Γλυκό καρπούζι

Γλυκό καρπούζι
20 Αυγούστου 00:00 2013 Print This Article

Γιατί επιλέγω να σας παρουσιάσω το γλυκό καρπούζιbr> Γιατί οι φλούδες που πετάτε έχουν το περισσότερο Κ Α Λ Ι ΟΥλικά:

  • 1 κιλό χοντρή φλούδα καρπουζιού
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ ποτήρι ασβέστη
  • 1 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού (για τη λεμονάδα)
  • Βανίλια ή κιούλι (αρμπαρόριζα)
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • Τρόπος παρασκευής γλυκού από καρπούζιΚαθαρίζουμε λεπτά την πράσινη φλούδα και αφαιρούμε καλά την κόκκινη ψίχα από μέσα, έτσι ώστε να μείνει μόνο το άσπρο μέρος.
    Κόβουμε τις φλούδες σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια.
    Διαλύουμε τον ασβέστη σε λεκάνη με νερό, τόσο που να καλύπτει τις φλούδες, και τις αφήνουμε για 4–5 ώρες. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Αλλάζουμε το νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ψηθούν.Ρίχνουμε τις φλούδες σε παγωμένο νερό με το χυμό λεμονιού (λεμονάδα) για δύο ώρες, για να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνοντας από πάνω τη ζάχαρη και το νερό για να κατεβάσουν το ζουμί τους. Τις αφήνουμε για 3–4 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    Βράζουμε το γλυκό για 5 λεπτά, περίπου, και το αφήνουμε για την επομένη μέρα.

    Την επόμενη μέρα, βράζουμε, ξανά, το γλυκό μαζί με το κιούλι και το αφήνουμε να δέσει καλά. Προς το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει ακόμα 1–2 βράσεις.
    Bάζουμε το γλυκό καρπούζι ζεστό σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε για 3 λεπτά.

    Print Friendly, PDF & Email
      Article "tagged" as:
      Categories:
    view more articles

    About Article Author

    write a comment

    0 Comments

    No Comments Yet!

    You can be the one to start a conversation.

    Add a Comment