Ενέσεις με σκόρδο αντιμετωπίζουν θανατηφόρες ασθένειες δέντρων

Ενέσεις με σκόρδο αντιμετωπίζουν θανατηφόρες ασθένειες δέντρων
23 Οκτωβρίου 00:00 2014

Στη Βρετανία, οι ειδικοί εμβολιάζουν τα δέντρα με μια συμπυκνωμένη μορφή σκόρδου, κάτι που τα προστατεύει από θανάσιμες ασθένειες.
Σε πειραματικό στάδιο το αυτό το διάλυμα του σκόρδου έχει αποδειχτεί τόσο αποτελεσματικό που η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για μαζικούς εμβολιασμούς δέντρων στο Northamptonshire.

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιβακτηριδιακά και αντιμυκητιακά προϊόντα της φύσης.Το συμπυκνωμένο διάλυμα έχει αποδειχτεί ότι καταστρέφει πλήρως κάποιες ασθένειες που προσβάλλουν τα δέντρα. Επειδή είναι φυσικό συστατικό, το δέντρο δεν το αποβάλλει, ούτε καταστρέφει τις φυσικές του λειτουργίες.

Η θεραπεία δείχνει να έχει ποσοστό επιτυχίας 95%.

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιβακτηριακά και αντιμυκητιακά φάρμακα της φύσης. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται αλλισίνη (allicin), για την οποία οι επιστήμονες ενδιαφέρονται για την εμπορική αξιοποίηση της.Η πειραματική συσκευή ένεσης αποτελείται από ένα υπό πίεση θάλαμο και οκτώ σωλήνες “χταπόδι”. Η έγχυση γίνετε με πίεση μέσα από τους ειδικούς σωλήνες. Οι βελόνες τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο για να πάρει αλλισίνη ομοιόμορφα γύρω το δέντρο. Τη στιγμή που το δραστικό συστατικό φτάνει την ασθένεια την καταστρέφει. Το φάρμακο είναι οργανικό και δεν απορρίπτεται από το δέντρο.Η διαδεδομένη χρήση της διαδικασίας της έγχυσης όμως είναι μη πρακτική και δαπανηρή. Αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει να σώσει δέντρα που έχουν ιστορική ή συναισθηματική αξία.

Στα τελευταία 4 χρόνια περισσότερα από 350 δέντρα σε προχωρημένο στάδιο ασθενείας έχουν θεραπευτεί με τις αυτές τις ενέσεις σκόρδου.

view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment