Λίπανση με φυσικό φωσφορικό ασβέστιο

Λίπανση με φυσικό φωσφορικό ασβέστιο
10 Νοεμβρίου 00:00 2014

Το σκεύασμα Φωσφορικού Ασβεστίου είναι ένα καταπληκτικό προϊόν που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας. Είναι ένα θρεπτικό διάλυμα για τα φυτά όταν εισέρχονται στον κύκλο της ανθοφορίας. Στη φυσική καλλιέργεια, εφαρμόζουμε το Σκεύασμα Φωσφορικού Ασβεστίου πριν από την έναρξη της ανθοφορίας για να υποστηρίξει την καρποφορία.
Με απλά λόγια, ο Φωσφόρος ενισχύει στο ριζικό σύστημα το οποίο θα επιτρέψει στο φυτό να έχει καλύτερη πρόσβαση στο νερό και στα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος για να υποστηρίξει την κρίσιμη διαδικασία της ανθοφορίας. Θα χρησιμοποιήσουμε το Ασβέστιο για να ενισχύσει το φυτό στο πλαίσιο της προετοιμασίας καλύτερης ανθοφορίας και παραγωγής καρπών. Επομένως, το σκεύασμα αυτό αποδεσμεύει φώσφορο και ασβέστιο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης από την ανάπτυξη έως την ανθοφορία / καρποφορία.Παρασκευή φυσικού λιπάσματος με φυσικό φωσφορικό ασβέστιοΣυλλέγουμε κελύφη αυγών και τα πλένουμε για να αφαιρέσουμε εσωτερικές ακαθαρσίες. Να θυμάστε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόκαλα ή άλλες καλές πηγές ασβεστίου, όπως κοχύλια, μύδια και στρείδια, κλπ. Επίσης, εάν θέλετε το ασβέστιο μόνο να χρησιμοποιήσετε απλά ασβέστη.
Ψήνουμε τα τσόφλια περίπου για 15 λεπτά μέχρι μερικά να είναι καφέ σκούρο χρώμα και κάποια να είναι λευκά. Υπάρχουν αναθυμιάσεις και πρέπει να προσέχετε. Τα σκούρα κελύφη είναι πηγή του ασβεστίου, ενώ τα λευκά είναι πηγή φωσφόρου.
Μετά το ψήσιμο τα αλέθουμε. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, σε ένα γουδί, να τα ρίξετε σε ένα μπλέντερ ή ηλεκτρικό μύλο του καφέ, κ.λ.π.Τα τοποθετούμε σε ένα βάζο και προσθέτουμε 5 μέρη ξίδι κατ’ όγκο. Για παράδειγμα, εάν έχετε 1 φλιτζάνι τριμμένα κελύφη, προσθέστε 5 φλιτζάνια ξύδι. Το οξύ στο ξύδι βοηθά στην διάσπαση τους. Θα παρατηρήσετε φυσαλίδες καθώς η διαδικασία αυτή μετατρέπει τα συστατικά σε υγρό φωσφορικό ασβέστιο.

 • Περιμένετε μέχρι να εξαφανιστούν οι μικρές φυσαλίδες.
 • Σφραγίστε το βάζο για 20 μέρες να ζυμωθεί.
 • Φιλτράρετε σε άλλο βάζο.
  Τώρα έχετε παρασκευάσει Φωσφορικό Ασβέστιο.
 • Δοσολογία λίπανσης

 • Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ανά γαλόνι
  Ψεκασμό στα φύλλα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής φάσης της άνθησης και όταν οι καρποί είναι αρκετά μεγάλοι και ώριμοι
 • Μεταβατική φάση: Διεγείρει την ανθοφορία, διευκολύνει τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών κατά τη φάσης μετάβασης, ενδυναμώνει τα άνθη.
 • Ώριμα φρούτα: Ενισχύει τους μίσχους, τα φύλλα, τους καρπούς, βοηθά τους καρπούς να ωριμάσουν σωστά και να έχουν τη βέλτιστη γλυκιά γεύση!
 • view more articles

  About Article Author

  write a comment

  0 Comments

  No Comments Yet!

  You can be the one to start a conversation.

  Add a Comment