Πέμπτη , 21 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Υπάρχουν που βοηθούν τα φυτά όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που δημιουργούν προβλήματα.Την περίοδο του καλοκαιριού, τα...
Περισσότερα
Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Ο στύφνος είναι ένα αγριόχορτο που συναντάμε σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ανάμεσα στα φυτά του λαχανόκηπου, αλλά και στην ύπαιθρο.Γνωστός επίσης...
Περισσότερα
Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Βάμμα ινούλας, πανίσχυρο ίαμα για τις λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού

Η πολύτιμη ρίζα της ινούλας – πως την αποξηραίνουμε και πως κάνουμε το πανίσχυρο βάμμα της. Τη ρίζα της ινούλας τη συλλέγουμε από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη, πριν το καινούργιο βότανο “αναπηδήσει” και αρχίσει να θεριεύει. Καθαρίζουμε καλά τη ρίζα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την στεγνώνουμε για δύο με τρεις ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να αναπτύξει το υπέροχα απελευθερωτικό, χαλαρωτικό άρωμά της μόλις την τρίψουμε για λίγο ανάμεσα στα ακροδάκτυλά μας. Για να κρατήσουμε ένα μέρος για τα ροφήματά μας, τη αποξηραίνουμε περισσότερες μέρες και την αποθηκεύουμε σε γυάλινο δοχείο, την τοποθετούμε σε ξηρό και σκοτεινό ντουλάπι της κουζίνας μας, εμπλουτίζοντας το ιαματικό φαρμακείο μας. Πως μπορούμε να κάνουμε βάμμα από τη ρίζα της ινούλας Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη ρίζα της ινούλας μας. Παίρνουμε ένα γυάλινο δοχείο με μεγάλο στόμιο, το οποίο να κλείνει αεροστεγώς Το γεμίζουμε περίπου κατά τα 2/3 με τη ρίζα του βοτάνου μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας μας- ρακή 46% είναι ιδανική- μέχρι να σκεπαστεί όλο το βότανό μας και να καλυφτεί και το υπόλοιπο 1/3 από το δοχείο μας. Κλείνουμε το βάζο μας και το κουνάμε ήρεμα για μερικά λεπτά ώστε το βότανό μας να εμποτιστεί πολύ καλά στο ποτό μας. Αφήνουμε το δοχείο μας, όπως είναι κλειστό, σε ένα ζεστό σημείο μακριά από το άμεσο φως, μακριά από τον αέρα και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες για ένα περίπου μήνα. Κάθε μέρα κουνάμε ελαφρά το βάζο μας και προσέχουμε ώστε το βότανό μας να είναι ΠΑΝΤΑ μέσα στο ποτό μας – να μην εξέχει ούτε “μυτούλα”, διότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί μούχλα!!! Μετά το πέρας των  ημερών, σουρώνουμε με τη βοήθεια διηθητικού χαρτιού, ή με ένα σουρωτήρι ή με ένα φίλτρο του καφέ, για να μην περάσουν κομματάκια του φυτού μέσα στο υγρό. Το υγρό που μας προέκυψε είναι το βάμμα μας μέσα στο οποίο έχουν περάσει και θα συντηρηθούν οι ουσίες του βοτάνου μας. Το βάμμα μας το βάζουμε σε αποστειρωμένα, σκουρόχρωμα μπουκαλάκια και το αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό σημείο και μπορούμε να το έχουμε για ένα, με ενάμιση περίπου χρόνο. Πως χρησιμοποιούμε το βάμμα από τη ρίζα της ινούλας Το βάμμα της ινούλας έχει πολλές χρήσεις, οι πιο κοινές είναι σαν συμπλήρωμα σε διάφορα ροφήματα για περιπτώσεις κρυολογημάτων και βήχα. Είναι ειδικό ίαμα για τον ερεθιστικό βρογχικό βήχα, ιδιαίτερα στα παιδιά και από τα ιδανικότερα βότανα σε περιπτώσεις έντονης καταρροής και βρογχίτιδας. Η χαλαρωτική επίδραση της ινούλας είναι καθοριστική, η αντιμικροβιακή της δράση ισχυρότατη και ως εκ τούτου, η απόχρεμψη  ομαλή και αποτελεσματική. Λόγω της αποτελεσματικότητά της η ινούλα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος όπως: .- στο άσθμα .- στο βρογχικό άσθμα – ο χυμός από τα ριζώματα και τις ρίζες της ινούλας αναμεμιγμένος με μέλι σε αναλογία 1:1 έχει προταθεί για το βρογχικό άσθμα. .- στο βήχα .- στη βρογχίτιδα – το αφέψημα της ινούλας έχει προταθεί στη χρόνια βρογχίτιδα και στη φυματίωση .- στη στηθάγχη – πόνος στο στήθος .- στη φαρυγγύτιδα .- στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια .- το υγρό εκχύλισμά της επίσης έχει χρησιμοποιηθεί στον ιδιαίτερα καταστροφικό βάκιλο “Tubercle” της φυματίωσης Έτσι το βάμμα της ρίζας της το προσθέτουμε σε ργχύματα ή αφεψήματα ινούλας, σε χυμούς, αλλά και σε κομπρέσες, σε εντριβές, σε επιθέματα, σε μπάνια και πάντα με φειδώ, γνώση και αγάπη. Το βάμμα μας έχει ισχυρές αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, αποχρεμπτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες και χρήσεις – διαβάστε το άρθρο μου για περισσότερες πληροφορίες για το πολύτιμο βότανο, ένα από τα ισχυρότερα αποχρεμπτικά και αντιβηχικά βότανα– το ιδανικότερο βότανο για τις παθήσεις του αναπνευστικού μας συστήματος:https://botanologia.gr/inula-helenium-ena-idaniko-votano-gia-tis-pathiseis-toy-anapneystikoy-systimatos/ και το άρθρο μου  Πως διαχειριζόμαστε και πως χρησιμοποιούμε την ινούλα –   https://botanologia.gr/pos-diacheirizomaste-kai-pos-chrisimopoioyme-tin-inoyla/ Πρότυπη ποσότητα: Για μονή εκχύλιση: – 50gr πρόσφατα αποξηραμένης ρίζας ινούλας, – 500ml ρακή υψηλών βαθμών, Δεν χρησιμοποιούμε ποτά με άρωμα όπως π.χ το ούζο. Σημείωση: – είναι σημαντικό, όταν χρησιμοποιούμε φρέσκα βότανα τα αφήνουμε μία-δύο μέρες να φύγει η υγρασία – ας θυμηθούμε πως κάνουμε βάμματα βοτάνων – η ποσότητα των υλικών είναι πρότυπη εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε αναλογία ότι ποσότητα θέλουμε. – αν συλλέξουμε μόνοι μας το βότανά μας καλό είναι να γνωρίζουμε κάποιους σημαντικούς κανόνες – Συλλογή βοτάνων,μια ασχολία που απαιτεί απόλυτη γνώση του αντικειμένου Inula helenium -ένα πολύτιμο βότανο για τις παθήσεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

The post Βάμμα ινούλας, πανίσχυρο ίαμα για τις λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Εσείς-τρώτε-τα-φύλλα-της-συκιάς;

Εσείς τρώτε τα φύλλα της συκιάς;

Αλήθεια – τι γνωρίζετε για τα φύλλα της συκιάς; Τι σας έρχεστε στο νου όταν …

Πως-ετοιμάζω-σιρόπι-με-τζίντζερ,-μέλι-και-λεμόνι!

Πως ετοιμάζω σιρόπι με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι!

Σιρόπι τζίντζερ, μελιού και λεμονιού! Ένα σιρόπι πανάκεια για κρυολογήματα, βήχα, βακτηριακές λοιμώξεις, πονόλαιμο. ναυτία… …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.