Κυριακή , 9 Φεβρουαρίου 2025
Breaking News

Amaranthus caudatus, μία πρώτη γνωριμία

Ένα πολύτιμο βότανο, ένα νοστιμότατο λαχανικό με σπόρους θησαυρό – Amaranthus caudatus             διατροφή και...
Περισσότερα
Amaranthus caudatus, μία πρώτη γνωριμία

Μαγειρικές διαδρομές που με βοηθάνε και μειώνουν την προσπάθειά μου στο μαγείρεμα.

Μαγειρικές διαδρομές που με βοηθάνε και μειώνουν την προσπάθειά μου στο μαγείρεμα – διαχωρισμός των φύλλων του λάχανου για να...
Περισσότερα
Μαγειρικές διαδρομές που με βοηθάνε και μειώνουν την προσπάθειά μου στο μαγείρεμα.

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #5

Βότανα στο τραπέζι μας και στην καρδιά μας! Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα...
Περισσότερα
Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #5

Μελέτη εξηγεί πώς το θυμίαμα κάνει πολύ περισσότερα από το να “καθαρίζει τα κακά πνεύματα”

Το θυμίαμα είναι μια τελετουργική πρακτική που είχε σημαντική πολιτιστική και πνευματική σημασία για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς. Το θυμίαμα περιλάμβανε...
Περισσότερα
Μελέτη εξηγεί πώς το θυμίαμα κάνει πολύ περισσότερα από το να “καθαρίζει τα κακά πνεύματα”

όταν με ρώτησαν τι συμβαίνει με την πραγματικότητά μας θυμήθηκα τον dr. Joe Dispenza που μας λέει…

dr. Joe Dispenza: Κανείς δεν αλλάζει μέχρι να αλλάξει την ενέργειά του και όταν αλλάξεις την ενέργειά σου αλλάζεις την...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν τι συμβαίνει με την πραγματικότητά μας θυμήθηκα τον dr. Joe Dispenza που μας λέει…

Ο Bruce Lipton μας εξηγεί τι είναι η επιγενετική

“όταν κοιτάμε τον καθρέφτη και βλέπουμε τον εαυτό μας δεν βλέπουμε μια μεμονωμένη οντότητα, αλλά μια κοινότητα 50 τρισεκατομμυρίων κυττάρων”...
Περισσότερα
Ο Bruce Lipton μας εξηγεί τι είναι η επιγενετική

Οι καλύτεροι τρόποι χρήσης βοτάνων και μπαχαρικών για τις ρευματικές παθήσεις

Η οστική αδυναμία επηρεάζει τη δύναμη και την ευελιξία της υγείας των οστών μας. Τα βότανα και τα μπαχαρικά παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη και αντιαρθριτικά...
Περισσότερα
Οι καλύτεροι τρόποι χρήσης βοτάνων και μπαχαρικών για τις ρευματικές παθήσεις

όταν με ρώτησαν είπα πως ο Thomas More έχει πει…

Όσο για το δενδρολίβανό μου, το αφήνω να τρέχει σε όλους τους τοίχους του κήπου μου, γύρω-γύρω,  όχι μόνο επειδή το αγαπούν οι...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα πως ο Thomas More έχει πει…

όταν με ρώτησαν είπα πως ο Stefano Elio D’ Anna έχει πει…

για τον νόμο του Ανταγωνιστή: Ο Ανταγωνιστής, ο εχθρός, είναι ένας ειδικός προωθητής. Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός υπευθυνότητάς...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα πως ο Stefano Elio D’ Anna έχει πει…

Ποιος είναι ο στόχος κάθε θεραπείας σύμφωνα με ολιστικούς γιατρούς

Ο στόχος κάθε θεραπείας είναι η διατήρηση της καλύτερης δυνατής φροντίδας για την πάθηση και τις συννοσηρότητές της.  Κατά την ενσωμάτωση...
Περισσότερα
Ποιος είναι ο στόχος κάθε θεραπείας σύμφωνα με ολιστικούς γιατρούς

Λίπανση με φυσικό φωσφορικό ασβέστιο

Το σκεύασμα Φωσφορικού Ασβεστίου είναι ένα καταπληκτικό προϊόν που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας. Είναι ένα θρεπτικό διάλυμα για τα φυτά όταν εισέρχονται στον κύκλο της ανθοφορίας. Στη φυσική καλλιέργεια, εφαρμόζουμε το Σκεύασμα Φωσφορικού Ασβεστίου πριν από την έναρξη της ανθοφορίας για να υποστηρίξει την καρποφορία.
Με απλά λόγια, ο Φωσφόρος ενισχύει στο ριζικό σύστημα το οποίο θα επιτρέψει στο φυτό να έχει καλύτερη πρόσβαση στο νερό και στα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος για να υποστηρίξει την κρίσιμη διαδικασία της ανθοφορίας. Θα χρησιμοποιήσουμε το Ασβέστιο για να ενισχύσει το φυτό στο πλαίσιο της προετοιμασίας καλύτερης ανθοφορίας και παραγωγής καρπών. Επομένως, το σκεύασμα αυτό αποδεσμεύει φώσφορο και ασβέστιο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης από την ανάπτυξη έως την ανθοφορία / καρποφορία.Παρασκευή φυσικού λιπάσματος με φυσικό φωσφορικό ασβέστιοΣυλλέγουμε κελύφη αυγών και τα πλένουμε για να αφαιρέσουμε εσωτερικές ακαθαρσίες. Να θυμάστε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόκαλα ή άλλες καλές πηγές ασβεστίου, όπως κοχύλια, μύδια και στρείδια, κλπ. Επίσης, εάν θέλετε το ασβέστιο μόνο να χρησιμοποιήσετε απλά ασβέστη.
Ψήνουμε τα τσόφλια περίπου για 15 λεπτά μέχρι μερικά να είναι καφέ σκούρο χρώμα και κάποια να είναι λευκά. Υπάρχουν αναθυμιάσεις και πρέπει να προσέχετε. Τα σκούρα κελύφη είναι πηγή του ασβεστίου, ενώ τα λευκά είναι πηγή φωσφόρου.
Μετά το ψήσιμο τα αλέθουμε. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, σε ένα γουδί, να τα ρίξετε σε ένα μπλέντερ ή ηλεκτρικό μύλο του καφέ, κ.λ.π.Τα τοποθετούμε σε ένα βάζο και προσθέτουμε 5 μέρη ξίδι κατ’ όγκο. Για παράδειγμα, εάν έχετε 1 φλιτζάνι τριμμένα κελύφη, προσθέστε 5 φλιτζάνια ξύδι. Το οξύ στο ξύδι βοηθά στην διάσπαση τους. Θα παρατηρήσετε φυσαλίδες καθώς η διαδικασία αυτή μετατρέπει τα συστατικά σε υγρό φωσφορικό ασβέστιο.

  • Περιμένετε μέχρι να εξαφανιστούν οι μικρές φυσαλίδες.
  • Σφραγίστε το βάζο για 20 μέρες να ζυμωθεί.
  • Φιλτράρετε σε άλλο βάζο.
    Τώρα έχετε παρασκευάσει Φωσφορικό Ασβέστιο.
  • Δοσολογία λίπανσης

  • Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ανά γαλόνι
    Ψεκασμό στα φύλλα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής φάσης της άνθησης και όταν οι καρποί είναι αρκετά μεγάλοι και ώριμοι
  • Μεταβατική φάση: Διεγείρει την ανθοφορία, διευκολύνει τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών κατά τη φάσης μετάβασης, ενδυναμώνει τα άνθη.
  • Ώριμα φρούτα: Ενισχύει τους μίσχους, τα φύλλα, τους καρπούς, βοηθά τους καρπούς να ωριμάσουν σωστά και να έχουν τη βέλτιστη γλυκιά γεύση!
  • About admin

    Check Also

    Καολίνης, πώς χρησιμοποιείται στα φυτά και τις καλλιέργειες

    Ο καολίνης είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα οικολογικά υλικά που χρησιμοποιείται στη συμβατική και …

    Γιατί κολλάνε τα φύλλα των φυτών

    Τι σημαίνει όταν εμφανίζεται κάτι σαν κόλλα πάνω στα φύλλα ενός φυτού και κατά πόσο …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.