Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Breaking News

Κανέλα και κανελάδα – ένα θεραπευτικό και θερμαντικό ρόφημα!

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μπαχαρικά, ειδικά την περίοδο του χειμώνα! Για τη σπουδαιότητά της σας...
Περισσότερα
Κανέλα και κανελάδα – ένα θεραπευτικό και θερμαντικό ρόφημα!

Οστεοπόρωση – βότανα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και την υγεία των οστών μας

Οστεοπόρωση και βότανα Η παραδοσιακή και η βοτανική ιατρική, όπως και κάποιοι κλινικοί γιατροί, οι οποίοι είναι της άποψης ότι...
Περισσότερα
Οστεοπόρωση – βότανα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και την υγεία των οστών μας

Νηπενθές, ένα εντυπωσιακό σαρκοφάγο φυτό

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σαρκοφάγα φυτά είναι το νηπενθές, γνωστό και ως “φυτό κανάτα” (pitcher plant) από τα χαρακτηριστικά...
Περισσότερα
Νηπενθές, ένα εντυπωσιακό σαρκοφάγο φυτό

Από το κανάλι μου στο youtube:Πως ετοιμάζω ισχυρό αναλγητικό μείγμα λαδιών για μασάζ σε περιπτώσεις κρυολογήματος

Για τα αναλγητικά βότανα σας έχω μιλήσει, μέσα από τα άρθρα μου, πολλές φορές – θα σας θυμίσω κάποια από...
Περισσότερα
Από το κανάλι μου στο youtube:Πως ετοιμάζω ισχυρό αναλγητικό μείγμα λαδιών για μασάζ σε περιπτώσεις κρυολογήματος

Αφίδες, 5 τρόποι για την καταπολέμηση της μελίγκρας (+video)

Η αφίδα είναι το πιο διαδεδομένο έντομο που εμφανίζεται στα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας. Αρκετοί αναφέρονται σε...
Περισσότερα
Αφίδες, 5 τρόποι για την καταπολέμηση της μελίγκρας (+video)

Κυδωνιά: 12 μυστικά για την καλλιέργεια

Γλυκό κυδώνι με το μοναδικό άρωμα, ένας υπέροχος καρπός με έντονο χρυσό χρώμα σε σχήμα που θυμίζει αχλάδι.Η καλλιέργεια της...
Περισσότερα
Κυδωνιά: 12 μυστικά για την καλλιέργεια

Βυσσινιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

Βυσσινάδα από τον κήπο μας και μοναδικά γλυκά με υπέροχα βύσσινα.Η βυσσινιά είναι ένα καρποφόρο δέντρο που μοιάζει πολύ με...
Περισσότερα
Βυσσινιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

Ραπανάκι, ο ρόλος και αποτελεσματικότητά του στη διατροφή μας.

Το ραπανάκι είναι ο ταξιδευτής του χρόνου και του τόπου. Θα το συναντήσουμε εκεί στο 2500 π.χ  στην Κίνα, θα...
Περισσότερα
Ραπανάκι, ο ρόλος και αποτελεσματικότητά του στη διατροφή μας.

Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων;

Τι θέλει να μας πει ένα φυτό όταν οι άκρες των φύλλων του γίνονται καφέ και χάνουν το πράσινο χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων;

Νερόμελο, ένα ρόφημα γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας!

Ρόφημα με μέλι, νερό και λεμόνι Ένας, λοιπόν, από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αποκομίσουμε...
Περισσότερα
Νερόμελο, ένα ρόφημα γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας!

Η επιδραση του ασβεστη ή της μαρμαροσκονης στο έδαφος

Υπάρχει η πρακτική, να βάζουμε ασβέστη ή μαρμαρόσκονη όταν φυτεύουμε για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της έλλειψης ασβεστίου και όταν το έδαφος είναι ουδέτερο ή ελαφρώς αλκαλικό, δημιουργούμε σοβαρό προβλήμα. Ακόμη μεγαλύτερο γίνεται, όταν το κάνουμε επί σειρά ετών στο ίδιο σημείο. Δυστυχώς δεν είναι άμεσα ορατό, γιατί μπορεί να πάρει δύο ή και περισσότερα χρόνια για να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα της χρήσης τους στο pH του εδάφους.Ποιες είναι οι συνέπειες
Το pH του εδάφους πρέπει να είναι το κατάλληλο -ελαφρώς όξινο για τα περισσότερα κηπευτικά, αφού επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών, άμεσα ή έμμεσα.
Και το κάνει, επειδή παίζει σημαντικό ρόλο στην διαλυτότητα των θρεπτικών ουσιών.
Δηλαδή η ικανότητα τους να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το pH του εδάφους.
Το πρώτο που επηρεάζει είναι το σίδηρο που όταν είναι το έδαφος αλκαλικό, δεν είναι διαλυτό.Έχει αποδειχθεί ότι η ντοματιά έχει πολλαπλάσια άνθη όταν είναι σε έδαφος με pH 6,5 από ότι αν είναι με pH 8 και οι βιταμίνες των καρπών της περισσότερες.
Το άλλο σύμπτωμα είναι, οτι η χλωροφύλλη είναι περισσότερη σε αλκαλικό έδαφος, οπότε επικρατεί του λυκοπενίου και οι ντομάτες αργούν να ωριμάσουν.Ας δούμε πως μεταβάλλεται το pH με την προσθήκη του ασβέστη, για να καταλάβουμε και τι κάνουμε…
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα που αλλάζει το pΗ εξαρτάται από το έδαφος.
Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα της οργανικής ύλης ή o πηλός, τόσο περισσότερος ασβέστης απαιτείται για να αυξηθεί το pH. Επίσης είναι σημαντικό, ότι η μαρμαρόσκονη είναι ακόμη πιο αλκαλική (pH 9+) από τον ασβέστη (pH 8).Πως μπορούμε να διορθώσουμε την κατάσταση
Η αλκαλικότητα του εδάφους έχει τεράστια σημασία εάν οφείλεται σε εφαρμογή ασβέστη ή σε εγγενές χαρακτηριστικό του εδάφους. Είναι αρκετά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αλλάξουμε αισθητά το του φυσικά αλκαλικού χώματος με τη χρήση υλικών που σχηματίζουν οξέα.
Εάν ένα υψηλό pΗ οφείλεται στην εφαρμoγή ασβέστη ή άλλων αλκαλικών πρόσθετων, το θείο, ο θειικός σίδηρος ή παρόμοια υλικά που σχηματίζουν οξέα μπορούν να μας βοηθήσουν.Προσοχή: Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο από 1 κιλό θείου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα σε μία εφαρμογή, αλλά να επαναλαμβάνουμε τις εφαρμογές του θείου κάθε 2 μήνες, επειδή οξειδώνεται στο έδαφος όταν αναμιγνύεται με το νερό και μπορεί να κάψει τις ρίζες των φυτών.Διαβάστε ακόμη:Οι τιμές ph του γόνιμου εδάφους

About admin

Check Also

Μυκόρριζα ενεργοποιητής ριζών : η χρησιμότητά τους στην βιολογική καλλιέργεια

Η μυκόρριζα ή τα μυκόρριζα αποτελούν ένα ειδικό συμβιωτικό μόρφωμα (ή όργανο) που προκύπτει από τη συνένωση των ριζών ενός φυτού με μύκητες …

Παρτέρια, ένας έξυπνος τρόπος για να καλλιεργείτε τα λαχανικά σας

Παρτέρια, ένας τρόπος για να καλλιεργείτε τα λαχανικά σας

Ένας από τα τους καλύτερους τρόπους για να καλλιεργήσετε λαχανικά είναι να τα φυτέψετε σε υψωμένα  παρτέρια.  Όταν το χώμα είναι υψωμένο, στεγνώνει πιο γρήγορα, ζεσταίνεται ευκολότερα και παρέχει βαθύτερο έδαφος για να αναπτυχθούν οι ρίζες των φυτών. Με τα παρτέρια αυτά μπορείτε να φυτέψετε νωρίτερα στη σαιζόν και να έχετε συγκομιδή αργότερα το φθινόπωρο.…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.