Κυριακή , 20 Ιουλίου 2025
Breaking News

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Η μακαντέμια είναι ένα τροπικό δέντρο με καταγωγή από την Αυστραλία, γνωστό για τους θρεπτικούς καρπούς που παράγει, τους ξηρούς...
Περισσότερα
Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

“Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως του ήλιου βοηθάει τον οργανισμό μας να συνθέσει την πολύτιμη βιταμίνη D, η οποία, μεταξύ...
Περισσότερα
Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Σπονδή στα κόκκινα!

Τα πολύτιμα κόκκινα! Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους τεράστια! Υποστηρίζουμε τον οργανισμό μας  με φυσικό τρόπο! Έτσι έχουμε- λαμπερό...
Περισσότερα
Σπονδή στα κόκκινα!

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Κάθε μέρα, όταν ετοιμάζουμε το φαγητό μας να θυμόμαστε τη ρήση του μεγάλου σοφού, του Ιπποκράτη και να φροντίζουμε ώστε...
Περισσότερα
Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε βόλτες μας στους αγρούς, σε...
Περισσότερα
Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Για όσους ψάχνουν ένα εντυπωσιακό φυτό που ξεχωρίζει για το σαλόνι ή τον επαγγελματικό χώρο, η μπουκαρνέα σίγουρα αποτελεί μία...
Περισσότερα
Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Φτιάχνω μπακαλιάρο: Οι παραδοσιακές συνταγές

Ο καλός μπακαλιάρος έχει άσπρο κρέας και δέρμα μαύρο. Αφού τον βάλουμε να ξαλμυρίσει επί 24 ή 38 ώρες τον βάζουμε σε μια μεγάλη χύτρα με κρύο νερό και στη πρώτη βράση τον βγάζουμε. Τον σερβίρουμε με πατάτες νερόβραστες και με σάλτσα μαϊντανού στην οποία βάζουμε μερικές σταγόνες από ζωμό λεμονιού.Φτιάχνω μπακαλιάρο πλακί ΕλληνικόΒάζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέρα στο νερό να φύγει η αλμύρα του, και όταν τον μαγειρέψουμε τον καθαρίζουμε καλά, κόβουμε ένα κρεμμύδι φέτες και τον βάζουμε με λάδι στη φωτιά να κοκκινίσει. Ρίχνουμε λίγη ντομάτα λιωμένη, λίγα σκόρδα καθαρισμένα, μισό ποτήρι νερό και τον μπακαλιάρο, αρκετές σταφίδες, λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο, ένα δεμάτι ξυνίθρα κομμένη και καλά πλυμένη, μισό δεμάτι σέσκλα, λίγο πιπέρι κόκκινο και τα αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά, μετά το σερβίρουμε μέσα σε ένα βαθύ πιάτο με όλα τα λαχανικά.Μπακαλιάρος τηγανιτόςΑφού τον ξαλμυρίσουμε κάνουμε ένα χυλό από αλεύρι και νερό, βουτάμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε με λάδι. Σερβίρουμε αν θέλουμε μαζί με σκορδαλιά.Φτιάχνω μπακαλιάρο φέτες (μπουγιμπέζ)Παίρνουμε ένα φρέσκο μπακαλιάρο, τον καθαρίζουμε, τον κόβουμε φέτες και τον βάζουμε σε αλάτι μέσα σε μια λεκάνη. Στύβουμε πάνω του ζωμό από μισό λεμόνι, κόβουμε λίγο κρεμμύδι ψιλό και πράσο, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι, με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και τα βάζουμε στη φωτιά. Τα ανακατώνουμε για να μη μαυρίσουν και αφού ξανθίσουν, ρίχνουμε μέσα στο ψάρι ένα φύλλο δάφνη, μια ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους, μερικές φετοκομμένες πατάτες και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Σκεπάζουμε το ψάρι με άσπρο κρασί και ζεστό νερό και το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγη ζαφορά και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μετά από ένα τέταρτο της ώρας το ψάρι είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από την φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Κόβουμε μερικές φέτες ψωμί, τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε πάνω το ψάρι και σερβίρουμε.Φτιάχνω Μπακαλιάρο με γαρνιτούραΑφού ψήσουμε καλά στο νερό και στραγγίσουμε το μπακαλιάρο, βάζουμε στο πάτο του πιάτου που θα σερβίρουμε κρεμμύδια, λίγο σκόρδο, μαϊντανό, χοντρό πιπέρι, φέτες λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι και σε αυτή τη γαρνιτούρα βάζουμε το μπακαλιάρο. Βάζουμε από πάνω την ίδια γαρνιτούρα που έχουμε από κάτω, τα τυλίγουμε με τριμμένο ψωμί και βάζουμε το πιάτο σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσει και σερβίρουμε δίνοντας χρώμα κόκκινο.Μπακαλιάρος με μαϊντανόΑφού βάλουμε τον μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει τον ψήνουμε σε γάλα, βούτυρο και λεπτά λαχανικά. Τον βάζουμε μετά σε ένα πιάτο, τον σκεπάζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, στύβουμε το ζωμό ενός λεμονιού και τον σερβίρουμε ζεστό.Μπακαλιάρος με σάλτσα από κάππαρηΑφού τον βάλουμε στο νερό να ξαλμυρίσει, τον ψήνουμε, τον βάζουμε σε ένα πιάτο και χύνουμε επάνω μία άσπρη σάλτσα από κάπαρη.Φτιάχνω Μπακαλιάρο με άλλο τρόποΑφού ψηθεί ο μπακαλιάρος και στραγγιστεί, βγάζουμε το δέρμα και τον διαιρούμε σε λεπτά κομμάτια, τα οποία κόβουμε σε δύο εάν είναι πολύ μικρά. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε λιωμένο βούτυρο χωρίς να βράσει και ανακατεύουμε διαρκώς, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα ζεστό και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε φιλέτα σαρδελών, μια σκελίδα σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό, μερικές ψημένες τρούφες, τα βάζουμε όλα στη φωτιά και όταν βράσουν τα χύνουμε σε ένα πιάτο ραντίζοντας με ζωμό λεμονιού και σερβίρουμε.

About admin

Check Also

Φτιάχνω ταραμοκεφτέδες και ταραμοσαλλάτα

ΟΙ ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣΕκτέλεση Στην αρχή μουσκεύουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό για λίγη ώρα για να …

Μαγειρική και συνταγές με μπαγιάτικο ψωμί

Αναζωογονήστε το Κι όμως! Μπορείτε να δώσετε ξανά ζωή και φρεσκάδα στο μπαγιάτικο ψωμί σας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.