Κυριακή , 9 Φεβρουαρίου 2025
Breaking News

Amaranthus caudatus, μία πρώτη γνωριμία

Ένα πολύτιμο βότανο, ένα νοστιμότατο λαχανικό με σπόρους θησαυρό – Amaranthus caudatus             διατροφή και...
Περισσότερα
Amaranthus caudatus, μία πρώτη γνωριμία

Μαγειρικές διαδρομές που με βοηθάνε και μειώνουν την προσπάθειά μου στο μαγείρεμα.

Μαγειρικές διαδρομές που με βοηθάνε και μειώνουν την προσπάθειά μου στο μαγείρεμα – διαχωρισμός των φύλλων του λάχανου για να...
Περισσότερα
Μαγειρικές διαδρομές που με βοηθάνε και μειώνουν την προσπάθειά μου στο μαγείρεμα.

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #5

Βότανα στο τραπέζι μας και στην καρδιά μας! Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα...
Περισσότερα
Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #5

Μελέτη εξηγεί πώς το θυμίαμα κάνει πολύ περισσότερα από το να “καθαρίζει τα κακά πνεύματα”

Το θυμίαμα είναι μια τελετουργική πρακτική που είχε σημαντική πολιτιστική και πνευματική σημασία για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς. Το θυμίαμα περιλάμβανε...
Περισσότερα
Μελέτη εξηγεί πώς το θυμίαμα κάνει πολύ περισσότερα από το να “καθαρίζει τα κακά πνεύματα”

όταν με ρώτησαν τι συμβαίνει με την πραγματικότητά μας θυμήθηκα τον dr. Joe Dispenza που μας λέει…

dr. Joe Dispenza: Κανείς δεν αλλάζει μέχρι να αλλάξει την ενέργειά του και όταν αλλάξεις την ενέργειά σου αλλάζεις την...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν τι συμβαίνει με την πραγματικότητά μας θυμήθηκα τον dr. Joe Dispenza που μας λέει…

Ο Bruce Lipton μας εξηγεί τι είναι η επιγενετική

“όταν κοιτάμε τον καθρέφτη και βλέπουμε τον εαυτό μας δεν βλέπουμε μια μεμονωμένη οντότητα, αλλά μια κοινότητα 50 τρισεκατομμυρίων κυττάρων”...
Περισσότερα
Ο Bruce Lipton μας εξηγεί τι είναι η επιγενετική

Οι καλύτεροι τρόποι χρήσης βοτάνων και μπαχαρικών για τις ρευματικές παθήσεις

Η οστική αδυναμία επηρεάζει τη δύναμη και την ευελιξία της υγείας των οστών μας. Τα βότανα και τα μπαχαρικά παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη και αντιαρθριτικά...
Περισσότερα
Οι καλύτεροι τρόποι χρήσης βοτάνων και μπαχαρικών για τις ρευματικές παθήσεις

όταν με ρώτησαν είπα πως ο Thomas More έχει πει…

Όσο για το δενδρολίβανό μου, το αφήνω να τρέχει σε όλους τους τοίχους του κήπου μου, γύρω-γύρω,  όχι μόνο επειδή το αγαπούν οι...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα πως ο Thomas More έχει πει…

όταν με ρώτησαν είπα πως ο Stefano Elio D’ Anna έχει πει…

για τον νόμο του Ανταγωνιστή: Ο Ανταγωνιστής, ο εχθρός, είναι ένας ειδικός προωθητής. Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός υπευθυνότητάς...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα πως ο Stefano Elio D’ Anna έχει πει…

Ποιος είναι ο στόχος κάθε θεραπείας σύμφωνα με ολιστικούς γιατρούς

Ο στόχος κάθε θεραπείας είναι η διατήρηση της καλύτερης δυνατής φροντίδας για την πάθηση και τις συννοσηρότητές της.  Κατά την ενσωμάτωση...
Περισσότερα
Ποιος είναι ο στόχος κάθε θεραπείας σύμφωνα με ολιστικούς γιατρούς

Πως γίνεται καθαρό το λάδι

Για να γίνει καθαρό το λάδι. Του Ταραντίνου
Καβουρδίζουμε αλάτι στη φωτιά και καθώς είναι ακόμη ζεστό, το βάνουμε στο λάδι.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η κουκουνάρα αν την κάψουμε και τη βάλουμε ζεστή στο λάδι και η ρίζα από κιτριά αν τη βάλουμε στο λάδι και η καβουρδισμένη μούργα.Πως γιατρεύουμε το ταγγό λάδι
Βράζουμε άσπρο κερί με καλό λάδι και καθώς είναι υγρό το βάζουμε στο ταγγό λάδι. Καβουρδίζουμε δε και αλάτι και το βάνουμε ζεστό στο λάδι.Πρέπει να ξέρουμε ότι το λάδι διατηρείται καλλίτερα στα κατώγια και ότι κάθε λάδι το καθαρίζει ή φωτιά και ο ήλιος ή το βρασμένο νερό, που το βάνουμε σε χάλκινο αγγείο ή σε άλλο αγγείο που να μη σπάζει. Επίσης γιατρεύεται το ταγγό λάδι αν του βάλουμε μέσα γλυκάνισο. Αν προλάβουμε μάλιστα να του βάλουμε γλυκάνισο δεν θα ταγγίσει.Πως γιατρεύεται το λάδι που βρωμάει
Παίρνουμε ελιές χλωρές, βγάζουμε τα κουκούτσια και τις κοπανίζουμε και τις βάζουμε μέσα στο αγγείο σε εποχή όμως που να είναι ακόμη ζεστός ο ήλιος. Αν δεν έχουμε ελιές, κόβουμε τρυφερούς κλάδους από ελιά και κάνουμε το ίδιο.Μερικοί βάζουν και από τα δύο, ανακατεύουν δε και αλάτι κοπανισμένο και τα τυλίγουν όλα μαζί σε ένα πανί. Ύστερα από 3 ημέρες παίρνουν το πανί και ανακατεύουν το λάδι. Και όταν κατασταλάζει το μεταφέρουν σε άλλο αγγείο.Άλλοι βάζουν στο λάδι πλίθες παλιές πυρωμένες. Άλλοι κόβουν κριθαρόψωμο ξερό, το τυλίγουν σε αγανό πανί και το βάνουν στο λάδι. Αυτό επαναλαμβάνεται 2 ή 3 φορές και στο τέλος βάνουν και χοντρό αλάτι και μεταφέρουν το λάδι σε καθαρό αγγείο.
Και άλλοι αλείφουν νυχάκι με λάδι και κατόπιν το βάνουν στο λάδι και το αφήνουν ένα ημερονύχτιο.Για να κατασταλάζει το θολό λάδι
Χύνουμε το λάδι σε αγγείο πλατύστομο και το βάνουμε να ζεσταθεί στον ήλιο και όταν βράση ρίχνουμε μέσα αλάτι λεπτό καβουρδισμένο. Αφού κατασταλάξει το μεταφέρουμε σε άλλο αγγείο.Το ακάθαρτο λάδι γίνεται διαφανές με τον έξης τρόπο. Κοπανίζουμε φλούδα και ακρόκλωνα από ελιά και αλάτι, το τυλίγουμε σε ένα πανί και τα κρεμούμε μέσα το λάδι.Αν μέσα στο λάδι πέσει ποντίκι ή άλλο ζώο και του χαλάσει τη μυρωδιά-Του Δημοκρίτου

  • Κρεμούμε μέσα στο λάδι ένα δεματάκι κόλιαντρο, τόσο που να το πιάνει η χούφτα. Αν εξακολουθεί η βρώμα αλλάζουμε το κόλιαντρο. Μερικοί ξεραίνουν στον ήλιο το κόλιαντρο, το κοπανίζουν και το βάνουν στο λάδι. Και άλλοι ξεραίνουν μοσχοσίταρο στον ήλιο και το βάνουν στα αγγεία.
  • Προτιμότερο είναι να σβήσουμε στο λάδι αναμμένα κάρβουνα από ξύλο ελιάς.
  • Άλλοι βάζουν ξερά σταφύλια, αφού τους βγάλουν τους σπόρους και τα κοπανίσουν. Ύστερα από 10 μέρες τα βγάνουν, τα στύβουν, ανακατεύουν το λάδι και το μεταφέρουν σε άλλα αγγεία. Και άλλοι επίσης βάζουν στο λάδι ξερά σταφύλια αφού βγάλουν τους σπόρους και τα αλέσουν στη μυλόπετρα.
  • About admin

    Check Also

    Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

    Oι χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει …

    Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

    Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.