Ο σπιτικός μου αποστακτήρας είναι σχεδόν έτοιμος μετά την πρώτη δοκιμή. Θα δουλέψει όμως ασταμάτητα μόλις μπει και η βαλβίδα ασφαλείας υπερπίεσης. Παίρνει κάπου 10 λίτρα +. Αρκεί για εμένα και δυο – τρεις καλούς.Υλικά της κατασκευής:
Κατσαρόλα 29 cm διάμετρο (για να έχουμε εικόνα μεγέθους) inox
Γαβάθα inox που να ταιριάζει ανάποδα στην κατσαρόλα
Γωνία 1/2 ίντσας inox
Συστολή τύπου Αμερικής 1/2 ίντσας σε 3/8. (15? γωνία και συστολή)
Ροδέλα inox Μ14. Η τρύπα με ζγρόμπια ή ζουμπά πως το ξέρει καθένας που κόβει την γαβάθα στο κέντρο κυκλικά στην διάμετρο της 1/2 ίντσας. Από επάνω η γωνία και από κάτω ροδέλα και συστολή για να σφίξει πάνω στην γαβάθα.
1 μέτρο ντίζα inox Μ10 (για γαντζάκια) και δύο παξιμάδια.
Στραντζαριστό 20Χ20 mm Χ1,5 πάχος για τραβέρσα από επάνω με πατέντα να περνάει ελεύθερα η γωνία από κάτω χωρίς να ακουμπάει.
Ένας δακτύλιος από σωλήνα inox 4 ιντσών για να πατάει τη γαβάθα.
Μισό μέτρο σωλήνα inox 1/2 ίντσας inox.
2 μέτρα σωληνάκι εύκαμπτο inox Φ10 (και Φ 20 αν ήταν ίσως πιο καλά).
Το αποτέλεσμα του αποστακτήραΤο αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσω εικόνα του τι πίνουμε μαζί με το καθαρό νερό. Πήρα 200 γρ. νερό και το σταμάτησα εφόσον είδα ότι δουλεύει για να δω και τι είχα μέσα. Δείτε το αποτέλεσμα …
Σχετικά