Μέθοδος προς πρόληψη οξειδώσεως του κρασιού

admin

14 Οκτωβρίου 2012

Οινολογική εφημερίδα της Γαλλίας προτείνει το εξής φάρμακο για τα κρασιά, τα οποία η γεύση τους αρχίζει να αλλοιώνεται:

  • Παίρνουμε τόσα περίπου δράμια σταριού, για όσες οκάδες κρασιού έχουμε προς θεραπεία.
  • Καβουρδίζουμε το σιτάρι και το κλείνουμε αμέσως μέσα σε στενό και μακρύ σακίδιο από πανί, το οποίο βυθίζουμε μέσα στο κρασί κρεμάγοντάς το με σχοινί από το στόμιο του βαρελιού ή δοχείου.
  • Αφού ταράξουμε το κρασί στο δοχείο για λίγο το αφήνουμε να κατακαθίσει.
  • Μετά από δύο περίπου ώρες, εξάγουμε το σακίδιο του σιταριού και μεταγγίζουμε το κρασί.
  • Έτσι με αυτό τον τρόπο επανορθώνετε εντελώς η γεύση του κρασιού.

    Σχολιάστε

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.