Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024
Breaking News

Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Ξεράθηκε η τριανταφυλλιά; Γιατί εμφανίζουν κίτρινα φύλλα οι τριανταφυλλιές;Αν η μας εμφανίζει σημάδια στα φύλλα, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποιο...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα βότανα για να ετοιμάσουμε πολύτιμα γεύματα! Και ναι, τα...
Περισσότερα
Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

…ἀλλὰ γὰρ αἴτιος ὁ ἐγκέφαλος τούτου τοῦ πάθεος, ὥσπερ καὶ τῶν ἄλλων νοσημάτων τῶν μεγίστων·  ὅτῳ δὲ τρόπῳ καὶ ἐξ...
Περισσότερα
…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

Αχιλλέα

…όπως πολλές φορές έχω πει*, ένα από τα πιο συνηθισμένα άγρια βότανα είναι, η αχιλλέα/Achillea millefolium. Αν παρατηρήσουμε ή ερευνήσουμε...
Περισσότερα
Αχιλλέα

Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Οι επιστήμονες δείχνουν ότι η ανθρώπινη συνείδηση ​​θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια της “εντροπίας” Είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός...
Περισσότερα
Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Περιπατητικός διαλογισμός

-. το μυαλό μου μπορεί να πάει σε χίλιες κατευθύνσεις. -. αλλά υπάρχει ένα όμορφο μονοπάτι, που εδώ περπατώ με...
Περισσότερα
Περιπατητικός διαλογισμός

Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

Όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για την υγεία του και για τη θεραπεία του έχουν προβλεφθεί από τον Θεό και...
Περισσότερα
Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

Το να βάζουν τρία γεύματα την ημέρα στο τραπέζι ήταν ένας αγώνας για εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ το χρόνο που...
Περισσότερα
τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

όταν με ρώτησαν πως αναζωoγονούμε το μυαλό μας σε 5′ λεπτά, είπα πως ο dr. Win Wenger έχει πει…

Ο dr. Win Wenger ήταν πρωτοπόρος στους τομείς της δημιουργικότητας και της δημιουργικής μεθόδου, της επιταχυνόμενης μάθησης, της ανάπτυξης του...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν πως αναζωoγονούμε το μυαλό μας σε 5′ λεπτά, είπα πως ο dr. Win Wenger έχει πει…

Sudarshan Kriya -μια ισχυρή αλλά απλή τεχνική ρυθμικής αναπνοής που ενσωματώνει συγκεκριμένους φυσικούς ρυθμούς της αναπνοής, εναρμονίζοντας το σώμα, το νου και τα συναισθήματα.

Η Sudarshan Kriya είναι μια ισχυρή αλλά απλή τεχνική ρυθμικής αναπνοής που ενσωματώνει συγκεκριμένους φυσικούς ρυθμούς της αναπνοής, εναρμονίζοντας το σώμα...
Περισσότερα
Sudarshan Kriya -μια ισχυρή αλλά απλή τεχνική ρυθμικής αναπνοής που ενσωματώνει συγκεκριμένους φυσικούς ρυθμούς της αναπνοής, εναρμονίζοντας το σώμα, το νου και τα συναισθήματα.

Καλλιεργούμε σπανάκι σε γλάστρα

Το σπανάκι είναι από τα δημοφιλή λαχανικά που τρώμε σε σαλάτες, πίτες, φαγητά και είναι πολύ εύκολο να το καλλιεργήσουμε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στην αυλή ή στο μπαλκόνι. Το σπανάκι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας, μπαίνει γρήγορα στην παραγωγή και γι’ αυτό το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε ερασιτέχνες κηπουρούς που κάνουν τα πρώτα βήματα στην καλλιέργεια λαχανικών, όπως και το μαρούλι. Το σπανάκι ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σέσκουλο και το παντζάρι. • Τι συνθήκες απαιτεί η καλλιέργεια σπανακιού σε γλάστρα;
 
Το σπανάκι χρειάζεται γόνιμο υπόστρωμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γι’ αυτό καλό είναι να προμηθευτούμε φυτόχωμα ειδικό για κηπευτικά. Εναλλακτικά, μπορούμε να ενσωματώσουμε κοπριά, κομπόστ ακόμα και στάχτη μέσα στο χώμα της γλάστρας για να αυξήσουμε την οργανική ουσία. Το σπανάκι ευδοκιμεί σε δροσερό, σχετικα ψυχρό καιρό σε συνθήκες θερμοκρασίας μεταξύ 12-18 βαθμών Κελσίου αν και αντέχει και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Αναζητούμε θέση με αρκετή ηλιοφάνεια για το σπανάκι κατά τη χειμερινή περίοδο και ημισκιερές κατά την ανοιξιάτικη περίοδο που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. • Πώς θα φυτέψουμε τo σπανάκι σε γλάστρα;
 
Μπορούμε να φυτέψουμε τους σπόρους του σπανακιού κατευθείαν στη γλάστρα μας, σχετικά αραιά, και σε βάθος περίπου 2 εκατοστών. Σε διαφορετική περίπτωση, προμηθευόμαστε έτοιμα σπορόφυτα σπανακιού για να τα φυτέψουμε στις γλάστρες σε αποστάσεις 20-25 εκατοστών μεταξύ κάθε φυτού. Επιλέγουμε χαμηλές γλάστρες και ζαρντινιέρες βάθους 20-25 εκατοστών, καθώς επαρκούν για την ανάπτυξη τους. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο περιορίζουμε τις ανάγκες μας σε φυτόχωμα. Το σπανάκι μπορεί να συγκαλλιεργηθεί στις γλάστρες με επιτυχία με σέλινο, κρεμμύδι και σκόρδο. Η συγκαλλιέργεια φυτών είναι μία μέθοδος καλλιέργειας που μας επιτρέπει να βελτιώσουμε την παραγωγή μας, ποιοτικά και ποσοτικά.  • Τι ανάγκες σε πότισμα και λίπανση έχει το σπανάκι σε γλάστρα;
 
Το σπανάκι έχει σημαντικές απαιτήσεις σε νερό όταν το φυτεύουμε σε γλάστρα και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι το υπόστρωμα στη γλάστρα είναι σχετικά υγρό. Επειδή όμως το ριζικό του σύστημα είναι επιφανειακό, θα χρειαστούν συχνά ελαφριά ποτίσματα. Η συχνότητα των ποτισμάτων για το σπανάκι πρέπει είναι μεγαλύτερη σε περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σχετικά με τη λίπανση, το σπανάκι χρειάζεται άζωτο για την καλή ανάπτυξη του φυλλώματος του. Επιβάλλεται κάθε 20-30 μέρες, να ενσωματώνουμε στο χώμα, γύρω από κάθε σπανάκι, δυο κουταλιές της σούπας κοπριά ή μία κουταλιά της σούπας βιολογικό λίπασμα αζώτου. • Πότε μπορούμε να συγκομίσουμε το σπανάκι από τη γλάστρα; Mπορούμε να συγκομίσουμε το σπανάκι μας περίπου 2 μήνες μετά την μεταφύτευση κόβοντας το φυτό από τη ρίζα με ένα μαχαίρι. Μπορούμε επίσης να κόβουμε σταδιακά τα περιφερειακά φύλλα του σπανακιού για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στη συγκομιδή που μπορεί να ξεπεράσει και τους δυο μήνες. Συγκεκριμένα, αφήνουμε τα κεντρικά φύλλα του σπανακιού για να τα συλλέξουμε όταν θα γίνουν μεγαλύτερα. Πάντως, αν θέλουμε το σπανάκι μας για σαλάτα, θα πρέπει να κόψουμε τα φύλλα όταν είναι μικρά για να είναι πιο τρυφερά, ενώ τα μεγαλύτερα φύλλα θα τα προτιμήσουμε για μαγείρεμα. 

About admin

Check Also

13 μυστικά για φύτευση και καλλιέργεια κρεμμυδιού

Κρεμμύδι, ένα από τα πιο δημοφιλή που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε σαλάτες και στο φαγητό. Η …

Πότε και πώς φυτεύουμε πατάτες σε κήπο και μπαλκόνι

Ποια εποχή ξεκινάει το φύτεμα της πατάτας και ποια διαδικασία ακολουθούμε για να φυτέψουμε πατάτες; …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.