Τρίτη , 3 Δεκεμβρίου 2024
Breaking News

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Για όλους που ακούν για “ενεργειακή θεραπεία” και αναρωτιούνται τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να...
Περισσότερα
Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του φολικού οξέως/Β9 στον οργανισμό μας...
Περισσότερα
Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει τη διάρκεια της ζωής τους για αρκετούς μήνες. Τα ένζυμα στα φρούτα και λαχανικά μπορούν να προκαλέσουν απώλεια σε θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της κατάψυξης, αλλά τα οφέλη είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα.Παρόλο που η κατάψυξη κρατά τους χυμούς ασφαλείς για αόριστο χρόνο, η ποιότητα αρχίζει να μειώνεται μετά από λίγους μήνες. Οι βιταμίνες υποβαθμίζονται κατά την αποθήκευση, και όσο περισσότερο χρόνο μένουν, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απώλεια. Οι κατεψυγμένοι χυμοί θα χάσουν το 20 έως 50% της βιταμίνης C, μετά από έναν χρόνο. Για την μεγαλύτερη ποιότητα, συσκευάστε τους χυμούς σε αεροστεγείς χοντρές πλαστικές σακούλες ή σε κουτιά καταψύκτη και καταναλώστε τους μέσα σε τρεις μήνες.Μέθοδοι επεξεργασίας χυμών
Το είδος των προϊόντων και ο τόπος που γίνεται η επεξεργασία παίζουν αποφασιστικό ρόλο για τον χρόνο που θα διατηρηθούν οι βιταμίνες όταν θα καταψυχθούν.
Χυμοί φτιαγμένοι από “φρέσκα” φρούτα και λαχανικά μπορεί να έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης από εκείνους που γίνονται με κατεψυγμένα.
Τα φρούτα και λαχανικά που θα αγοράσετε μπορεί να έχουν συλλεχθεί δύο εβδομάδες πριν. Χάνουν την θρεπτικής αξίας κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και της αποθήκευσης από όσο το 10 έως 50%, ενώ τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά τα επεξεργάζεστε σύντομα μετά τη συγκομιδή, διατηρούν περισσότερες θρεπτικές ουσίες. Όσο περισσότερες βιταμίνες περιέχει ο χυμός όταν τον καταψύχουμε, τόσο περισσότερες θα έχει και όταν τον καταναλώσουμε.Ο καλύτερος τρόπος συντήρησης χυμώνΓια να είναι θρεπτικότεροι οι κατεψυγμένοι χυμοί σας, ξεκινήστε με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν συλλεχθεί πριν μια ή δύο ημέρες. Αγοράστε προϊόντα κατευθείαν από παραγωγούς αφού τους ρωτήσετε πότε τα συνέλεξαν, για να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται. Καταψύξτε τα φρούτα και τα λαχανικά αμέσως όταν φτάσετε στο σπίτι, και τον χυμό τους το συντομότερο δυνατόν, αφού τα συσκευάσετε κατάλληλα, στους -17 βαθμούς.Συμβουλή
Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για την απώλεια βιταμινών στον παγωμένο χυμό. Εάν αποθηκεύσετε φρέσκο χυμό στο ψυγείο, βιταμίνες πάλι θα υποστούν μείωση. Η κατάψυξη σας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε χυμό που σε άλλη περίπτωση θα πετούσατε. Πέρα από αυτό, το πάγωμα των χυμών είναι βολικό, επειδή μπορεί να αποψυχθεί και να καταναλωθεί σε περιόδους που δεν έχετε τον χρόνο να φτιάξετε φρέσκο.
Η διατροφικής αξία και η ποιότητα των κατεψυγμένων χυμών–ειδικά όταν έχουν συσκευαστεί σωστά και τους καταναλώσετε αμέσως–είναι αρκετά υψηλή, για να μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι αξίζει τον κόπο!

About admin

Check Also

Φυσική διατήρηση των φρούτων

Διατήρηση σταφυλιών Καθαρίζουμε κατ’ αρχάς τα τσαμπιά από τις σάπιες ρόγες τους και τα κρεμούμε …

Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.