Παρασκευή , 13 Σεπτεμβρίου 2024
Breaking News

Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Ο φρέσκος και  καθαρός αέρας δεν καθαρίζει μόνο τους πνεύμονές μας, αλλά ενισχύσει και τη διάθεσή μας, μειώνει τους καρδιακούς...
Περισσότερα
Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Νέα για κηπουρική, κηποτεχνία, αγροτικά και γεωπονικά θέματα

gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 Κάκτοι καθαρισμός, φροντίδα και μεταφύτευση gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 February 21, 2024 | ΚΑΚΤΟΙ & ΠΑΧΥΦΥΤΑ, ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ | Κάκτοι σε...
Περισσότερα

Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

H καλλιεργείται σε περιοχές με εύκρατο μεσογειακό κλίμα και απαιτεί κλιματικές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ζεστά...
Περισσότερα
Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Βασιζόμενη στους δασκάλους μου και στην όρεξή μου να μαθαίνω όλο και περισσότερα για τα αγαπημένα μου βότανα, είμαι περήφανη...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα έχουν απομακρύνει τους περισσότερους από εμάς από την παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη...
Περισσότερα
Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Σήμερα πηγαίνοντας στη λαϊκή βρήκα πολύ νόστιμα βερίκοκα και θυμήθηκα μιά αγαπημένη συνταγή που “παντρεύει” γευστικά τα βερίκοκα με το κοτόπουλο!...
Περισσότερα
Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Λίγα απλά υλικά,  αλεύρι,  νερό,  μαγιά,  αλάτι, αρκούν για να ενωθούν και να φτιάξουν μια λιχουδιά, ένα αχνιστό και λαχταριστό...
Περισσότερα
Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

αυτάρκεια – μαραθοκεφτέδες ή μαλαθροκεφτέδες…

Κεφτέδες με κιμά μοσχαρίσιο,  με μπόλικο τριμμένο κρεμμύδι, με μπόλικο μπαγιάτικο ψωμί και άφθονο δυόσμο!!! Κεφτέδες με μαϊντανό και ρίγανη.  Κεφτέδες με μάραθο...
Περισσότερα
αυτάρκεια – μαραθοκεφτέδες ή μαλαθροκεφτέδες…

τι θα φάμε σήμερα; ταλιατέλες με μανιτάρια, κοτόπουλο και μυρωδικά

και για να ετοιμάσω το γεύμα μας θα χρειαστώ: -. ελαιόλαδο – όσο θα μου πάρει -. 2 στήθη κοτόπουλο...
Περισσότερα
τι θα φάμε σήμερα; ταλιατέλες με μανιτάρια, κοτόπουλο και μυρωδικά

Στίπα: Ένα καλλωπιστικό φυτό με “φτερά και πούπουλα”

Ένα ξεχωριστό αγρωστώδες φυτό από την κατηγορία των διακοσμητικών γρασιδιών είναι η στίπα που τα τελευταία χρόνια επιλέγεται όλο και...
Περισσότερα
Στίπα: Ένα καλλωπιστικό φυτό με “φτερά και πούπουλα”

Λίπανση με φυσικό φωσφορικό ασβέστιο

Το σκεύασμα Φωσφορικού Ασβεστίου είναι ένα καταπληκτικό προϊόν που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας. Είναι ένα θρεπτικό διάλυμα για τα φυτά όταν εισέρχονται στον κύκλο της ανθοφορίας. Στη φυσική καλλιέργεια, εφαρμόζουμε το Σκεύασμα Φωσφορικού Ασβεστίου πριν από την έναρξη της ανθοφορίας για να υποστηρίξει την καρποφορία.
Με απλά λόγια, ο Φωσφόρος ενισχύει στο ριζικό σύστημα το οποίο θα επιτρέψει στο φυτό να έχει καλύτερη πρόσβαση στο νερό και στα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος για να υποστηρίξει την κρίσιμη διαδικασία της ανθοφορίας. Θα χρησιμοποιήσουμε το Ασβέστιο για να ενισχύσει το φυτό στο πλαίσιο της προετοιμασίας καλύτερης ανθοφορίας και παραγωγής καρπών. Επομένως, το σκεύασμα αυτό αποδεσμεύει φώσφορο και ασβέστιο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης από την ανάπτυξη έως την ανθοφορία / καρποφορία.Παρασκευή φυσικού λιπάσματος με φυσικό φωσφορικό ασβέστιοΣυλλέγουμε κελύφη αυγών και τα πλένουμε για να αφαιρέσουμε εσωτερικές ακαθαρσίες. Να θυμάστε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόκαλα ή άλλες καλές πηγές ασβεστίου, όπως κοχύλια, μύδια και στρείδια, κλπ. Επίσης, εάν θέλετε το ασβέστιο μόνο να χρησιμοποιήσετε απλά ασβέστη.
Ψήνουμε τα τσόφλια περίπου για 15 λεπτά μέχρι μερικά να είναι καφέ σκούρο χρώμα και κάποια να είναι λευκά. Υπάρχουν αναθυμιάσεις και πρέπει να προσέχετε. Τα σκούρα κελύφη είναι πηγή του ασβεστίου, ενώ τα λευκά είναι πηγή φωσφόρου.
Μετά το ψήσιμο τα αλέθουμε. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, σε ένα γουδί, να τα ρίξετε σε ένα μπλέντερ ή ηλεκτρικό μύλο του καφέ, κ.λ.π.Τα τοποθετούμε σε ένα βάζο και προσθέτουμε 5 μέρη ξίδι κατ’ όγκο. Για παράδειγμα, εάν έχετε 1 φλιτζάνι τριμμένα κελύφη, προσθέστε 5 φλιτζάνια ξύδι. Το οξύ στο ξύδι βοηθά στην διάσπαση τους. Θα παρατηρήσετε φυσαλίδες καθώς η διαδικασία αυτή μετατρέπει τα συστατικά σε υγρό φωσφορικό ασβέστιο.

  • Περιμένετε μέχρι να εξαφανιστούν οι μικρές φυσαλίδες.
  • Σφραγίστε το βάζο για 20 μέρες να ζυμωθεί.
  • Φιλτράρετε σε άλλο βάζο.
    Τώρα έχετε παρασκευάσει Φωσφορικό Ασβέστιο.
  • Δοσολογία λίπανσης

  • Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ανά γαλόνι
    Ψεκασμό στα φύλλα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής φάσης της άνθησης και όταν οι καρποί είναι αρκετά μεγάλοι και ώριμοι
  • Μεταβατική φάση: Διεγείρει την ανθοφορία, διευκολύνει τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών κατά τη φάσης μετάβασης, ενδυναμώνει τα άνθη.
  • Ώριμα φρούτα: Ενισχύει τους μίσχους, τα φύλλα, τους καρπούς, βοηθά τους καρπούς να ωριμάσουν σωστά και να έχουν τη βέλτιστη γλυκιά γεύση!
  • About admin

    Check Also

    Καολίνης, πώς χρησιμοποιείται στα φυτά και τις καλλιέργειες

    Ο καολίνης είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα οικολογικά υλικά που χρησιμοποιείται στη συμβατική και …

    Γιατί κολλάνε τα φύλλα των φυτών

    Τι σημαίνει όταν εμφανίζεται κάτι σαν κόλλα πάνω στα φύλλα ενός φυτού και κατά πόσο …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.