Παρασκευή , 21 Μαρτίου 2025
Breaking News

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για τη φύτευση της λεμονιάς στον κήπο και σε γλάστρα;Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευδοκιμεί...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μία καλλιεργητική μέθοδος που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και συνθετικών πρόσθετων στον κήπo.Γενικότερα, η λέξη “βιολογικό”...
Περισσότερα
Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Η σάλβια (Salvia greggii, Salvia microphylla) είναι ένας όμορφος θάμνος με πολλά κόκκινα λουλούδια, ιδανικό φυτό για να φυτέψουμε σε...
Περισσότερα
Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Πώς να ξεκινήσεις μία καλλιέργεια υψηλής απόδοσης

Η οικονομική απόδοση των καλλιεργειών είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς επηρεάζει τόσο τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων όσο και την ευρύτερη...
Περισσότερα
Πώς να ξεκινήσεις μία καλλιέργεια υψηλής απόδοσης

Η θεραπευτική και επουλωτική καλέντουλα

Καλέντουλα ή ηλιολάτρης – Calendula officinalis και Calendula arvensis! Καλέντουλα Μιά από αυτές τις μέρες του χειμώνα βρέθηκα να περπατώ...
Περισσότερα
Η θεραπευτική και επουλωτική καλέντουλα

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για την καλέντουλα, την πανέμορφη ηλιολάτρη!

Καλέντουλα  – η πανέμορφη ηλιολάτρης! Και ναι, είναι η καλέντουλα ένα τρυφερό κυπελάκι που μεταφέρει το ηλιακό φως και τη...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για την καλέντουλα, την πανέμορφη ηλιολάτρη!

Μαγειρικές διαδρομές που με βοηθάνε και μειώνουν την προσπάθειά μου στο μαγείρεμα.

Μαγειρικές διαδρομές που με βοηθάνε και μειώνουν την προσπάθειά μου στο μαγείρεμα – διαχωρισμός των φύλλων του λάχανου για να ετοιμάσω ντολμαδάκια. Οι λαχανοντολμάδες είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Πάντα όμως ο χρόνος της ετοιμασίας για τον διαχωρισμό των φύλλων με δυσκόλευε. Έτσι έψαχνα για  μια αντισυμβατική αλλά αποτελεσματική μέθοδος διαχωρισμού. Και κατέληξα στην κατάψυξη! H χρήση της κατάψυξης είναι μια αντισυμβατική αλλά αποτελεσματική μέθοδος διαχωρισμού των φύλλων και αν και η μέθοδος αυτή δεν είναι η ταχύτερη, χαρακτηρίζεται από απλότητα και ελάχιστη προσπάθεια όταν θέλω να ετοιμάσω ντολμαδάκια. Η διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ολόκληρου του λάχανου, ως έχει, στην κατάψυξη κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Την άλλη μέρα το πρωί βγάζω το λάχανο και το αφήνω να ξεπαγώσει εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου.  Ως αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας, τα φύλλα γίνονται μαλακά και εύπλαστα, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολο τον διαχωρισμό τους από το λάχανο.  Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα βολική για μένα, ειδικά όταν εκ των προτέρων αποφασίσω να ετοιμάσω ντολμαδάκια και δεν με πιέζει ο χρόνος. Επιπλέον, η κατάψυξη όχι μόνο απλοποιεί τη διαδικασία κοπής, αλλά βοηθάει και στη διατήρηση ορισμένων από τα θρεπτικά συστατικά του λάχανου. Οι διαφορετικές μέθοδοι διαχωρισμού των φύλλων του λάχανου καταδεικνύουν πολλές φορές, πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες και οι μη τυποποιημένες προσεγγίσεις μπορούν να απλοποιήσουν σημαντικά τις μαγειρικές διαδικασίες! Έτσι, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα δεν θα απομακρύνουν τους περισσότερους από εμάς από την παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη που αυτή μας προσφέρει.                              Έρρωσθε! thalia-botanologia.gr 

The post Μαγειρικές διαδρομές που με βοηθάνε και μειώνουν την προσπάθειά μου στο μαγείρεμα. appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

amaranthus-caudatus,-μία-πρώτη-γνωριμία

Amaranthus caudatus, μία πρώτη γνωριμία

Ένα πολύτιμο βότανο, ένα νοστιμότατο λαχανικό με σπόρους θησαυρό – Amaranthus caudatus       …

Βότανα-που-προάγουν-την-υγεία-μέσα-από-την-καθημερινή-μας-διατροφή-#5

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #5

Βότανα στο τραπέζι μας και στην καρδιά μας! Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.