Πέμπτη , 30 Νοεμβρίου 2023
Breaking News

Πρόπολη-το ισχυρότερο αντιβιοτικό της φύσης και ποιο είναι το εξαιρετικά ανθεκτικό βακτήριο klebsiella pneumoniae σε ελληνικά νοσοκομεία.

Εδώ και αιώνες, η πρόπολη χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών λόγω των βιολογικών και φαρμακολογικών δραστηριοτήτων...
Περισσότερα
Πρόπολη-το ισχυρότερο αντιβιοτικό της φύσης και ποιο είναι το εξαιρετικά ανθεκτικό βακτήριο klebsiella pneumoniae σε ελληνικά νοσοκομεία.

Εγκυκλοπαίδεια Υγείας – Ένας οδηγός για κοινά φαρμακευτικά βότανα

Στην ενότητα των άρθρων μου αυτών, θα έχω σύντομες αναφορές για κοινά φαρμακευτικά βότανα. Για τα περισσότερα από αυτά τα...
Περισσότερα
Εγκυκλοπαίδεια Υγείας – Ένας οδηγός για κοινά φαρμακευτικά βότανα

Ας αγγίξουμε την έμφυτη νοημοσύνη της Καρδιάς μας

“Αν ο 20ός αιώνας ήταν ο αιώνας του εγκεφάλου,τότε ο 21ος αιώνας θα πρέπει να είναι ο αιώνας της καρδιάς”...
Περισσότερα
Ας αγγίξουμε την έμφυτη νοημοσύνη της Καρδιάς μας

Πώς ενεργοποιούμε τις γονιδιακές μας εκφράσεις, όχι ως θύματα των γονιδίων μας αλλά ως κυρίαρχοι της μοίρας μας

Ο εγκέφαλος μας είναι ένα όργανο μετατροπής – διαβάζει τα περιβαλλοντικά σήματα,  ερμηνεύει τα σήματα αυτά και στη συνέχεια ρυθμίζει τη...
Περισσότερα
Πώς ενεργοποιούμε τις γονιδιακές μας εκφράσεις, όχι ως θύματα των γονιδίων μας αλλά ως κυρίαρχοι της μοίρας μας

Τι μπορούμε να μάθουμε σήμερα από την αρχαιότερη επιστήμη του κόσμου – την Ayurveda

Η αρχαία επιστήμη της Ayurveda Η Ayurveda είναι η παλαιότερη συνεχιζόμενη επιστήμη υγείας στον κόσμο. Η κεντρική αρχή της επιστήμης της Ayurveda μας λέει πως...
Περισσότερα
Τι μπορούμε να μάθουμε σήμερα από την αρχαιότερη επιστήμη του κόσμου – την Ayurveda

Βότανα ιδανικά για τα προβλήματα του εμμηνορροϊκού κύκλου

Από την ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS) έως τη μείωση της βαριάς αιμορραγίας και τη ρύθμιση των μηνιαίων...
Περισσότερα
Βότανα ιδανικά για τα προβλήματα του εμμηνορροϊκού κύκλου

Καλόκεδρος: Ένα ψηλό δέντρο για φράχτη

Ο καλόκεδρος (Calocedrus decurrens) είναι ένα πανέμορφο με εντυπωσιακή ανάπτυξη που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην αρχιτεκτονική τοπίου.Γνωστός και με την...
Περισσότερα
Καλόκεδρος: Ένα ψηλό δέντρο για φράχτη

Η επιστήμη από μόνη της δεν μπορεί να θεραπεύσει ή να βοηθήσει τους ανθρώπους – dr. Shigeaki Hinohara

Ο dr. Shigeaki Hinohara ήταν ένας από τους μακροβιότερους γιατρούς και εκπαιδευτικούς στον κόσμο.  Πέθανε σε ηλικία 105 ετών στις 18...
Περισσότερα
Η επιστήμη από μόνη της δεν μπορεί να θεραπεύσει ή να βοηθήσει τους ανθρώπους – dr. Shigeaki Hinohara

Πότε φυτεύουμε ελιές;

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να φυτέψουμε ελιές;H αποτελεί την πιο διαδεδομένη καλλιέργεια στον ελληνικό χώρο, καθώς φυτεύεται στις...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε ελιές;

herbs quotes, ο dr. Edward Bach έχει πει…

Να έχουμε πάντα ευγνωμοσύνη μέσα στην καρδιά μας που ο μεγάλος Δημιουργός σε όλη Του τη δόξα έχει σπείρει τα...
Περισσότερα
herbs quotes, ο dr. Edward Bach έχει πει…

Προστατίτιδα και προστάτης

Προστατίτιδα1) Σε τρία ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 10 γραμμάρια από τα φύλλα του γαϊδουράγκαθου και τα αφήνουμε μέσα ένα τέταρτο της ώρας. Ο άρρωστος να πιεί ολόκληρη την ποσότητα σε κανονικά διαστήματα από το πρωί ως το βράδυ. Έχει θαυμάσια αποτελέσματα για την υπερτροφία του προστάτη.
2) Αφού καθαρίσουμε αμύγδαλα, παίρνουμε τα σκληρά τσόφλια (όχι τον καρπό), τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τους ρίχνουμε τόσο νερό όσο να τα σκεπάσει δυο φορές. Τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μείνει το μισό νερό. Εκείνος που πάσχει από υπερτροφία του προστάτη να πίνει από ένα φλιτζανάκι του καφέ πολλές φορές τη μέρα.
Η αμυγδαλιά κατάγεται από την Ασία. Πατρίδα της είναι η Συρία, από όπου την μετέφεραν στην Παλαιστίνη. Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, η ράβδος του Μωυσή, όπως και του Ααρών ήταν από αμυγδαλιά.
Στην Ελλάδα δεν ήταν γνωστή τα αρχαία χρόνια κι αυτό συνάγεται από το ότι ούτε ο Όμηρος ούτε ο Ησίοδος την αναφέρουν, πάντως τον έκτο π.Χ, αιώνα διάφοροι συγγραφείς επαινούν τα αμύγδαλα της Νάξου.
Σε άλλα αρχαία συγγράμματα βλέπουμε ότι χρησιμοποιούσαν την ψίχα του αμύγδαλου κοπανισμένη για τα παράσιτα των σκύλων το δε αμυγδαλόλαδο για αλοιφές και γαλακτώματα στους ερεθισμούς των αναπνευστικών οργάνων και των εντέρων.3) Αφού κοπανίσουμε καλά, ώσπου να λιώσουν, 30 γραμμάρια κανναβούρι, τους ρίχνουμε σε ενάμιση ποτήρι καυτό νερό και τους αφήνουμε να μουσκέψουν όλη τη νύχτα. Το πρωί τους σουρώνουμε και δίνουμε στον άρρωστο ένα ποτήρι του κρασιού το πρωί κι ένα το βράδυ πριν του ύπνου. Το φυτό που παράγει το κανναβούρι λέγεται στη βοτανική Κάνναβης η ήμερος.4) θα ζητήσουμε από το φαρμακείο άνθος θείου (θειάφι) και από αυτό θα διαλύσουμε μια ελάχιστη ποσότητα, όσο παίρνει η μύτη του κουταλιού, σε ένα φλιτζανάκι του καφέ γάλα, να το πιει ο άρρωστος το βράδυ πριν του ύπνου.5) Παίρνουμε 100 γραμμάρια σπόρους βρώμης και τους αφήνουμε να μουσκέψουν όλη τη νύχτα στο νερό ώσπου να σκάσουν. Από το αφέψημα δίνουμε στον άρρωστο ένα ποτήρι του κρασιού κάθε πρωί και ένα το βράδυ πριν του ύπνου. Η θεραπεία αυτή να κρατήσει τέσσερις ημέρες στη σειρά. Τις επόμενες δέκα, ας παίρνει ένα από όσα αναφέρουμε στις παραπάνω παραγράφους και ξαναρχίζει με την ίδια τάξη.
Η βρώμη (Βρώμη η ήμερος στη βοτανική) ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών. Υπάρχουν πολλά είδη που διακρίνονται κυρίως από το χρώμα του σπόρου τους. Οι σπόροι μπορεί να είναι λευκοί, κίτρινοι, καστανοί ανοιχτοί ή σκούροι και μαύροι.Από τούς αρχαιότατους χρόνους η βρώμη χρησιμοποιείται σαν τροφή ανθρώπου και ζώων. Από τα αλεύρια όλων των άλλων δημητριακών, της βρώμης το αλεύρι είναι πλουσιότερο σε φωσφορικά άλατα και λιπαρές ουσίες. Το τόσο ωφέλιμο «κουάκερ» γίνεται από βρώμη. Ο σανός και το άχυρο, της βρώμης είναι ευκοίλια για τα ζώα και γι’ αυτό πολλοί κτηνοτρόφοι τα προτιμούν από το σανό και το άχυρο του σταριού και του κριθαριού.
Ο καρπός, της βρώμης, σαν τροφή στις όρνιθες, βοηθάει την ωοτοκία. Δεν πρέπει όμως να δίνεται στα ζώα, προ πάντων στα άλογα, πριν ξεραθεί καλά. Λέγεται ότι στη Γαλλική Επανάσταση ο γαλλικός στρατός έχασε πάρα πολλά άλογα επειδή του είχε δώσει χλωρούς καρπούς βρώμης. Χλωρός προκαλεί στα ζώα εντερικές διαταραχές.6) Παίρνουμε 40 γραμμάρια κεχρί και το αφήνουμε να μουσκέψει στο νερό όλη τη νύχτα. Το πρωί το βράζουμε καλά σε ένα ποτήρι νερό. Δίνουμε στον άρρωστο να πίνει ένα ποτήρι του κρασιού το πρωί νηστικός.
Το κεχρί είναι ο καρπός του φυτού πού λέγεται στη βοτανική Κέγχρος. Ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών. Ο κέγχρος καλλιεργείται από την αρχαιότητα για τον καρπό του πού χρησιμεύει για τροφή κυρίως στα πουλιά. Υπάρχουν όμως και άλλα είδη του φυτού που φυτρώνουν μόνα τους στους αγρούς. Είναι ένα από τα πέντε σιτηρά που οι αυτοκράτορες της αρχαίας Κίνας έσπερναν με το χέρι τους κάθε χρόνο.Προστατίτιδα-Η φλεγμονή του προστάτηΕίναι πάθηση με επώδυνα συμπτώματα και οφείλεται σε ανάπτυξη στον αδένα (προστάτη) διαφόρων μικροοργανισμών, όπως είναι ο γονόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος, το κολοβακτηρίδιο, ο στρεπτόκοκκος, σε επιπλοκή φλεγμονώδους παθήσεως της ουρήθρας ή της ουροδόχου κύστης και σε μετάδοση μιας μολύνσεως, μέσω του αίματος, σε περιπτώσεις γενικότερων λοιμώξεων του οργανισμού (π.χ. γρίπη, σταφυλοκοκκίαση, τύφος, πνευμονία).

Η πάθηση διακρίνεται σε οξεία και χρονιά μορφή.
Στην οξεία προστατίτιδα ο ασθενής παρουσιάζει πυρετό, κάψιμο, πόνο, αίσθημα βάρους στο περίνεο και διαταραχές της ουρήσεως. Μερικές φορές από την ουρήθρα παρατηρείται αποβολή βλεννοπυώδους εκκρίματος, στην αρχή ή στο τέλος της ουρήσεως.
Στην χρονιά μορφή τα συμπτώματα είναι σχεδόν τα ίδια, αλλά λιγότερο έντονα. Η μορφή αυτή μπορεί να οφείλεται σε στάση τού εκκρίματος του αδένας ή ακόμη σε εξέλιξη οξείας μορφής εφόσον δεν έγινε επαρκής θεραπεία.
Επιπλοκές της προστατίτιδας είναι η δημιουργία αποστήματος στον προστάτη και η επέκταση της φλεγμονής σε άλλα όργανα του ουρογεννητικού συστήματος.

Το φυτό πού χρησιμοποιείται με ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά της προστατίτιδος είναι ο άκορος.
Παρασκευάζεται αφέψημα ρίζας (10-15 γραμ. σε 1 λίτρο νερού), από το οποίο λαμβάνονται 1-2 φλυτζάνια του τσαγιού την ήμερα.Οι φόρμουλες για τον προστάτη του Dr. John R. ChristopherΦόρμουλα για βοήθεια στην περιοχή του προστάτη

1 μέρος πιπέρι καγιέν – Cayenne (Capsicum frutescens; C. minimum)
1 μέρος τζίντζερ – Ginger (Zingiber officinalis)
1 part μέρος ύδραστις – Golden seal root (Hydrastis Canadensis)
1 μέρος ευπατόριο το πορφυρό – Gravel root or queen of the meadow root (Eupatorium purpureum)
1 μέρος μούρα κέδρου – Juniper berries (Juniperus communis)
1 μέρος νερομολόχα – Marshmallow root (Althaea officinalis)
1 μέρος ρίζας μαϊντανού ή βοτάνου – Parsley root or herb (Petroselinum crispum)
1 μέρος αρκουδοστάφυλλο – Uva ursi leaves (Arctostaphylos uva-ursi)
1 μέρος τζίνσενγκ – Ginseng (Panax quinquefolius)Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, προτείνουμε αυτό το συνδυασμό για να βοηθήσει τον άντρα. Αυτό θα διαλύσει τις πέτρες που βρίσκονται στα νεφρά, καθώς και θα καθαρίσει άλλες ιζηματογενέσεις και λοιμώξεις του προστάτη. Αναμίξετε τις σκόνες από τα βότανα και τοποθετήστε σε no. 0 κάψουλες. Να παίρνετε δύο ή περισσότερες πρωί και βράδυ, με τσάι από μαϊντανό, όταν είναι δυνατόν.Prostate Plus Formula (Prospalmetto)
Σερενόα -Saw Palmetto (Serenoa repens), Βερμπάσκο (Φλόμος)- Mullein (Verbascum thapsus), Τζίνγκο Μπιλόμπα – Ginkgo (Ginkgo biloba).

Η φόρμουλα Prostate Plus βοηθά το σώμα να μειώσει την διόγκωση του αδένα του προστάτη. Επίσης βοηθά στην ενίσχυση και στην τόνωση του προστάτη, ενώ τον καθαρίζει με θρεπτικά αντιοξειδωτικά.Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

About admin

Check Also

Οσμοθεραπεία-με-αιθέρια-έλαια-για-την-ανοσμία,-υποσμία,-παροσμία.

Οσμοθεραπεία με αιθέρια έλαια για την ανοσμία, υποσμία, παροσμία.

Ανοσμία, υποσμία, παροσμία, φαντοσμία και αιθέρια έλαια βοτάνων. Οσμοθεραπεία – Η εκπαίδευση της όσφρησής μας …

oνομαστικά,-τα-ισχυρότερα-αιθέρια-έλαια-για-τα-συναισθηματικά-προβλήματα

Oνομαστικά, τα ισχυρότερα αιθέρια έλαια για τα συναισθηματικά προβλήματα

Μια γρήγορη ματιά στα ισχυρότερα αιθέρια έλαια για τα συναισθηματικά προβλήματα βασιλικός: για την κατάθλιψη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.