Πέμπτη , 21 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Υπάρχουν που βοηθούν τα φυτά όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που δημιουργούν προβλήματα.Την περίοδο του καλοκαιριού, τα...
Περισσότερα
Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Ο στύφνος είναι ένα αγριόχορτο που συναντάμε σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ανάμεσα στα φυτά του λαχανόκηπου, αλλά και στην ύπαιθρο.Γνωστός επίσης...
Περισσότερα
Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Καλλιέργεια εστραγκόν σε γλάστρα

Το εστραγκόν είναι ένα πολυετές αρωματικό φυτό που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη και μπορούμε εύκολα να καλλιεργήσουμε σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Έχει σχετικά γρήγορη ανάπτυξη και μπορεί να φτάσει σε ύψος το ένα μέτρο. Τα φύλλα του εστραγκόν διαθέτουν μια χαρακτηριστική ελαφριά πικάντικη γεύση που θυμίζει κάπως γλυκάνισο. Χρησιμοποιείται στην κουζίνα για αρωματισμό σε σαλάτες, σε σούπες, σε σάλτσες κρεατικών και ψαριών, καθώς και για τον αρωματισμό λευκού ξυδιού και μουστάρδας. Τι συνθήκες απαιτεί η καλλιέργεια εστραγκόν σε γλάστρα; Το εστραγκόν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, καθώς και στο κρύο του χειμώνα. Δεν χρειάζεται κάποια προστασία, γι’ αυτό μπορούμε να τοποθετήσουμε τη γλάστρα με το εστραγκόν σε ηλιοφανή ή ημισκιερή θέση στο μπαλκόνι μας. Το εστραγκόν δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το εδαφικό μίγμα, αν και αναπτύσσεται πολύ καλά σε εδάφη που διαθέτουν οργανική ουσία και καλή αποστράγγιση. Προμηθευόμαστε φυτόχωμα γενικής χρήσης που μπορούμε να ανακατέψουμε με λίγο χώμα από τον κήπο και με κομπόστ. 


Τι πότισμα, λίπανση απαιτεί το εστραγκόν σε γλάστρα; Το εστραγκόν όταν φυτεύεται σε γλάστρα έχει μικρές ανάγκες ως προς το πότισμα και μπορεί να μείνει απότιστο για λίγες ημέρες. Θα χρειαστεί συχνότερο πότισμα την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού. Για την λίπανση του εστραγκόν, θα ενσωματώσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας καλοχωνεμένη κοπριά ή πλήρες βιολογικό λίπασμα, κάθε δυο μήνες, την περίοδο της άνοιξης. Την περίοδο του χειμώνα ξεραίνεται το φύλλωμα του εστραγκόν και επιβιώνει μόνον το ριζικό του σύστημα. Το εστραγκόν πολλαπλασιάζεται καλύτερα με διαίρεση των ριζωμάτων του, στις αρχές της άνοιξης.
 Κι ένα μυστικό για την καλλιέργεια εστραγκόν σε γλάστρα Υπάρχει η γαλλική ποικιλία του εστραγκόν και η ρωσική ποικιλία για να καλλιεργήσουμε. Προτιμούμε τη γαλλική ποικιλία εστραγκόν, καθώς διαθέτει πιο έντονο άρωμα. 

About admin

Check Also

Καλλιέργεια λεμονοθύμαρου σε γλάστρα

Το λεμονοθύμαρο είναι πολυετής αρωματικός θάμνος, με χαρακτηριστικά ωοειδή φύλλα, πράσινου ή κιτρινοπράσινου χρώματος που …

Καλλιέργεια θυμαριού σε γλάστρα

Το θυμάρι είναι δημοφιλές αρωματικό βότανο της ελληνικής γης που μπορούμε εύκολα να καλλιεργήσουμε σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.