Πέμπτη , 19 Σεπτεμβρίου 2024
Breaking News

πως ετοιμάζω βάμμα διπλής εκχύλισης από μανιτάρια γανόδερμα

Όπως και άλλες φορές έχω πει, το βάμμα είναι μια μέθοδος εκχύλισης, όπου χρησιμοποιούμε αλκοόλ, ξύδι ή γλυκερίνη. Η διπλή...
Περισσότερα
πως ετοιμάζω βάμμα διπλής εκχύλισης από μανιτάρια γανόδερμα

όταν με ρώτησαν αν μπορούν τα βότανα να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας θεραπευτικές δυνατότητες, αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

…πως τα βότανα διαθέτουν μια έμφυτη σοφία και μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας θεραπευτικές δυνατότητες! …με...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν αν μπορούν τα βότανα να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας θεραπευτικές δυνατότητες, αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

Πενισέτο: Ένα φυτό με χνουδωτά άνθη σαν συντριβάνι

Το πενισέτο είναι ένα εντυπωσιακό που προσελκύει το βλέμμα στους κήπους με την ομορφιά και την κίνησή του.Με καταγωγή από...
Περισσότερα
Πενισέτο: Ένα φυτό με χνουδωτά άνθη σαν συντριβάνι

Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Ο φρέσκος και  καθαρός αέρας δεν καθαρίζει μόνο τους πνεύμονές μας, αλλά ενισχύσει και τη διάθεσή μας, μειώνει τους καρδιακούς...
Περισσότερα
Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Νέα για κηπουρική, κηποτεχνία, αγροτικά και γεωπονικά θέματα

gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 Κάκτοι καθαρισμός, φροντίδα και μεταφύτευση gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 February 21, 2024 | ΚΑΚΤΟΙ & ΠΑΧΥΦΥΤΑ, ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ | Κάκτοι σε...
Περισσότερα

Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

H καλλιεργείται σε περιοχές με εύκρατο μεσογειακό κλίμα και απαιτεί κλιματικές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ζεστά...
Περισσότερα
Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Βασιζόμενη στους δασκάλους μου και στην όρεξή μου να μαθαίνω όλο και περισσότερα για τα αγαπημένα μου βότανα, είμαι περήφανη...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα έχουν απομακρύνει τους περισσότερους από εμάς από την παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη...
Περισσότερα
Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Σήμερα πηγαίνοντας στη λαϊκή βρήκα πολύ νόστιμα βερίκοκα και θυμήθηκα μιά αγαπημένη συνταγή που “παντρεύει” γευστικά τα βερίκοκα με το κοτόπουλο!...
Περισσότερα
Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Λίγα απλά υλικά,  αλεύρι,  νερό,  μαγιά,  αλάτι, αρκούν για να ενωθούν και να φτιάξουν μια λιχουδιά, ένα αχνιστό και λαχταριστό...
Περισσότερα
Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Tο πότισμα στο λαχανόκηπο

Tο πότισμα είναι η συνηθέστερη αιτία της προβληματικής ζωής των φυτών.
Όσο περισσότερο νερό υπάρχει στο έδαφος, τόσο λιγότερο οξυγόνο. Όσο λιγότερο οξυγόνο, τόσο μειώνονται οι δυνατότητες των φυτών να αντλήσουν θρεπτικά συστατικά, ενώ αναπτύσσονται ένα σωρό επιβλαβείς οργανισμοί.Συμπτώματα
Φυτά που αναπτύσσονται σε χώμα που είναι για πολύ καιρό υγρό υποφέρουν από έλλειψη οξυγόνου η οποία οδηγεί στον θάνατο των ριζών και την απώλεια της υγείας του φυτού. Καχεκτική αργή ανάπτυξη με κιτρινισμένα φύλλα είναι σύμπτωμα του υπερβολικού ποτίσματος.
Τα υπερποτισμένα φυτά είναι πιο ευαίσθητα στα ηλιακά εγκαύματα και η κορυφή τους μαραίνεται όταν οι ρίζες αρχίζουν να σαπίζουν.Βαθύ πότισμα σε μεγαλύτερες χρονικές αποστάσεις
Το βαθύ πότισμα σε μεγαλύτερες χρονικές αποστάσεις, ωθεί τις ρίζες να πάνε πιο βαθιά για να μπορούν να αντλούν το νερό, οπότε οι επιφανειακές ρίζες έχουν πάντα το απαιτούμενο οξυγόνο για να αντλούν τα θρεπτικά συστατικά. Αυτή η τακτική κάνει υγιέστερα τα φυτά.Ποτίζουμε μόνο όταν είναι απαραίτητοΑν δεν έχουμε αρκετή εμπειρία ή αν φοβόμαστε ότι η μέθοδος που ακολουθούμε μπορεί να μην είναι η ενδεδειγμένη, πρέπει να κάνουμε ένα τεστ για να βρούμε τα μέτρα των αναγκών των φυτών μας, που δεν είναι όλες τις εποχές ίδιες. Τα αφήνουμε να διψάσουν και τα παρακολουθούμε για να δούμε, πότε θα γείρουν τα φύλλα τους. Κίνδυνος δεν υπάρχει, γιατί εκείνο το σημείο και μέχρι να ξεραθούν, απέχει μέρες.
Τα περισσότερα φυτά δείχνουν μαραμένα στο καυτό ήλιο και ανακάμπτουν το απόγευμα, οπότε είναι καλύτερα να κρίνουμε τότε ή το πρωί για το αν διψούν ή όχι.
Αν ακολουθήσουμε αυτή την τακτική για 2-3 φορές. θα ξέρουμε πχ αν οι ντοματιές μας θέλουν νερό κάθε 4, 6 ή 8 μέρες.Καθοριστικό ρόλο στις ανάγκες των φυτών για νερό παίζει η οργανική ύλη που είναι ένα από τα βασικά συνθετικά του χώματος και το ποσοστό της ορίζει την συγκράτηση της υγρασίας. Όσο περισσότερη, τόσο λιγότερα ποτίσματα.
Αν το έδαφος είναι επιφανειακά στεγνό, δεν σημαίνει πάντα ότι υπάρχει ανάγκη νερού και αν ραγίζει είναι ένδειξη ότι η οργανική ύλη δεν είναι αρκετή.
Για να τσεκάρουμε το πρώτο σκάβουμε σε βάθος 5-10 πόντων και αν υπάρχει σε οποιονδήποτε βαθμό υγρασία, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται τα φυτά πότισμα. Όσο για το δεύτερο, πέρα από την πρόσθεση οργανικής ύλης, βοηθάει πολύ και η εδαφοκάλυψη που δεν αφήνει την επιφάνεια να στεγνώσει σε τέτοιο βαθμό.

About admin

Check Also

Μυκόρριζα ενεργοποιητής ριζών : η χρησιμότητά τους στην βιολογική καλλιέργεια

Η μυκόρριζα ή τα μυκόρριζα αποτελούν ένα ειδικό συμβιωτικό μόρφωμα (ή όργανο) που προκύπτει από τη συνένωση των ριζών ενός φυτού με μύκητες …

Παρτέρια, ένας έξυπνος τρόπος για να καλλιεργείτε τα λαχανικά σας

Παρτέρια, ένας τρόπος για να καλλιεργείτε τα λαχανικά σας

Ένας από τα τους καλύτερους τρόπους για να καλλιεργήσετε λαχανικά είναι να τα φυτέψετε σε υψωμένα  παρτέρια.  Όταν το χώμα είναι υψωμένο, στεγνώνει πιο γρήγορα, ζεσταίνεται ευκολότερα και παρέχει βαθύτερο έδαφος για να αναπτυχθούν οι ρίζες των φυτών. Με τα παρτέρια αυτά μπορείτε να φυτέψετε νωρίτερα στη σαιζόν και να έχετε συγκομιδή αργότερα το φθινόπωρο.…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.