Πέμπτη , 30 Ιανουαρίου 2025
Breaking News

Μελέτη εξηγεί πώς το θυμίαμα κάνει πολύ περισσότερα από το να “καθαρίζει τα κακά πνεύματα”

Το θυμίαμα είναι μια τελετουργική πρακτική που είχε σημαντική πολιτιστική και πνευματική σημασία για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς. Το θυμίαμα περιλάμβανε...
Περισσότερα
Μελέτη εξηγεί πώς το θυμίαμα κάνει πολύ περισσότερα από το να “καθαρίζει τα κακά πνεύματα”

όταν με ρώτησαν τι συμβαίνει με την πραγματικότητά μας θυμήθηκα τον dr. Joe Dispenza που μας λέει…

dr. Joe Dispenza: Κανείς δεν αλλάζει μέχρι να αλλάξει την ενέργειά του και όταν αλλάξεις την ενέργειά σου αλλάζεις την...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν τι συμβαίνει με την πραγματικότητά μας θυμήθηκα τον dr. Joe Dispenza που μας λέει…

Ο Bruce Lipton μας εξηγεί τι είναι η επιγενετική

“όταν κοιτάμε τον καθρέφτη και βλέπουμε τον εαυτό μας δεν βλέπουμε μια μεμονωμένη οντότητα, αλλά μια κοινότητα 50 τρισεκατομμυρίων κυττάρων”...
Περισσότερα
Ο Bruce Lipton μας εξηγεί τι είναι η επιγενετική

Οι καλύτεροι τρόποι χρήσης βοτάνων και μπαχαρικών για τις ρευματικές παθήσεις

Η οστική αδυναμία επηρεάζει τη δύναμη και την ευελιξία της υγείας των οστών μας. Τα βότανα και τα μπαχαρικά παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη και αντιαρθριτικά...
Περισσότερα
Οι καλύτεροι τρόποι χρήσης βοτάνων και μπαχαρικών για τις ρευματικές παθήσεις

όταν με ρώτησαν είπα πως ο Thomas More έχει πει…

Όσο για το δενδρολίβανό μου, το αφήνω να τρέχει σε όλους τους τοίχους του κήπου μου, γύρω-γύρω,  όχι μόνο επειδή το αγαπούν οι...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα πως ο Thomas More έχει πει…

όταν με ρώτησαν είπα πως ο Stefano Elio D’ Anna έχει πει…

για τον νόμο του Ανταγωνιστή: Ο Ανταγωνιστής, ο εχθρός, είναι ένας ειδικός προωθητής. Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός υπευθυνότητάς...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα πως ο Stefano Elio D’ Anna έχει πει…

Ποιος είναι ο στόχος κάθε θεραπείας σύμφωνα με ολιστικούς γιατρούς

Ο στόχος κάθε θεραπείας είναι η διατήρηση της καλύτερης δυνατής φροντίδας για την πάθηση και τις συννοσηρότητές της.  Κατά την ενσωμάτωση...
Περισσότερα
Ποιος είναι ο στόχος κάθε θεραπείας σύμφωνα με ολιστικούς γιατρούς

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η κλασική μουσική κατοικεί έναν ξεχωριστό χώρο, απρόσιτο στον άνθρωπο

“Ένα μουσικό έργο είναι μια μυστηριώδης οντότητα της οποίας η ουσία ξεφεύγει εντελώς από τις αισθήσεις μας” Φυσικοί που συνδέονται...
Περισσότερα
Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η κλασική μουσική κατοικεί έναν ξεχωριστό χώρο, απρόσιτο στον άνθρωπο

Εγκυκλοπαίδεια Υγείας – Ένας οδηγός για κοινά φαρμακευτικά βότανα 2ο

Κύριες δράσεις των βοτάνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα Κάποιος σοφός της αρχαιότητας είχε πει: “Το να παίρνουμε μέτρα όταν ήδη...
Περισσότερα
Εγκυκλοπαίδεια Υγείας – Ένας οδηγός για κοινά φαρμακευτικά βότανα 2ο

Κύριες δράσεις των βοτάνων – επεξηγηματικοί όροι από το Α ως το Ω

Κύριες δράσεις των βοτάνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα Κάποιος σοφός της αρχαιότητας είχε πει: “Το να παίρνουμε μέτρα όταν ήδη...
Περισσότερα
Κύριες δράσεις των βοτάνων – επεξηγηματικοί όροι από το Α ως το Ω

Φτιάχνω ταραμοκεφτέδες και ταραμοσαλλάτα

ΟΙ ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣΕκτέλεση
Στην αρχή μουσκεύουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό για λίγη ώρα για να ξαρμυρίσει. Κατόπιν χύνουμε αυτό το νερό και τον ξεπλένουμε καλά με άλλο, βγάζοντας τα λέπια και τις τσίπες του. Τον τοποθετούμε σε μια λεκάνη προσθέτοντας το βρεγμένο ψωμί, τον μαϊντανό, τον άνηθο (ψιλοκομμένα) το πιπέρι και το αλεύρι.
Εν το μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ξανθίζουμε με το λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν γίνει και τούτο βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα άλλα υλικά και τα ζυμώνουμε. Μετά ταύτα βάζουμε εις την φωτιά εάν τηγάνι με λάδι, παίρνομε με ένα κουτάλι από το μείγμα αυτό, το πλάθουμε σε σχήμα κεφτέδων, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε.Η ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑΥλικά-δόση
Παίρνουμε 50 δράμια (88 γραμμάρια) ταραμά, 25 δράμια (44 γραμμάρια) ψίχα ψωμιού βρεγμένη, 200 δράμια (354 γραμμάρια) λάδι, χυμό λεμονιού και λίγο ξύδι.

Εκτέλεση
Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό να ξαρμυρίσει. Κατόπιν χύνουμε το νερό αυτό και τον πλένουμε με άλλο. Τον τοποθετούμε σε ένα γουδί, τον κοπανίζουμε με το γουδόχερο, προσθέτοντας την ψίχα τού ψωμιού (βρεγμένη και στυμμένη). Εξακολουθούμε το κοπάνισμα, όταν δε ο ταραμάς και το ψωμί γίνουν ένας πολτός, τότε αρχίζουμε να βάζουμε σιγά σιγά το λάδι, το λεμόνι, λίγο νερό και το ξύδι. Εξακολουθούμε το δούλεμα όχι πλέον με το γουδόχερο αλλά με κουτάλι ή το σύρμα μέχρι να βάλουμε στο γουδί όλα τα υλικά. Αφού ετοιμασθεί η ταραμοσαλάτα προσθέτουμε και λίγο—επίσης ψιλοκομμένο — κρεμμυδάκι, πλυμένο και καθαρισμένο. Θαυμάσια ταραμοσαλάτα γίνεται και από τα αυγά της ρέγκας.Ταραμοσαλάτα-60 γραμ. (50 δράμια) ταραμάς, 160 γραμ. (50 δράμια) ψίχα ψωμιού, 1 ½ φλιτζάνια λάδι, λεμόνι όσο πάρει, μαϊντανός ψιλοκομμένος, σταγόνες κρεμμύδι (προαιρετικό).
Αν ο ταραμάς έχει ίνες και λέπια, τον βάζουμε 10 λεπτά σε χλιαρό νερό να ξαρμυρίσει και τον καθαρίζουμε. Τον στραγγίζουμε καλά. Αν δεν έχει, τον βάζουμε απ’ ευθείας στο γουδί. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε πολύ καλά. Κοπανίζουμε τον ταραμά στο γουδί με 2-3 σταγόνες λάδι (για να μη κολλά) και προσθέτουμε λίγο λίγο το ψωμί. Κοπανίζουμε να ενωθούν τελείως ταραμάς και ψωμί και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα λάδι λίγο λίγο, καθώς και το λεμόνι. Αφού πάρει όλο το λάδι και όσο λεμόνι θέλουμε και γίνει σαν αλοιφή, τρίβουμε στον τρίφτη ένα κρεμμύδι, ώστε να πέσουν μερικές σταγόνες χυμού κρεμμυδιού, τις οποίες, αν θέλουμε, προσθέτουμε, την τελευταία στιγμή στην ταραμοσαλάτα.
Την σερβίρουμε συ μπολ, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και γαρνίρουμε με λίγες ελιές Καλαμών.Ταραμοκεφτέδες-40 γραμ. ταραμάς, 2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη, 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα, ½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος, 2 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος, 1/3 φλιτζανιού τσαγιού αλεύρι, 1 κουταλάκι κοφτό μπαϊκιν – πάουντερ, 1 κουταλιά χυμός λεμονιού, λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα.Παρασκευή ταραμοκεφτέδων
Αν ο ταραμάς έχει πέτσες τον μουσκεύετε σε χλιαρό νερό επί 10 λεπτά και τις αφαιρείτε αφού τον στραγγίσετε. Βάζετε σε ξύλινο γουδί το 1/3 ψωμιού και το κοπανίζετε. Ρίχνετε τον ταραμά και τον κοπανίζετε να λιώσε. Προσθέτετε το υπόλοιπο ψωμί και κοπανίζετε να ενωθεί με τον ταραμά να γίνει σαν αλοιφή. Αδειάζεται το μείγμα σε σουπιερίτσα ή λεκανίτσα και προσθέτετε το μαϊντανό και τον άνηθο. Βάζετε το κρεμμύδι να πάρει μερικές βράσεις με 3—4 κουταλιές νερό και αφού πιεί το νερό, του ρίχνετε 2 κουταλιές λάδι και το αφήνετε να ξανθίσει πολύ ελαφρά. Το τραβάτε από την φωτιά και το προσθέτετε στον ταραμά. Προσθέτετε και τον χυμό τού λεμονιού. Ανακατεύετε το άλευρο με την πάουντερ και το προσθέτετε τον ταραμά (μπορεί να μην χρειασθεί να προστεθεί όλο το αλεύρι). Ζυμώνετε καλά μείγμα και παίρνοντας λίγο λίγο πλάθετε στρογγυλούς ταραμοκεφτέδες, τους ζυμώνετε ελαφρά και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές. Τους σερβίρετε με χόρτα βραστά, κουνουπίδι σαλάτα, αγκινασούπα φασόλια και σαλάτα μαρούλι κλπ.Ταραμοκεφτέδες* Αναλογίες για 10 μερίδες.
Ταραμά 50 ή 60 δράμια (88-106 γραμμάρια), ψίχα ψωμιού 75—100 δράμια (132-177 γραμμάρια), άνηθο και μαϊντανό 1 μάτσο, κρεμμύδια 2—3 μέτρια, λίγο δυόσμο ξηρό η χλωρό, λίγο πιπέρι και λάδι 100 δράμια και 3—4 κουταλιές σούπας αλεύρι.

Βάλετε τον ταραμά σέ νερό 10-15 λεπτά να ξαρμυρίσει λίγο. Μουσκέψατε και το ψωμί και στύψατε το καλά, ξανθίστε σέ τηγάνι το κρεμμύδι ψιλό με το μισό λάδι και άμα ξανθίσει βγάλτε το στραγγιστά με πιρούνι σέ μέρος που θα ζυμωθούν οι κεφτέδες.
Τότε στραγγίσατε το νερό από το ταραμά και ζυμώσατε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας και 3—4 κουταλιές αλεύρι για να σφίξουν στο τηγάνισμα. Βάλετε σε τηγάνι το λάδι των κρεμμυδιών και το υπόλοιπο από τα 100 δράμια και αφού κάψει καλά στη φωτιά, κόβετε κουταλιές·-κουταλιές της σούπας, βουτώντας κάθε φορά το κουτάλι σε κρύο νερό να ξεκολλά από το κουτάλι η μάζα και κάθε κουταλιά την βάζετε αραιά, ώστε να μην κολλά ο ένας κεφτές με τον άλλον. Και αφού τηγανιστούν από την μία μεριά καλά, τότε τους γυρίζετε και από την άλλη να ξανθίσουν και τους βγάζετε, εξακολουθώντας το τηγάνισμα και των άλλων.Ταραμοσαλάτα*Αναλογίες για 10 μερίδες.
Ταραμά 50 δράμια (88 γραμμάρια) ψίχα ψωμιού 60 δράμια (106 γραμμάρια), λάδι 140—150 δράμια (250-265 γραμμάρια), λίγο ξύδι και λεμόνι.

Βάλετε τον ταραμά σε κρύο νερό 10 λεπτά να ξεπλυθεί και αφού στραγγίσετε, βγάλετε, αν υπάρχουν, λέπια και τσίπες και λιώσετε σε γουδί ξύλινο, προσθέτοντας και την βρεγμένη ψίχα.
Αφού ανακατευθούν καλά αρχίζετε τότε να ρίχνετε λίγο-λίγο λάδι, ξύδι και λεμόνι δουλεύοντας διαρκώς με το γουδόχερο ή με σύρμα των αυγών μέχρι τέλους. Και αφού την σερβίρετε πασπαλίζετε λίγο ψιλό μαϊντανό από απάνω και μερικές καλές ελιές γύρω.

About admin

Check Also

Μαγειρική και συνταγές με μπαγιάτικο ψωμί

Αναζωογονήστε το Κι όμως! Μπορείτε να δώσετε ξανά ζωή και φρεσκάδα στο μπαγιάτικο ψωμί σας …

Συνταγές μαγειρικής με ξινήθρα

Πως μαγειρεύουμε την ξινήθραΞινήθρα Παίρνουμε ξινήθρα και αφού την κόψουμε ψιλά, βάζουμε λίγο σέλινο και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.