Παρασκευή , 4 Ιουλίου 2025
Breaking News

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε βόλτες μας στους αγρούς, σε...
Περισσότερα
Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Για όσους ψάχνουν ένα εντυπωσιακό φυτό που ξεχωρίζει για το σαλόνι ή τον επαγγελματικό χώρο, η μπουκαρνέα σίγουρα αποτελεί μία...
Περισσότερα
Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

…σε χαιρετίζω αγαπημένο μου λουλούδι* του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, που ήρθες εδώ στον κόσμο μας γεμάτο αγάπη για να σταματήσεις το...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

Για τα πόδια μας – ποδόλουτρο με έγχυμα δεντρολίβανου

Ποδόλουτρο – Τα πόδια μας είναι ένα από τα πιο παραμελημένα μέρη του σώματος μας, παρόλο που είναι αυτά τα οποία...
Περισσότερα
Για τα πόδια μας – ποδόλουτρο με έγχυμα δεντρολίβανου

Ισχυρά βότανα για την φαρυγγίτιδα και πως τα χρησιμοποιώ

Η φαρυγγίτιδα είναι φλεγμονή του φάρυγγα και συχνά συνοδεύεται από πόνο στο λαιμό, δυσκολία στην κατάποση και βραχνάδα. Την φαρυγγίτιδα...
Περισσότερα
Ισχυρά βότανα για την φαρυγγίτιδα και πως τα χρησιμοποιώ

όταν με ρώτησαν αν μπορούμε να συνδεθούμε με την ευφυία της καρδιά μας, αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

Εκτίμηση και φροντίδα- συναισθήματα δυνατά, μεταμορφωτικά! Αναζωογονούν το σώμα μας φυσικά και μας βοηθούν να αποκτήσουμε βαθύτερη επίγνωση και νοημοσύνη....
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν αν μπορούμε να συνδεθούμε με την ευφυία της καρδιά μας, αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος

Ο ευφυής άνθρωπος δεν είναι αυτός που ενστερνίζεται/πιστεύει τις τάδε απόψεις, αλλά αυτός που έχει βάσιμους λόγους για αυτό που...
Περισσότερα
Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος

Αντιμετώπιση για την πεταλούδα του γερανιού

Τι είναι αυτό που καταστρέφει τα γεράνια; Κάποιο σκουλήκι, ένα έντομο, κάποια κάμπια ή μία πεταλούδα;Το παραδοσιακά αποτελεί ένα από...
Περισσότερα
Αντιμετώπιση για την πεταλούδα του γερανιού

Πώς αντιμετωπίζουμε τα σκουλήκια στη γλάστρα

Αν παρατηρούμε τα φυτά και τα λουλούδια που έχουμε σε γλάστρες να υποφέρουν και να ξεραίνονται, χωρίς να βρίσκουμε τον...
Περισσότερα
Πώς αντιμετωπίζουμε τα σκουλήκια στη γλάστρα

Φόρμιο: Ένα εξωτικό φυτό με εντυπωσιακά φύλλα

Το φόρμιο είναι ένας τροπικός καλλωπιστικός θάμνος με εντυπωσιακά φύλλα που μπορεί να διακοσμήσει κήπους, βεράντες και αυλές. Με καταγωγή...
Περισσότερα
Φόρμιο: Ένα εξωτικό φυτό με εντυπωσιακά φύλλα

Πως γίνεται καθαρό το λάδι

Για να γίνει καθαρό το λάδι. Του Ταραντίνου
Καβουρδίζουμε αλάτι στη φωτιά και καθώς είναι ακόμη ζεστό, το βάνουμε στο λάδι.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η κουκουνάρα αν την κάψουμε και τη βάλουμε ζεστή στο λάδι και η ρίζα από κιτριά αν τη βάλουμε στο λάδι και η καβουρδισμένη μούργα.Πως γιατρεύουμε το ταγγό λάδι
Βράζουμε άσπρο κερί με καλό λάδι και καθώς είναι υγρό το βάζουμε στο ταγγό λάδι. Καβουρδίζουμε δε και αλάτι και το βάνουμε ζεστό στο λάδι.Πρέπει να ξέρουμε ότι το λάδι διατηρείται καλλίτερα στα κατώγια και ότι κάθε λάδι το καθαρίζει ή φωτιά και ο ήλιος ή το βρασμένο νερό, που το βάνουμε σε χάλκινο αγγείο ή σε άλλο αγγείο που να μη σπάζει. Επίσης γιατρεύεται το ταγγό λάδι αν του βάλουμε μέσα γλυκάνισο. Αν προλάβουμε μάλιστα να του βάλουμε γλυκάνισο δεν θα ταγγίσει.Πως γιατρεύεται το λάδι που βρωμάει
Παίρνουμε ελιές χλωρές, βγάζουμε τα κουκούτσια και τις κοπανίζουμε και τις βάζουμε μέσα στο αγγείο σε εποχή όμως που να είναι ακόμη ζεστός ο ήλιος. Αν δεν έχουμε ελιές, κόβουμε τρυφερούς κλάδους από ελιά και κάνουμε το ίδιο.Μερικοί βάζουν και από τα δύο, ανακατεύουν δε και αλάτι κοπανισμένο και τα τυλίγουν όλα μαζί σε ένα πανί. Ύστερα από 3 ημέρες παίρνουν το πανί και ανακατεύουν το λάδι. Και όταν κατασταλάζει το μεταφέρουν σε άλλο αγγείο.Άλλοι βάζουν στο λάδι πλίθες παλιές πυρωμένες. Άλλοι κόβουν κριθαρόψωμο ξερό, το τυλίγουν σε αγανό πανί και το βάνουν στο λάδι. Αυτό επαναλαμβάνεται 2 ή 3 φορές και στο τέλος βάνουν και χοντρό αλάτι και μεταφέρουν το λάδι σε καθαρό αγγείο.
Και άλλοι αλείφουν νυχάκι με λάδι και κατόπιν το βάνουν στο λάδι και το αφήνουν ένα ημερονύχτιο.Για να κατασταλάζει το θολό λάδι
Χύνουμε το λάδι σε αγγείο πλατύστομο και το βάνουμε να ζεσταθεί στον ήλιο και όταν βράση ρίχνουμε μέσα αλάτι λεπτό καβουρδισμένο. Αφού κατασταλάξει το μεταφέρουμε σε άλλο αγγείο.Το ακάθαρτο λάδι γίνεται διαφανές με τον έξης τρόπο. Κοπανίζουμε φλούδα και ακρόκλωνα από ελιά και αλάτι, το τυλίγουμε σε ένα πανί και τα κρεμούμε μέσα το λάδι.Αν μέσα στο λάδι πέσει ποντίκι ή άλλο ζώο και του χαλάσει τη μυρωδιά-Του Δημοκρίτου

  • Κρεμούμε μέσα στο λάδι ένα δεματάκι κόλιαντρο, τόσο που να το πιάνει η χούφτα. Αν εξακολουθεί η βρώμα αλλάζουμε το κόλιαντρο. Μερικοί ξεραίνουν στον ήλιο το κόλιαντρο, το κοπανίζουν και το βάνουν στο λάδι. Και άλλοι ξεραίνουν μοσχοσίταρο στον ήλιο και το βάνουν στα αγγεία.
  • Προτιμότερο είναι να σβήσουμε στο λάδι αναμμένα κάρβουνα από ξύλο ελιάς.
  • Άλλοι βάζουν ξερά σταφύλια, αφού τους βγάλουν τους σπόρους και τα κοπανίσουν. Ύστερα από 10 μέρες τα βγάνουν, τα στύβουν, ανακατεύουν το λάδι και το μεταφέρουν σε άλλα αγγεία. Και άλλοι επίσης βάζουν στο λάδι ξερά σταφύλια αφού βγάλουν τους σπόρους και τα αλέσουν στη μυλόπετρα.
  • About admin

    Check Also

    Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

    Oι χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει …

    Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

    Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.