Καλοκαιρινές σαλάτες με καρπούζι

Καλοκαιρινές σαλάτες με καρπούζι
12 Αυγούστου 00:00 2016 Print This Article

Σαλάτα καρπουζιού με φρούτα και βασιλικόΔεν υπάρχει ούτε ένα συστατικό σε αυτήν την συνταγή που δεν είναι αναζωογονητικό και τέλειο για μια ζεστή μέρα. Αυτή η συνταγή είναι μια καθαρή καλοκαιρινή φρεσκάδα σε ένα μπολ. Βέβαια, υποθέτω ότι η καυτερή πιπεριά θα μπορούσε να ζεστάνει τα πράγματα πολύ εάν κακομεταχειριστεί, αλλά ας μείνουμε στη θετική πλευρά των πραγμάτων.Συστατικά:
1 ½ φλιτζάνια (255 γρ.) καρπούζι σε κύβους
½ αγγούρι (100 γρ.), σε κύβους
1 φλιτζάνι (200 γρ.) σε κύβους μάνγκο (εμείς το αλλάξαμε με ροδάκινο)
½ φλιτζάνι (80 γρ) κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
μισή καυτερή πιπεριά jalapeño (10 γρ.), πολύ ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λάιμ (εμείς το αλλάξαμε με λεμόνι)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ (εμείς το αλλάξαμε με λεμόνι)
2 κουταλάκια του γλυκού ωμής αγαύης
4 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων

αποδίδει 3 ½ φλυτζάνιαΠαρασκευή:
Κόβετε το καρπούζι, το αγγούρι, το ροδάκινο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Παρακαλούμε να φοράτε γάντια όταν κόβετε την καυτερή πιπεριά γιατί τα έλαια τους είναι αόρατα, αλλά μπορεί να είναι οδυνηρά. Μην αγγίζετε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας πριν το πλύσιμο των χεριών σας μετά την παρασκευή της.
Ξύστε το λεμόνι, στη συνέχεια, προσθέστε το στο μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού. Είναι καλύτερο να ξύσετε το λεμόνι πριν το κόψετε. Προσθέστε την αγαύη, τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά.
Αποθηκεύστε την στο ψυγείο αν περισσέψει για 2-3 ημέρες.Καρπούζι με αντράκλα μαϊντανό κρεμμύδι και ελιέςΗ εύκολη συνταγή με τις δικές μας υπερτροφές

Υλικά:
3 φλυτζάνια φρέσκο καρπούζι σε κύβους
1 φλιτζάνι χοντροκομμένη αντράκλα
1 μέτριο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελιές
λίγο θαλασσινό αλάτι
μια κουταλιά ελαιόλαδοΠαρασκευή:
Κόβετε το καρπούζι, την αντράκλα, το μαϊντανό, το κρεμμύδι προσθέτεται τις ελιές το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο πιάτο και ανακατέψτε απαλά τα υλικά.

Καλή σας όρεξη!

Print Friendly, PDF & Email
  Article "tagged" as:
  Categories:
view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment