Παρασκευή , 24 Μαρτίου 2023
Breaking News

Ένα αέρινο επιδόρπιο – μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες

Απλά, νόστιμα και υγιεινά: μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες Η μους σοκολάτας είναι ένα από εκείνα τα επιδόρπια που...
Περισσότερα
Ένα αέρινο επιδόρπιο – μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το πότισμα με σταγόνες

Είναι καιρός να αναβαθμίσουμε τον τρόπο που ποτίζουμε τα φυτά μας και να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα ποτίσματος με σταγόνες.Το πότισμα...
Περισσότερα
Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το πότισμα με σταγόνες

Η βιθάνια προάγει την ορμονική ισορροπία και βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία στους ηλικιωμένους άνδρες

Βιθάνια/Withania somnifera L, γνωστή και ως ashwagandha/χειμερινό κεράσι. Πρόλογος Τι κάνει λοιπόν η ashwagandha; Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να...
Περισσότερα
Η βιθάνια προάγει την ορμονική ισορροπία και βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία στους ηλικιωμένους άνδρες

Η τσουκνίδα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο της αρθρίτιδας.

Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται ως φάρμακο εδώ και χιλιάδες χρόνια, κυρίως λόγω της επίδρασής της στην ανακούφιση των αλλεργιών και των...
Περισσότερα
Η τσουκνίδα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο της αρθρίτιδας.

Rumex crispus/λάπατο, ένα παραγνωρισμένο πολύτιμο βότανο, ένα νόστιμο βρώσιμο λαχανικό.

Διωνυμικό όνομα: Rumex crispus, ανήκει στην οικογένεια: Polygonaceae και είναι το λάπατο ή αγριολάπατο Πολυετές ποώδες φυτό που κατάγεται από...
Περισσότερα
Rumex crispus/λάπατο, ένα παραγνωρισμένο πολύτιμο βότανο, ένα νόστιμο βρώσιμο λαχανικό.

Πιλέα, ένα μοντέρνο φυτό εσωτερικού χώρου

Η πιλέα είναι ένα από τα δημοφιλή και νεανικά που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν… ινσταγκραμικό.Το πιο...
Περισσότερα
Πιλέα, ένα μοντέρνο φυτό εσωτερικού χώρου

Πως ετοιμάζω ρόφημα από βότανα με βάση το αρπαγόφυτο

Αρπαγόφυτο: Το βότανο με την πανίσχυρη αναλγητική  και αντιφλεγμονώδη δράση Το Αρπαγόφυτο είναι ένα από τα πολυτιμότερα φαρμακευτικά βότανα στον...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω  ρόφημα από βότανα με βάση το αρπαγόφυτο

Μουσμουλιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

H μουσμουλιά είναι ένα αγαπημένο αειθαλές που δίνει πρώτo καρπούς σε μία εποχή που οι επιλογές σε φρέσκα φρούτα είναι...
Περισσότερα
Μουσμουλιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

“συνεχείς εργασίες και καθόλου ανεξάρτητο παιχνίδι” είναι η αιτία της φθίνουσας ψυχικής υγείας των παιδιών

Μια νέα μελέτη επισημαίνει ότι η αύξηση των διαταραχών της ψυχικής υγείας στα παιδιά και στους εφήβους αποδίδεται στη μείωση,...
Περισσότερα
“συνεχείς εργασίες και καθόλου ανεξάρτητο παιχνίδι” είναι η αιτία της φθίνουσας ψυχικής υγείας των παιδιών

Το ραδίκι, το αγαπημένο και το πάγκρεας

Το ραδίκι μας, το αγριοράδικο ή όπως έχουμε μάθει να το λέμε τα τελευταία χρόνια, το περίφημο ταραξάκο!!! Αυτό το...
Περισσότερα
Το ραδίκι, το αγαπημένο και το πάγκρεας

Πως γίνεται καθαρό το λάδι

Για να γίνει καθαρό το λάδι. Του Ταραντίνου
Καβουρδίζουμε αλάτι στη φωτιά και καθώς είναι ακόμη ζεστό, το βάνουμε στο λάδι.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η κουκουνάρα αν την κάψουμε και τη βάλουμε ζεστή στο λάδι και η ρίζα από κιτριά αν τη βάλουμε στο λάδι και η καβουρδισμένη μούργα.Πως γιατρεύουμε το ταγγό λάδι
Βράζουμε άσπρο κερί με καλό λάδι και καθώς είναι υγρό το βάζουμε στο ταγγό λάδι. Καβουρδίζουμε δε και αλάτι και το βάνουμε ζεστό στο λάδι.Πρέπει να ξέρουμε ότι το λάδι διατηρείται καλλίτερα στα κατώγια και ότι κάθε λάδι το καθαρίζει ή φωτιά και ο ήλιος ή το βρασμένο νερό, που το βάνουμε σε χάλκινο αγγείο ή σε άλλο αγγείο που να μη σπάζει. Επίσης γιατρεύεται το ταγγό λάδι αν του βάλουμε μέσα γλυκάνισο. Αν προλάβουμε μάλιστα να του βάλουμε γλυκάνισο δεν θα ταγγίσει.Πως γιατρεύεται το λάδι που βρωμάει
Παίρνουμε ελιές χλωρές, βγάζουμε τα κουκούτσια και τις κοπανίζουμε και τις βάζουμε μέσα στο αγγείο σε εποχή όμως που να είναι ακόμη ζεστός ο ήλιος. Αν δεν έχουμε ελιές, κόβουμε τρυφερούς κλάδους από ελιά και κάνουμε το ίδιο.Μερικοί βάζουν και από τα δύο, ανακατεύουν δε και αλάτι κοπανισμένο και τα τυλίγουν όλα μαζί σε ένα πανί. Ύστερα από 3 ημέρες παίρνουν το πανί και ανακατεύουν το λάδι. Και όταν κατασταλάζει το μεταφέρουν σε άλλο αγγείο.Άλλοι βάζουν στο λάδι πλίθες παλιές πυρωμένες. Άλλοι κόβουν κριθαρόψωμο ξερό, το τυλίγουν σε αγανό πανί και το βάνουν στο λάδι. Αυτό επαναλαμβάνεται 2 ή 3 φορές και στο τέλος βάνουν και χοντρό αλάτι και μεταφέρουν το λάδι σε καθαρό αγγείο.
Και άλλοι αλείφουν νυχάκι με λάδι και κατόπιν το βάνουν στο λάδι και το αφήνουν ένα ημερονύχτιο.Για να κατασταλάζει το θολό λάδι
Χύνουμε το λάδι σε αγγείο πλατύστομο και το βάνουμε να ζεσταθεί στον ήλιο και όταν βράση ρίχνουμε μέσα αλάτι λεπτό καβουρδισμένο. Αφού κατασταλάξει το μεταφέρουμε σε άλλο αγγείο.Το ακάθαρτο λάδι γίνεται διαφανές με τον έξης τρόπο. Κοπανίζουμε φλούδα και ακρόκλωνα από ελιά και αλάτι, το τυλίγουμε σε ένα πανί και τα κρεμούμε μέσα το λάδι.Αν μέσα στο λάδι πέσει ποντίκι ή άλλο ζώο και του χαλάσει τη μυρωδιά-Του Δημοκρίτου

  • Κρεμούμε μέσα στο λάδι ένα δεματάκι κόλιαντρο, τόσο που να το πιάνει η χούφτα. Αν εξακολουθεί η βρώμα αλλάζουμε το κόλιαντρο. Μερικοί ξεραίνουν στον ήλιο το κόλιαντρο, το κοπανίζουν και το βάνουν στο λάδι. Και άλλοι ξεραίνουν μοσχοσίταρο στον ήλιο και το βάνουν στα αγγεία.
  • Προτιμότερο είναι να σβήσουμε στο λάδι αναμμένα κάρβουνα από ξύλο ελιάς.
  • Άλλοι βάζουν ξερά σταφύλια, αφού τους βγάλουν τους σπόρους και τα κοπανίσουν. Ύστερα από 10 μέρες τα βγάνουν, τα στύβουν, ανακατεύουν το λάδι και το μεταφέρουν σε άλλα αγγεία. Και άλλοι επίσης βάζουν στο λάδι ξερά σταφύλια αφού βγάλουν τους σπόρους και τα αλέσουν στη μυλόπετρα.
  • About admin

    Check Also

    Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

    Oι χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει …

    Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

    Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.