Πέμπτη , 1 Ιουνίου 2023
Breaking News

Πλήρης διατροφική επάρκεια σε 400 τετραγωνικά κηπο

Advertisement Ζούμε ομολογουμένως σε πολύ δύσκολους καιρούς και κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει το μέλλον. Με την σημερινή κρίση...
Περισσότερα
Πλήρης διατροφική επάρκεια σε 400  τετραγωνικά κηπο

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο

Ο μύθος λέει ότι όταν ο Θεός έριξε τα λουλούδια στη γη τους είπε “διαλέξετε το χρώμα που θέλετε να...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο

Γλιστρίδα ή αντράκλα: ένα ζιζάνιο που τρώγεται σαλάτα

Η γλιστρίδα φυτρώνει μόνη της κάθε χρόνο στους ανοιξιάτικους λαχανόκηπους και στα καλλιεργούμενα χωράφια της Μεσογείου.Γνωστή και με την ονομασία...
Περισσότερα
Γλιστρίδα ή αντράκλα: ένα ζιζάνιο που τρώγεται σαλάτα

Ένα ξεχωριστό, ασυνήθιστο και άκρως θεραπευτικό ρόφημα αγριοράδικου!

Θεραπευτικό ρόφημα αγριοράδικου και φυτικού γάλακτος με την προσθήκη μελιού! Κάθε χρόνο, ο ενθουσιασμός μου για τη συγκομιδή της ρίζας...
Περισσότερα
Ένα ξεχωριστό, ασυνήθιστο και άκρως θεραπευτικό ρόφημα αγριοράδικου!

Γλυστρίδα ή αντράκλα: ένα ζιζάνιο που τρώγεται σαλάτα

Η γλυστρίδα φυτρώνει μόνη της κάθε χρόνο στους ανοιξιάτικους λαχανόκηπους και στα καλλιεργούμενα χωράφια της Μεσογείου.Γνωστή και με την ονομασία...
Περισσότερα
Γλυστρίδα ή αντράκλα: ένα ζιζάνιο που τρώγεται σαλάτα

Γνωρίζετε ότι η μπάμια είναι φρούτο και πως τα φύλλα της…

Γνωρίζετε ότι η μπάμια είναι φρούτο και πως τα νεαρά της φύλλα μπορούν να μαγειρευτούν παρόμοια με τα χόρτα των...
Περισσότερα
Γνωρίζετε ότι η μπάμια είναι φρούτο και πως τα φύλλα της…

Φρούτα που όλοι λανθασμένα, πιστεύουμε ότι είναι λαχανικά

Ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, πιπεριές – είναι λαχανικά ή φρούτα; Και η μπάμια; Για να δούμε: ντομάτα – η κυρία με...
Περισσότερα
Φρούτα που όλοι λανθασμένα, πιστεύουμε ότι είναι λαχανικά

Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ

Ζωμός αποτοξίνωσης, ένας ζωμός φυσικά επουλωτικός, καταπραϋντικός και ανακουφιστικός που προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό, στις ανάγκες του καθενός από εμάς,...
Περισσότερα
Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ

Γνωρίζετε ότι τα φρέσκα κρεμμυδάκια…

Φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια. Γνωρίζετε ότι τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι πλούσια σε σουλφίδια, χημικές ουσίες που περιέχουν θείο; Το θείο είναι...
Περισσότερα
Γνωρίζετε ότι τα φρέσκα κρεμμυδάκια…

Γνωρίζετε ότι τα κουκιά…

… τα κουκιά/Vicia faba L** είναι πλούσια σε μια ουσία που ονομάζεται L-dopa**, η οποία χρησιμοποιείται στη θεραπεία της νόσου...
Περισσότερα
Γνωρίζετε ότι τα κουκιά…

Γιατί πέφτουν τα λουλούδια των φυτών και τρόποι αντιμετώπισης

Είναι φυσιολογικό να πέφτουν τα λουλούδια ενός φυτού και πότε πρέπει να ανησυχούμε;

Όταν βλέπουμε πεσμένα άνθη στις γλάστρες και στον κήπο μας είναι λογικό να αναρωτιόμαστε τι πρόβλημα υπάρχει κι αν φροντίζουμε σωστά τα φυτά μας.

Η πτώση των λουλουδιών συμβαίνει συχνά σε αρκετά  όπως η , o , η και η , μειώνοντας το αισθητικό αποτέλεσμα στον κήπο και στο μπαλκόνι μας.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει μείωση της παραγωγής και προβλήματα στην καρποφορία, σε όπως η , η και η , αλλά και σε όπως η , η και η .

Αρκετές φορές η πτώση των λουλουδιών συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως η , το , το , και το .

Κι αν δεν εντοπίσουμε έγκαιρα την αιτία, μπορεί να δούμε ένα .

Ας δούμε αναλυτικά γιατί πέφτουν τα λουλούδια των φυτών, σε ποιες περιπτώσεις είναι φυσιολογικό και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε για να απολαμβάνουμε όμορφα υγιή καλλωπιστικά φυτά μαζί με πλούσια συγκομιδή από τα καρποφόρα δέντρα και τα λαχανικά μας.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η πτώση των λουλουδιών στα φυτά είναι φυσιολογική και δεν χρειάζεται να επέμβουμε για να διατηρήσουμε την υγεία των φυτών.

Τα λουλούδια πέφτουν φυσιολογικά όταν ωριμάζουν. Επιπλέον, σε αρκετά καλλωπιστικά φυτά η ανθοφορία των λουλουδιών διαρκεί πολύ λίγο, όπως στην περίπτωση του ιβίσκου και σε αρκετά είδη κάκτων και παχύφυτων.

Στα καρποφόρα δέντρα, είναι φυσιολογικό να πέφτουν τα πέταλα των λουλουδιών όταν ολοκληρώνεται η ανθοφορία και δένουν οι καρποί.

Αν ένα φυτό χάνει τα άνθη του και δεν ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες, τότε τα πεσμένα λουλούδια είναι σημάδι πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο περιβάλλον που αναπτύσσεται.

Υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν πτώση των λουλουδιών στα φυτά όπως το υπερβολικό πότισμα, ο μειωμένος φωτισμός, η υπερβολική λίπανση, η υψηλή θερμοκρασία, οι δυνατοί άνεμοι και η προσβολή από ασθένειες.

Η πτώση των λουλουδιών είναι πολύ συχνό φαινόμενο όταν δεν γίνεται  και τα ποτίζουμε υπερβολικά, ειδικά σε συνθήκες κακής αποστράγγισης, .

Αποφεύγουμε λοιπόν το και ποτίζουμε τα φυτά με την κατάλληλη ποσότητα και συχνότητα, όταν στεγνώνει το χώμα για να διατηρούν τα λουλούδια τους πάνω στο φυτό.

Φροντίζουμε να τοποθετούμε  με προγραμματιστή και σύστημα να ρυθμίζουμε κατάλληλα την διάρκεια και τη συχνότητα ποτίσματος.

Αρκετές φορές παρατηρούμε σε φυτά και καρποφόρα δέντρα να χάνουν τα λουλούδια τους 1-2 μέρες αφού τους έχουμε προσθέσει , και ιδιαίτερα υπερβολική ποσότητα από .

Είναι σημαντικό λοιπόν να βάζουμε τις κατάλληλες ποσότητες λιπάσματος για να εξασφαλίζουμε ικανοποιητική ανθοφορία και παραγωγή καρπών.

Ως γενικό κανόνα, αποφεύγουμε να βάζουμε λίπασμα σε συνθήκες καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών καλοκαιριού.

Πρέπει να γνωρίζουμε πως η χρήση διαφυλλικών λιπασμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο καθώς και σκευασμάτων χαλκού κατά την περίοδο της ανθοφορίας μπορεί να προκαλέσει πτώση ανθών στις καλλιέργειες καρποφόρων δέντρων.

Πολλές φορές όταν έχουμε ανθοφόρα φυτά σε πολύ σκιερά σημεία στο μπαλκόνι και στον κήπο μας όπου το φως δεν επαρκεί, τα φυτά ως αντίδραση ρίχνουν τα λουλούδια τους.

Το ίδιο συμβαίνει όταν τα βάλουμε μέσα στο σπίτι σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού, για παράδειγμα όταν θέλουμε να προστατέψουμε μία ή μία την περίοδο του χειμώνα. Στην προσπάθεια τους να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, μπορεί να δούμε τα φυτά να ρίχνουν τα λουλούδια τους απότομα.

Σε αρκετές καλλιέργειες εσπεριδοειδών αλλά και σε τροπικά φυτά, μπορεί να χάσουν τα λουλούδια τους λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Για να , χρησιμοποιούμε ειδικά αντιπαγετικά υφάσματα για να τα καλύψουμε, ενώ παράλληλα προσθέτουμε με το πότισμα για να τα τονώσουμε και να αντέξουν τις δυσμενείς συνθήκες των χαμηλών θερμοκρασιών.

Όταν φυσάνε δυνατοί άνεμοι κάθε κατεύθυνσης, αλλά ειδικά βοριάδες και νοτιάδες, τα φυτά και τα δέντρα μπορούν να χάσουν μέρος των λουλουδιών τους.

Για τα προστατέψουμε τα φυτά που έχουμε στο μπαλκόνι μας, επιλέγουμε προφυλαγμένα σημεία και τοποθετούμε ειδικά αντιανεμικό στα κάγκελα ενώ στον κήπο φτιάχνουμε , για να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τα λουλούδια των φυτών πέφτουν λόγω προσβολής από διάφορα έντομα που προσβάλλουν τα άνθη καλλωπιστικών φυτών αλλά και καρποφόρων δέντρων.

Για να προστατέψουμε τα φυτά από την πτώση των φύλλων, ψεκάζουμε με βιολογικά σκευάσματα όπως η και ο .

Αν και πολλές φορές βλέπουμε πολλά άνθη ελιάς να πέφτουν στο χώμα από έντονους ανέμους, δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, καθώς για μία ικανοποιητική σοδειά ελιάς αρκεί να δέσει το 2% των λουλουδιών του δέντρου.

About admin

Check Also

Φρούτα-που-όλοι-λανθασμένα,-πιστεύουμε-ότι-είναι-λαχανικά

Φρούτα που όλοι λανθασμένα, πιστεύουμε ότι είναι λαχανικά

Ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, πιπεριές – είναι λαχανικά ή φρούτα; Και η μπάμια; Για να δούμε: …

Ζωμός-αποτοξίνωσης-με-κρεμμύδια,-κουρμούμι,-καρότα,-τζίντζερ

Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ

Ζωμός αποτοξίνωσης, ένας ζωμός φυσικά επουλωτικός, καταπραϋντικός και ανακουφιστικός που προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό, στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.