Ο τραχός ένα άγνωστο λαχανικό και η καλλιέργειά του

Ο τραχός ένα άγνωστο λαχανικό και η καλλιέργειά του
17 Απριλίου 00:00 2017

Αυτό το λαχανικό δεν υπήρχε τον παλιό καιρό… (γιατί υπάρχει τώρα;) και για αυτό δεν έγραψε ο Δισκουρίδης, ούτε κανείς άλλος παλιός ιατρός.
Δημιουργήθηκε τεχνητός από ένα πολύ έμπειρο και πρακτικό κηπουρό, ο οποίος έβαλε μέσα σε ένα κίτρο λιναρόσπορο και το έχωσε στην γη, από το οποίο φύτρωσε τέτοιο χορτάρι αρωματικό και ωραιότατο, όπου δεν έφαγα ποτέ μου καλύτερο στο Άγιο όρος.Το έτρωγα κάθε μέρα στην σαλάτα μου τους έξι μήνες που είναι χλωρά τα κλωνάρια του, γιατί τον χειμώνα ξεραίνεται και μένουν οι ρίζες, από τις οποίες παίρνει όποιος θέλει να το έχει στον κήπο του, γιατί σπόρους δεν κάνει καθόλου.
Είναι πολύ ορεκτικό και πολύ νόστιμο στην γεύση τόσο, όπου αρτεί με την ουσία του και τα άλλα λαχανικά δηλαδή τα αντίδια και τα μαρούλια τα οποία είναι ψυχρά και με την θερμότητα του τραχού γιατρεύονται.Θεραπευτικές ιδιότητες του τραχού

 • Δίνει πολλή βοήθεια και άνεση στο στομάχι γιατί είναι ευώδες και καλοχώνευτο
 • Αυξάνει το σπέρμα
 • Δίνει στο κεφάλι πολλή ωφέλεια γιατί κόβει τα φλέγματα.
 • Γιατρεύει τα ούλα και τα δόντια από κάθε ασθένεια, να το βράζεις με άσπρο κρασί να το πλύνεις όταν είναι ζεστό
 • Ακόμα σε φόβο πανούκλας να τρως από αυτό, δεν σε αγγίζει ολότελα το κακό
 • Ωφελεί καθέναν που είναι ψυχρής κράσεως και φλεγματώδης και όλους του γέροντες. Αλλά οι νέοι που έχουν πολλή θερμότητα στο στομάχι, αν το τρώνε μαζί με ψυχρά λαχανικά, γιατί μοναχό του βλάπτει το συκώτι με την πολλή του θερμότητα και κυρίως το καλοκαίρι.
 • Άλλος τρόπος καλλιέργειας

  view more articles

  About Article Author

  write a comment

  0 Comments

  No Comments Yet!

  You can be the one to start a conversation.

  Add a Comment