Πέμπτη , 13 Μαρτίου 2025
Breaking News

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για τη φύτευση της λεμονιάς στον κήπο και σε γλάστρα;Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευδοκιμεί...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μία καλλιεργητική μέθοδος που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και συνθετικών πρόσθετων στον κήπo.Γενικότερα, η λέξη “βιολογικό”...
Περισσότερα
Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Η σάλβια (Salvia greggii, Salvia microphylla) είναι ένας όμορφος θάμνος με πολλά κόκκινα λουλούδια, ιδανικό φυτό για να φυτέψουμε σε...
Περισσότερα
Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Πώς να ξεκινήσεις μία καλλιέργεια υψηλής απόδοσης

Η οικονομική απόδοση των καλλιεργειών είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς επηρεάζει τόσο τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων όσο και την ευρύτερη...
Περισσότερα
Πώς να ξεκινήσεις μία καλλιέργεια υψηλής απόδοσης

Η θεραπευτική και επουλωτική καλέντουλα

Καλέντουλα ή ηλιολάτρης – Calendula officinalis και Calendula arvensis! Καλέντουλα Μιά από αυτές τις μέρες του χειμώνα βρέθηκα να περπατώ...
Περισσότερα
Η θεραπευτική και επουλωτική καλέντουλα

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για την καλέντουλα, την πανέμορφη ηλιολάτρη!

Καλέντουλα  – η πανέμορφη ηλιολάτρης! Και ναι, είναι η καλέντουλα ένα τρυφερό κυπελάκι που μεταφέρει το ηλιακό φως και τη...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για την καλέντουλα, την πανέμορφη ηλιολάτρη!

Από τη χλωρίδα της ελληνικής γης : Ecballium elaterium/ πικραγγουριά

Η πικραγγουριά/Ecballium elaterium, είναι φυτό της οικογένειας των κολοκυνθοειδών, συγγενικό φυτό με την κολοκυθιά, την αγγουριά και  την καρπουζιά.  Είναι έρπων ετήσιο φυτό,...
Περισσότερα
Από τη χλωρίδα της ελληνικής γης : Ecballium elaterium/ πικραγγουριά

Πόσες ώρες ψύχους χρειάζονται τα δέντρα τον χειμώνα

Η παγωνιά ή γενικότερα το κρύο του χειμώνα είναι απαραίτητο για την ανθοφορία πολλών καρποφόρων δέντρων.Τα έχουν ανάγκη να συγκεντρώσουν...
Περισσότερα
Πόσες ώρες ψύχους χρειάζονται τα δέντρα τον χειμώνα

Πως γίνεται καθαρό το λάδι

Για να γίνει καθαρό το λάδι. Του Ταραντίνου
Καβουρδίζουμε αλάτι στη φωτιά και καθώς είναι ακόμη ζεστό, το βάνουμε στο λάδι.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η κουκουνάρα αν την κάψουμε και τη βάλουμε ζεστή στο λάδι και η ρίζα από κιτριά αν τη βάλουμε στο λάδι και η καβουρδισμένη μούργα.Πως γιατρεύουμε το ταγγό λάδι
Βράζουμε άσπρο κερί με καλό λάδι και καθώς είναι υγρό το βάζουμε στο ταγγό λάδι. Καβουρδίζουμε δε και αλάτι και το βάνουμε ζεστό στο λάδι.Πρέπει να ξέρουμε ότι το λάδι διατηρείται καλλίτερα στα κατώγια και ότι κάθε λάδι το καθαρίζει ή φωτιά και ο ήλιος ή το βρασμένο νερό, που το βάνουμε σε χάλκινο αγγείο ή σε άλλο αγγείο που να μη σπάζει. Επίσης γιατρεύεται το ταγγό λάδι αν του βάλουμε μέσα γλυκάνισο. Αν προλάβουμε μάλιστα να του βάλουμε γλυκάνισο δεν θα ταγγίσει.Πως γιατρεύεται το λάδι που βρωμάει
Παίρνουμε ελιές χλωρές, βγάζουμε τα κουκούτσια και τις κοπανίζουμε και τις βάζουμε μέσα στο αγγείο σε εποχή όμως που να είναι ακόμη ζεστός ο ήλιος. Αν δεν έχουμε ελιές, κόβουμε τρυφερούς κλάδους από ελιά και κάνουμε το ίδιο.Μερικοί βάζουν και από τα δύο, ανακατεύουν δε και αλάτι κοπανισμένο και τα τυλίγουν όλα μαζί σε ένα πανί. Ύστερα από 3 ημέρες παίρνουν το πανί και ανακατεύουν το λάδι. Και όταν κατασταλάζει το μεταφέρουν σε άλλο αγγείο.Άλλοι βάζουν στο λάδι πλίθες παλιές πυρωμένες. Άλλοι κόβουν κριθαρόψωμο ξερό, το τυλίγουν σε αγανό πανί και το βάνουν στο λάδι. Αυτό επαναλαμβάνεται 2 ή 3 φορές και στο τέλος βάνουν και χοντρό αλάτι και μεταφέρουν το λάδι σε καθαρό αγγείο.
Και άλλοι αλείφουν νυχάκι με λάδι και κατόπιν το βάνουν στο λάδι και το αφήνουν ένα ημερονύχτιο.Για να κατασταλάζει το θολό λάδι
Χύνουμε το λάδι σε αγγείο πλατύστομο και το βάνουμε να ζεσταθεί στον ήλιο και όταν βράση ρίχνουμε μέσα αλάτι λεπτό καβουρδισμένο. Αφού κατασταλάξει το μεταφέρουμε σε άλλο αγγείο.Το ακάθαρτο λάδι γίνεται διαφανές με τον έξης τρόπο. Κοπανίζουμε φλούδα και ακρόκλωνα από ελιά και αλάτι, το τυλίγουμε σε ένα πανί και τα κρεμούμε μέσα το λάδι.Αν μέσα στο λάδι πέσει ποντίκι ή άλλο ζώο και του χαλάσει τη μυρωδιά-Του Δημοκρίτου

  • Κρεμούμε μέσα στο λάδι ένα δεματάκι κόλιαντρο, τόσο που να το πιάνει η χούφτα. Αν εξακολουθεί η βρώμα αλλάζουμε το κόλιαντρο. Μερικοί ξεραίνουν στον ήλιο το κόλιαντρο, το κοπανίζουν και το βάνουν στο λάδι. Και άλλοι ξεραίνουν μοσχοσίταρο στον ήλιο και το βάνουν στα αγγεία.
  • Προτιμότερο είναι να σβήσουμε στο λάδι αναμμένα κάρβουνα από ξύλο ελιάς.
  • Άλλοι βάζουν ξερά σταφύλια, αφού τους βγάλουν τους σπόρους και τα κοπανίσουν. Ύστερα από 10 μέρες τα βγάνουν, τα στύβουν, ανακατεύουν το λάδι και το μεταφέρουν σε άλλα αγγεία. Και άλλοι επίσης βάζουν στο λάδι ξερά σταφύλια αφού βγάλουν τους σπόρους και τα αλέσουν στη μυλόπετρα.
  • About admin

    Check Also

    Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

    Oι χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει …

    Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

    Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.