Νηστίσιμα κεφτεδάκια και μπιφτέκια λαχανικών

Νηστίσιμα κεφτεδάκια και μπιφτέκια λαχανικών
20 Μαρτίου 00:00 2015

Κεφτεδάκια με καρόταΥλικά για 10 μικρά κεφτεδάκια

  • 5 καρότα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1/2 κούπα βρασμένα φασόλια, λιωμένα με το πηρούνι (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινα)
  • 1 κ.τ.γ. κύμινο
  • 1 βιγκαν αυγό (1 κ.τ.σ. λιναρόσπορο + 3 κ.τ.σ. νερό χλιαρό)
  • 3 κ.τ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι-πιπέρι
  • Μπιφτέκια από κόκκινα φασόλιαΥλικά
    2 φλυτζάνια βρασμένα κόκκινα φασόλια kidney
    3 μανιτάρια
    1 καρότο
    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    2 κ.σ. κέτσαπ
    1 φέτα ψωμί γερμανικού τύπου
    ½ κ.γ. αλάτιΠαρασκευή μπιφτέκια λαχανικών
    Τα βάζουμε όλα στο μούλτι, μέχρι να βγει ένας χοντροκομμένος πολτός. Πλάθουμε μπιφτέκια (5-6) και τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
    Τα αφήνουμε -για όσο μπορούμε να περιμένουμε- στο ψυγείο (εγώ τα έβαλα για 20′).
    Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στους 180ºC για 35-40′.
    Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα φάμε!Πρόταση σερβιρίσματος: στύβουμε λεμονάκι από πάνω και τα τρώμε με σαλάτα!

      Article "tagged" as:
      Categories:
    view more articles

    About Article Author

    write a comment

    0 Comments

    No Comments Yet!

    You can be the one to start a conversation.

    Add a Comment