Παρασκευή , 22 Νοεμβρίου 2024
Breaking News

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Για όλους που ακούν για “ενεργειακή θεραπεία” και αναρωτιούνται τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να...
Περισσότερα
Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του φολικού οξέως/Β9 στον οργανισμό μας...
Περισσότερα
Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Η επίφυση ή κωνάριο, είναι ενδοκρινής αδένας του σώματός μας. Η επίφυση έχει περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, ή...
Περισσότερα
Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Τα βότανα είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων!

“Ένα βότανο είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων” έλεγε τους χρόνους εκείνους ο Charlemagne Και ναι, ο...
Περισσότερα
Τα βότανα είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων!

Φτιάχνω μπακαλιάρο: Οι παραδοσιακές συνταγές

Ο καλός μπακαλιάρος έχει άσπρο κρέας και δέρμα μαύρο. Αφού τον βάλουμε να ξαλμυρίσει επί 24 ή 38 ώρες τον βάζουμε σε μια μεγάλη χύτρα με κρύο νερό και στη πρώτη βράση τον βγάζουμε. Τον σερβίρουμε με πατάτες νερόβραστες και με σάλτσα μαϊντανού στην οποία βάζουμε μερικές σταγόνες από ζωμό λεμονιού.Φτιάχνω μπακαλιάρο πλακί ΕλληνικόΒάζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέρα στο νερό να φύγει η αλμύρα του, και όταν τον μαγειρέψουμε τον καθαρίζουμε καλά, κόβουμε ένα κρεμμύδι φέτες και τον βάζουμε με λάδι στη φωτιά να κοκκινίσει. Ρίχνουμε λίγη ντομάτα λιωμένη, λίγα σκόρδα καθαρισμένα, μισό ποτήρι νερό και τον μπακαλιάρο, αρκετές σταφίδες, λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο, ένα δεμάτι ξυνίθρα κομμένη και καλά πλυμένη, μισό δεμάτι σέσκλα, λίγο πιπέρι κόκκινο και τα αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά, μετά το σερβίρουμε μέσα σε ένα βαθύ πιάτο με όλα τα λαχανικά.Μπακαλιάρος τηγανιτόςΑφού τον ξαλμυρίσουμε κάνουμε ένα χυλό από αλεύρι και νερό, βουτάμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε με λάδι. Σερβίρουμε αν θέλουμε μαζί με σκορδαλιά.Φτιάχνω μπακαλιάρο φέτες (μπουγιμπέζ)Παίρνουμε ένα φρέσκο μπακαλιάρο, τον καθαρίζουμε, τον κόβουμε φέτες και τον βάζουμε σε αλάτι μέσα σε μια λεκάνη. Στύβουμε πάνω του ζωμό από μισό λεμόνι, κόβουμε λίγο κρεμμύδι ψιλό και πράσο, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι, με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και τα βάζουμε στη φωτιά. Τα ανακατώνουμε για να μη μαυρίσουν και αφού ξανθίσουν, ρίχνουμε μέσα στο ψάρι ένα φύλλο δάφνη, μια ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους, μερικές φετοκομμένες πατάτες και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Σκεπάζουμε το ψάρι με άσπρο κρασί και ζεστό νερό και το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγη ζαφορά και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μετά από ένα τέταρτο της ώρας το ψάρι είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από την φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Κόβουμε μερικές φέτες ψωμί, τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε πάνω το ψάρι και σερβίρουμε.Φτιάχνω Μπακαλιάρο με γαρνιτούραΑφού ψήσουμε καλά στο νερό και στραγγίσουμε το μπακαλιάρο, βάζουμε στο πάτο του πιάτου που θα σερβίρουμε κρεμμύδια, λίγο σκόρδο, μαϊντανό, χοντρό πιπέρι, φέτες λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι και σε αυτή τη γαρνιτούρα βάζουμε το μπακαλιάρο. Βάζουμε από πάνω την ίδια γαρνιτούρα που έχουμε από κάτω, τα τυλίγουμε με τριμμένο ψωμί και βάζουμε το πιάτο σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσει και σερβίρουμε δίνοντας χρώμα κόκκινο.Μπακαλιάρος με μαϊντανόΑφού βάλουμε τον μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει τον ψήνουμε σε γάλα, βούτυρο και λεπτά λαχανικά. Τον βάζουμε μετά σε ένα πιάτο, τον σκεπάζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, στύβουμε το ζωμό ενός λεμονιού και τον σερβίρουμε ζεστό.Μπακαλιάρος με σάλτσα από κάππαρηΑφού τον βάλουμε στο νερό να ξαλμυρίσει, τον ψήνουμε, τον βάζουμε σε ένα πιάτο και χύνουμε επάνω μία άσπρη σάλτσα από κάπαρη.Φτιάχνω Μπακαλιάρο με άλλο τρόποΑφού ψηθεί ο μπακαλιάρος και στραγγιστεί, βγάζουμε το δέρμα και τον διαιρούμε σε λεπτά κομμάτια, τα οποία κόβουμε σε δύο εάν είναι πολύ μικρά. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε λιωμένο βούτυρο χωρίς να βράσει και ανακατεύουμε διαρκώς, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα ζεστό και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε φιλέτα σαρδελών, μια σκελίδα σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό, μερικές ψημένες τρούφες, τα βάζουμε όλα στη φωτιά και όταν βράσουν τα χύνουμε σε ένα πιάτο ραντίζοντας με ζωμό λεμονιού και σερβίρουμε.

About admin

Check Also

Φτιάχνω ταραμοκεφτέδες και ταραμοσαλλάτα

ΟΙ ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣΕκτέλεση Στην αρχή μουσκεύουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό για λίγη ώρα για να …

Μαγειρική και συνταγές με μπαγιάτικο ψωμί

Αναζωογονήστε το Κι όμως! Μπορείτε να δώσετε ξανά ζωή και φρεσκάδα στο μπαγιάτικο ψωμί σας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.