Ντουλάπια από μεταλλικά βαρέλια

Ντουλάπια από μεταλλικά βαρέλια
09 Ιουλίου 00:00 2020 Print This Article

Τα μεταλλικά βαρέλια πετρέλαιου / λαδιού, δεν είναι και κάτι που βρίσκεις στον δρόμο σου κάθε μέρα. Αλλά πολλοί είτε λόγω επαγγέλματος είτε λόγω τύχης μπορεί να έχουν βρεί κατά καιρούς αρκετά. Οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν κυρίως σε απλές κατασκευές, όπως κάδοι σκουπιδιών, καζάνι για κάρβουνα, ψησταριές…

lockengeloet_schraenk_w1_04_lrg1

Αν το βαρέλι βρίσκεται σε καλή κατάσταση όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιες πολύ πιο εντυπωσιακές κατασκευές. Μία από αυτές είναι να κατασκευάσετε ένα πολύ όμορφο ντουλάπι από μεταλλικό βαρέλι.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε με ένα σβουράκι (ή και μία σέγα με την κατάλληλη λάμα αν έχετε υπομονή) μία πόρτα στο πλάι. Φυσικά αυτό προυποθέτει ότι το βαρέλι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, εσωτερικά και εξωτερικά.

neueschraenke

Μία μικρή Γερμανική εταιρία με το όνομα lockengeloet ασχολείται ακριβώς με αυτό τον τομέα. Δηλαδή της μετατροπής παλιών μεταλλικών βαρελιών σε όμορφα ντουλάπια και όχι μόνο. Έχει αρκετά εμπορικά κομμάτια, που πραγματικά το ένα είναι πιο όμορφο από το άλλο.

lockengeloet_clockwork_white_orange_redlockengeloet_barrellamp_2_quad_600

Εκτός των ντουλαπιών, έχει μετατρέψει βαρελία και σε φωτιστικά ή ακόμα και ρολόγια τοίχου.

lockengeloet_barrel_furniture_drybar_oak

Μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα τους όλα τα εμπορικά κομμάτια τα οποία έχουν κατασκευάσει μέχρι στιγμής και ίσως να εμπνευστείτε να φτιάξετε κάτι ανάλογο, αν πέσετε σε κάποιο καλό μεταλλικό βαρέλι.

Tip

Αν θέλετε να φτιάξετε και εσείς ένα ντουλάπι από μεταλλικό βαρέλι και δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά κάποιο δωρεάν μεταλλικό βαρέλι, κάντε μία βόλτα από κάποια μάντρα με παλιοσίδερα ή ρωτήστε κανά πλανόδιο παλιατζή. Σίγουρα δεν θα είναι και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά θα πετύχετε κάποιο με λίγα ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email
view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment