλουμε μέσα σπόρο από πράσα.Ο σπόρος που βάλαμε έτσι ενώνεται με το πράσο και το κάνει να φουσκώσει. Άλλοι βάζουν σπόρο, όχι από πράσα αλλά από γογγύλια, ενώνεται δε και αυτός και μεγαλώνει τα πράσα. Γίνονται δε πάρα πολύ μεγάλα τα πράσα αν τυλίξουμε μέσα σέ πανί παλιό το σπόρο πιάνοντάς τον με τα 3 δάχτυλα. Κατόπιν τον αλείφουμε γύρω με κοπριά,, τον φυτεύουμε και τον ποτίζουμε αμέσως. Έτσι όλοι οι σπόροι ενώνονται και κάνουν ένα μεγάλο πράσο. Το ίδιο γίνεται και στο σέλινο.Τα σέλιναΤα σέλινα γίνονται μεγάλα αν πάρουμε το σπόρο τους με τα 3 δάχτυλα και τον τυλίξουμε μέσα σε πανί.Τα σκόρδαΑν θέλουμε τα σκόρδα να γίνουν γλυκύτερα τα φυτεύουμε τσακισμένα.
Τα σκόρδα γίνονται γλυκύτερα αν βάλουμε μαζί όταν τα φυτεύουμε κουκούτσια από ελιές.Διαβάστε ακόμη:Η καλλιέργεια αμπελιού τα αρχαία χρόνια

About admin

Check Also

Φυτέψτε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που …

Πως να φτιάξω σπορείο – πλήρης οδηγός για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ Γι’ αυτόν που προτίθεται να καλλιεργήσει λαχανικά είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.