Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Breaking News

Γιατροσόφια από διάφορα μέρη της Ελλάδας

Το γιατροσόφι είναι το πρακτικό φάρμακο που χρησιμοποιούσε ο κόσμος παλιότερα, προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρά ή και μεγαλύτερα προβλήματα υγείας. Υπάρχουν...
Περισσότερα
Γιατροσόφια από διάφορα μέρη της Ελλάδας

Διαιτητική συμπλήρωση λουτεΐνης/lutein και ελαιόλαδου για σύνδρομα και παρενέργειες μετά τον COVID-19 και mRNA εμβόλιο

οι συγγραφείς: Κλείνουμε τη συγγραφή μας με ένα από τα διασημότερα απόσπασμα του Ιπποκράτη: Ας είναι το φαγητό μας το φάρμακό...
Περισσότερα
Διαιτητική συμπλήρωση λουτεΐνης/lutein και ελαιόλαδου για σύνδρομα και παρενέργειες μετά τον COVID-19 και mRNA εμβόλιο

Ένα διαφορετικό ρόφημα – πως ετοιμάζω ρόφημα ιβίσκου από τα αποξηραμένα άνθη του!

Το ρόφημα ιβίσκου είναι ένα ρόφημα στο χρώμα του ρουμπινιού που ετοιμάζουμε με αποξηραμένα άνθη ιβίσκου.  Με την ξεχωριστή ξινή...
Περισσότερα
Ένα διαφορετικό ρόφημα – πως ετοιμάζω ρόφημα ιβίσκου από τα αποξηραμένα άνθη του!

Απλά αναπνέουμε – το σώμα μας έχει ενσωματωμένο ένα καταπραϋντικό για το στρες, το πνευμονογαστρικό νεύρο ή Vagus nerve

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανακουφιστούμε από το άγχος, όπως η άσκηση,  ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ακόμη και ένα μασάζ. ...
Περισσότερα
Απλά αναπνέουμε – το σώμα μας έχει ενσωματωμένο ένα καταπραϋντικό για το στρες, το πνευμονογαστρικό νεύρο ή Vagus nerve

Βάμματα βοτάνων, τα ιαματικά δώρα της Φύσης

Η ιστορική χρήση των βοτανικών βαμμάτων ως εγγενείς θεραπείες για την προώθηση της υγείας μας και της ευεξίας μας είναι πανάρχαια και αξιοσημείωτη. ...
Περισσότερα
Βάμματα βοτάνων, τα ιαματικά δώρα της Φύσης

Οπούντια: Ένας εντυπωσιακός κάκτος για κήπο και γλάστρα

Ένας από τους πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους κάκτους είναι η οπούντια που ξεχωρίζει με τους ωοειδείς σαρκώδεις βλαστούς που θυμίζουν...
Περισσότερα
Οπούντια: Ένας εντυπωσιακός κάκτος για κήπο και γλάστρα

Πότε φυτεύουμε αμπέλι;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για φύτευση αμπελιού και κληματαριάς;Το αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες στη χώρα μας με...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε αμπέλι;

Τι είναι τα ιονοφόρα και γιατί είναι σημαντικά για την υγεία μας

Το ιονοφόρο είναι μια χημική ένωση η οποία έχει την ικανότητα να μεταφέρει ιόντα κατά μήκος των βιολογικών κυτταρικών μεμβρανών.  Ο...
Περισσότερα
Τι είναι τα ιονοφόρα και γιατί είναι σημαντικά για την υγεία μας

Δουράντα: Το λουλούδι του ουρανού με τα κρεμαστά άνθη

Η δουράντα είναι ένα τροπικό φυτό με μαγευτικά μωβ μπλε λουλούδια που κρέμονται προς τα κάτω δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.Γνωστή...
Περισσότερα
Δουράντα: Το λουλούδι του ουρανού με τα κρεμαστά άνθη

Γείωση – 5 βήματα για να σταματήσουμε άμεσα αγχωτικές και καταθλιπτικές σκέψεις

Όταν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα μας κατακλύζουν και το κεφάλι μας στροβιλίζεται από αγχωτικές και καταθλιπτικές σκέψεις,...
Περισσότερα
Γείωση – 5 βήματα για να σταματήσουμε άμεσα αγχωτικές και καταθλιπτικές σκέψεις

Παρασκευή ενζύμων από σκουπίδια για τα φυτά και το σπίτι

Τα ένζυμα από σκουπίδια είναι θαυμάσια σπιτικά προϊόντα καθαρισμού και ταυτόχρονα αποτελεσματικά φυσικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
Έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στις κουζίνες μας, μετατρέποντας τα απορρίμματα της σε κάτι πραγματικά αξιοποιήσιμο.Ποιος εφεύρε τα ένζυμα σκουπιδιών
Η φόρμουλα ερευνήθηκε και διαδόθηκε από την ιδρύτρια του Βιολογικού Γεωργικού σωματείου της Ταϊλάνδης, τη Δρ. Rosukon Poompanvong, η οποία κέρδισε το βραβείο του FAO το 2003 για την εξαιρετική συμβολή της στη βιολογική γεωργία, μέσα από το έργο της για την χρήση οργανικών αποβλήτων που έχουν υποστεί ζύμωση, σαν λιπάσματα, σαν φυτοφάρμακα και τη χρήση τους στην τροφή των ζώων.Τι είναι τα ένζυμα από σκουπίδια;Τα ένζυμα από σκουπίδια δεν είναι παρά ξίδι ή αλκοόλη που προέρχεται από τη ζύμωση νωπών αποβλήτων κουζίνας, όπως λαχανικών και φρούτων (φλούδες κομμάτια και κατακάθια), ζάχαρη (μαύρη ζάχαρη ή μελάσα) και νερό.
Το ένζυμο παίρνετε μετά από 3 μήνες αφού περάσει από ένα φίλτρο και απομακρυνθεί το υπόλειμμα του. Το βασικό συστατικό του είναι η μελάσα, η οποία μεταβολίζει σε αλκοόλη τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο απόβλητα. Αυτό ανάγεται στην τελική της μορφή σε οξικό οξύ ή ξύδι. Το ξύδι με τις όξινες ιδιότητες του είναι γνωστό ως ένα παντός τύπου μη-τοξικό καθαριστικό.Πώς να φτιάξεις ένζυμο από σκουπίδιαΥλικά παρασκευής ενζύμων:

  • Μελάσα ή μαύρη ζάχαρη
  • Φρέσκα λαχανικά ή / και Φρούτα φλούδες (κατακάθια, φλούδες που δεν είναι ψημένα)
  • Αεροστεγές πλαστικό δοχείο
  • κύπελλο μέτρησης
  • Μέθοδος παρασκευήςΕδώ είναι μερικές εικόνες για το πώς η GE θα πρέπει να μοιάζει κατά τη διάρκεια της ζύμωσης:Πως να χρησιμοποιήσετε τα ένζυμα από σκουπίδιαΤα ένζυμα από σκουπίδια είναι συμπυκνωμένα ξύδια και λειτουργούν καλύτερα όταν αραιωθούν με νερό. Οι απαιτούμενες αναλογίες αραίωσης παρέχεται παρακάτω.Για τη βιολογική καλλιέργεια – γεωργία:
    Εδώ είναι κατευθυντήριες γραμμές για τον κήπο ή το χωράφι σας για χρήση ως φυσικό λίπασμα, εντομοκτόνο, παρασιτοκτόνο και ως ορμόνη ανάπτυξης των φυτών.
    Για εξαιρετικά υποβαθμισμένα εδάφη, οι συνεχείς ψεκασμοί για 3 μήνες μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ποιότητας του εδάφους.

  • Ένζυμο για λίπασμα – 1:100 / 500 / 1000
  • Ένζυμο για εντομοκτόνο – 1:1000
  • Ένζυμο για ζιζανιοκτόνο – 1:100
  • Ένζυμο για ορμόνη για περισσότερα άνθη και φρούτα – Διαλύστε 500x
  • Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε αραιωμένα διαλύματα στις παραπάνω δοκιμασμένες αναλογίες – λειτουργούν καλύτερα σε ομοιοπαθητικές ποσότητες και είναι πιο αποτελεσματικές.
    Πυκνά διαλύματα μπορεί να κάψουν το φυτό ή να κάνουν το χώμα πολύ όξινο.

    Στη Σιγκαπούρη το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Kampung Senang χρησιμοποιεί αποκλειστικά GEs στον κήπο τους. Χρησιμοποιούν GE μία φορά την εβδομάδα, με ψεκασμό του διαλύματος αραιωμένου (1: 1000) επί των φύλλων και του εδάφους.
    Του κηπουρού του αρέσει να το κάνει αυτό πολύ νωρίς το πρωί για να διευκολύνει την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.Για οικιακή χρήσηΣε αντίθεση με την κηπουρική, μπορείτε να είστε πιο ευέλικτοι με τα ποσοστά αραίωσης. Εδώ είναι μερικές προτάσεις:

    Συμπυκνωμένο ένζυμο (χωρίς νερό)
    Μπάνιο: 50-100cc. Προσθέστε στον μπάνιο για να καλυτερέψετε το δέρμα σας
    Πλυντήριο: 20-50cc. Προσθέστε στα ρούχα για να καθαρίσουν-μαλακώσουν
    Τουαλέτα: 250cc. Ρίχνουμε και πλένουμε
    Δεξαμενή νερού: 1 /10.000 λίτρα νερούΤι επιτρέπετε & τι απαγορεύετε στην παρασκευή/χρήση ενζύμων σκουπιδιών

  • Χρησιμοποιήστε ένα αεροστεγή πλαστικό δοχείο και όχι από μέταλλο ή γυαλί γιατί δημιουργούνται αέρια μέσα στο δοχείο και μπορεί να εκραγούν. Ακόμη και με το πλαστικό δοχείο, είναι σημαντικό να ανοίγουμε το καπάκι μια φορά την εβδομάδα ή κάθε λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα και να ανακατεύουμε.
  • Αποθηκεύστε το δοχείο σε ξηρό και δροσερό χώρο, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Κρατήστε το σε θερμοκρασία δωματίου και μην το αποθηκεύετε μέσα σε ψυγείο. Χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συνδυασμό νωπών λαχανικών ή φλούδες φρούτων ή κατακάθια.
  • Μην χρησιμοποιείτε μαγειρεμένο φαγητό, κρέας ή ψάρι, ή άλλα αντικείμενα εκτός των τροφίμων, όπως το χαρτί, μέταλλο, γυαλί, πλαστικό και ούτω καθεξής.
  • Μην ανησυχείτε για τη λευκή, μαύρη ή καφέ ουσία που σχηματίζει ως στρώμα στην κορυφή του ενζύμου. Το λευκό στρώμα είναι ζύμη που είναι πλούσια σε βιταμίνη του συμπλέγματος Β και C και μπορούν πράγματι να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ψωμιού.
  • Αν δείτε σκουλήκια, προσθέστε επιπλέον ένα μέρος ζάχαρη σε αναλογία και κλείστε το δοχείο αεροστεγώς. Θα εξαφανιστούν από μόνα τους.
  • Μπορείτε να φιλτράρετε το υπόλειμμα μετά από 3 μήνες χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο ή ακόμα και βαμβακερό πανί ή T-shirt. Εάν μπορείτε να περιμένετε για 6 μήνες, αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για το GEs όταν φιλτραριστεί.
  • Ξαναχρησιμοποιήστε το υπόλειμμα, ως λίπασμα στον κήπο ξηραίνοντας το αναμινύοντάς το με το χώμα, ή συνδυάστε το με φρέσκα κατακάθια λαχανικών / φρούτων σαν μαγιά για μια νέα παρτίδα GE.
  • Αραιώστε το GE με νερό για τις περισσότερες χρήσεις. Αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητά του. Η αραίωση είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν χρησιμοποιείται ως λίπασμα ή φυτοφάρμακο για φυτά, όπου οι υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να αποδειχθούν πολύ όξινο για αυτά.
  • Η παρασκευή ένζυμων σκουπιδιών θα έλυνε το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών.
    Η χρήση του GEs βελτιώνει την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους και προωθεί την οργανική κηπουρική και καλλιέργεια, που θα βοηθήσει τις επόμενες γενιές σε καλύτερη υγεία και πιο υγιή εδάφη. Ελπίζω να με ακολουθήσετε και να διαδόσετε την επανάσταση των ενζύμων από σκουπίδιαΔιαβάστε ακόμη:Φύκια για λίπανση λαχανικών

    About admin

    Check Also

    Καολίνης, πώς χρησιμοποιείται στα φυτά και τις καλλιέργειες

    Ο καολίνης είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα οικολογικά υλικά που χρησιμοποιείται στη συμβατική και …

    Γιατί κολλάνε τα φύλλα των φυτών

    Τι σημαίνει όταν εμφανίζεται κάτι σαν κόλλα πάνω στα φύλλα ενός φυτού και κατά πόσο …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.