Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Breaking News

Κανέλα και κανελάδα – ένα θεραπευτικό και θερμαντικό ρόφημα!

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μπαχαρικά, ειδικά την περίοδο του χειμώνα! Για τη σπουδαιότητά της σας...
Περισσότερα
Κανέλα και κανελάδα – ένα θεραπευτικό και θερμαντικό ρόφημα!

Οστεοπόρωση – βότανα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και την υγεία των οστών μας

Οστεοπόρωση και βότανα Η παραδοσιακή και η βοτανική ιατρική, όπως και κάποιοι κλινικοί γιατροί, οι οποίοι είναι της άποψης ότι...
Περισσότερα
Οστεοπόρωση – βότανα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και την υγεία των οστών μας

Νηπενθές, ένα εντυπωσιακό σαρκοφάγο φυτό

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σαρκοφάγα φυτά είναι το νηπενθές, γνωστό και ως “φυτό κανάτα” (pitcher plant) από τα χαρακτηριστικά...
Περισσότερα
Νηπενθές, ένα εντυπωσιακό σαρκοφάγο φυτό

Από το κανάλι μου στο youtube:Πως ετοιμάζω ισχυρό αναλγητικό μείγμα λαδιών για μασάζ σε περιπτώσεις κρυολογήματος

Για τα αναλγητικά βότανα σας έχω μιλήσει, μέσα από τα άρθρα μου, πολλές φορές – θα σας θυμίσω κάποια από...
Περισσότερα
Από το κανάλι μου στο youtube:Πως ετοιμάζω ισχυρό αναλγητικό μείγμα λαδιών για μασάζ σε περιπτώσεις κρυολογήματος

Αφίδες, 5 τρόποι για την καταπολέμηση της μελίγκρας (+video)

Η αφίδα είναι το πιο διαδεδομένο έντομο που εμφανίζεται στα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας. Αρκετοί αναφέρονται σε...
Περισσότερα
Αφίδες, 5 τρόποι για την καταπολέμηση της μελίγκρας (+video)

Κυδωνιά: 12 μυστικά για την καλλιέργεια

Γλυκό κυδώνι με το μοναδικό άρωμα, ένας υπέροχος καρπός με έντονο χρυσό χρώμα σε σχήμα που θυμίζει αχλάδι.Η καλλιέργεια της...
Περισσότερα
Κυδωνιά: 12 μυστικά για την καλλιέργεια

Βυσσινιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

Βυσσινάδα από τον κήπο μας και μοναδικά γλυκά με υπέροχα βύσσινα.Η βυσσινιά είναι ένα καρποφόρο δέντρο που μοιάζει πολύ με...
Περισσότερα
Βυσσινιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

Ραπανάκι, ο ρόλος και αποτελεσματικότητά του στη διατροφή μας.

Το ραπανάκι είναι ο ταξιδευτής του χρόνου και του τόπου. Θα το συναντήσουμε εκεί στο 2500 π.χ  στην Κίνα, θα...
Περισσότερα
Ραπανάκι, ο ρόλος και αποτελεσματικότητά του στη διατροφή μας.

Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων;

Τι θέλει να μας πει ένα φυτό όταν οι άκρες των φύλλων του γίνονται καφέ και χάνουν το πράσινο χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων;

Νερόμελο, ένα ρόφημα γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας!

Ρόφημα με μέλι, νερό και λεμόνι Ένας, λοιπόν, από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αποκομίσουμε...
Περισσότερα
Νερόμελο, ένα ρόφημα γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας!

Κατασκευή φτηνού φυσικού αδιάβροχου χρώματος

Όπως λέει η κα Margarita Barney de Cruz, πρόεδρος της Ομάδας για την προώθηση της Εκπαίδευσης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης (GRUPEDSAC), μιας πρωτοπόρας μη-κυβερνητικής οργάνωσης στο Naucalpan, του Mexico:Μετάφραση από το http://www.hindu.com/thehindu/seta/2002/06/27/stories/2002062700110300.htmΜερικές δικές μας σημειώσειςΤο ασβέστωμα ήταν ο μοναδικός τρόπος βαψίματος μέχρι και πριν λίγα χρόνια. Με την προσθήκη φυσικών χρωστικών (λουλάκι, ώχρα κλπ), είχαμε αυτά τα εκπληκτικά χρώματα στα σπίτια της Καλύμνου που τώρα σπανίως βλέπουμε.Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό στους περισσότερους, είναι πως το ασβεστόχρωμα έχει την καλύτερη διαπνοή από κάθε άλλο βιομηχανικό χρώμα. Μόνο τα πυριτικά χρώματα όπως το Silikat-Innenfarbe LF 1806 συγκρίνονται με το ασβεστόχρωμα.Το μόνο τους ελάττωμα ήταν η έλλειψη στεγανότητας που επέτρεπε στην βροχή και την υγρασία να εισχωρούν στον τοίχο . Μένει να δοκιμάσουμε και να δούμε αν πράγματι δημιουργείται στεγανό ασβεστόχρωμα και αν διατηρείται η διαπνοή του.Καλές πληροφορίες για ασβεστόχρωμα εδώ: http://www.buildingconservation.com/articles/lwdistempers/lwdistempers.htmΗ δημιουργία του στεγανού ασβεστοχρώματος σε βίντεοΗ συνταγή κατασκευής του χρώματος είναι:

  • 3 κιλά ασβέστη σε πολτό η 2 λίτρα νερό με 1 κιλό ασβέστη
  • 2 λίτρα νερό, 4 φραγκοφύλλες και μια κούπα αλάτι
  • Κόβουμε την φραγκοφύλλα σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το νερό. Την επόμενη μέρα κοσκινίζουμε για να πάρουμε το υγρό.
  • Συνθλίβουμε τα υπόλοιπα φύλλα και κοσκινίζουμε για να πάρουμε περισσότερο χυμό.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τον ασβέστη στο υγρό και το αφήνουμε να ηρεμήσει ένα βράδυ πριν το χρησιμοποιήσουμε
  • Ο ρόλος του αλατιού

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω πρόχειρο τσιμέντο

    Σε μισό λίτρο γάλα προσθέστε μία ίδια ποσότητα ξυδιού με σκοπό να το πήξετε. Μετά …

    Το Ελληνικό τσιμέντο, η εξαφανισμένη Ελληνική Χυμεία και τα χαμένα βιβλία

    Έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν ελάχιστες και υπολείποντο …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.